Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ANOIXTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι

H ΕΛΜΕ Ευρυτανίας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε νέους και παλιούς εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων μας.

Νέα νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στο Καρπενήσι

O Oλυμπιακός νίκησε και στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι τον ΠΑΟΚ στο Καρπενήσι (88-76) αλλά τούτη τη φορά ο Δικέφαλος του Βορρά έδειξε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Με τους ερυθρόλευκους έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του ο Μάντζαρης ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκετσεβίτσιους. Για τον ΠΑΟΚ εξαιρετικοί ήταν οι Στίγκερς και Καλαμπόκης.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Πως η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να γίνει μέρος του προβλήματος, Των Πάνου Σκοτινιώτη και Φίλιππου Φίλιου *

Είναι πλέον φανερό πως στην Ελλάδα βιώνουμε το οδυνηρό τέλος μιας ολόκληρης εποχής.
Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική και δημοσιονομική. Είναι κρίση πολύμορφη: πολιτική, οικονομική, κοινωνική και ηθική. Ο κίνδυνος είναι η κρίση αυτή να μετατραπεί και σε εθνική καταστροφή. Κίνδυνος, που επιτείνεται από το κλίμα φόβου, δυσπιστίας και αρνητικών προσδοκιών στην κοινωνία, το οποίο τείνει να πάρει χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας.

Ξεκινά στη Χάγη η εκδίκαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά…

Εκδικάζεται στις 12 Σεπτεμβρίου η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων που διεκδικεί η Ελλάδα, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, σημειώνει ότι θα παρίσταται με δύο βουλευτές, και τονίζει ότι η εκδίκαση της υπόθεσης συνιστά κρίσιμο γεγονός, γιατί οποιαδήποτε απόφαση θα αποτελέσει πρόκριμα και νομολογιακή βάση για κάθε μελλοντική αξίωση πολιτών ή και κρατών για πολεμικές αποζημιώσεις. Τονίζει όμως ότι η ελληνική κυβέρνηση επιχιερεί να υποβαθμίσει το θέμα.

Δραματική κατάσταση στο εμπόριο – Λουκέτο σε 53.000 επιχειρήσεις προβλέπει η ΕΣΕΕ

Τραγικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για τις εμπορικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα από την επικαιροποιημένη μελέτη του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Σύμφωνα με την έρευνα, υπολογίζεται ότι περίπου 53.000 εμπορικές επιχειρήσεις θα κλείσουν μέσα στους επόμενους μήνες, την ίδια ώρα που τα «λουκέτα» έχουν αυξηθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες από τον Αύγουστο του 2010!

«Τρένο» η ομαδάρα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου επικράτησε του Κεραυνού Αγίου Γεωργίου εκτός έδρας με 4-1

Πραγματικό «τρένο» η Κρέντη, στα πλαίσια της προετοιμασίας της, πέτυχε ακόμη μια εντυπωσιακή νίκη επικρατώντας με 4-1 του Αγίου Γεωργίου εκτός έδρας. Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και έχοντας για πρώτη φορά στην σύνθεσή του, τους Λάμπρο Γούλα και Βαλάντη Γεωργούλα, δίδαξε μπάλα πετυχαίνοντας μάλιστα σκορ και θέαμα. Η Κρέντη, δείχνει σπουδαία σημεία βελτίωσης και αν επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και ο Δημήτρης Τσιγαρίδας, που θεωρείται η ψυχή της ομάδας, θεωρούμε ότι φέτος θα δούμε μια άλλη ομάδα στους αγωνιστικούς χώρους.

Η χώρα σε ελεύθερη πτώση Οι ραγδαίες εξελίξεις και η ανάγκη εθνικής επιβίωσης

του Ρούντι Ρινάλντι 
 
Το παγκόσμιο χρηματιστηριακό κραχ του καλοκαιριού και η είσοδος του δυτικού κόσμου στην «διπλή ύφεση», τίναξαν στον αέρα σχεδιασμούς, αποφάσεις, συμμαχίες, πολιτικές. Η πιο πληγείσα περιοχή είναι, φυσικά, η Ευρωζώνη και αυτό φάνηκε καθαρά από την ουσιαστική ακύρωση των αποφάσεων της συνόδου της 21ης Ιουλίου, που τόσο ενθουσιασμό είχαν προκαλέσει στην ελληνική κυβέρνηση. 

Αναζητούνται τρεις (3) άγνωστοι δράστες για ληστεία σε οικία


Σήμερα (09-09-2011) πρωινές ώρες,  τρεις (3) άγνωστοι δράστες, φορώντας καπέλα τύπου τζόκεϋ και χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους,

Προσχώρηση Κοτσίρη στον ΛΑΟΣ Σε ρόλο... κουμπάρου ο Κώστας Πάσχος

Την προσχώρησή του στον ΛΑΟΣ, καθώς και την υποψηφιότητά του στον νομό Κορίνθου με το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη ανακοίνωσε ο δικηγόρος, Γιάννης Κοτσίρης. Το... προξενιό έκανε ο για λογαριασμό της Καλλιρόης ο Κώστας Πάσχος, πρώην μέλος της ΚΕ της ΝΔ, συνεπικουρούμενος από τον Κώστα Κωστούλα, τέως μέλος του γαλάζιου Πολιτικού Συμβουλίου.

Τί θα συμβεί σε δάνεια και καταθέσεις αν "επιστρέψει" η δραχμή

"Η διαδικασία της εισαγωγής ενός νέου, πιο αδύναμου, εθνικού νομίσματος για να αντικαταστήσει ένα ισχυρότερο νόμισμα είναι πολύ περίπλοκο. Το γνωρίζουμε γι΄ αυτήν τη διαδικασία. Όταν μιλάμε για βασικά ζητήματα του εγχειρήματος, η απάντηση είναι απλή. Δεν γνωρίζουμε τίποτε".

Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο super Market ΑΒ Βασιλόπουλος Ήλθε στο Καρπενήσι και «του πουλιού το γάλα»

Ο Όμιλος ΑΒ Βασιλόπουλος, συνεχίζοντας τις επενδύσεις και την ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων του εγκαινίασε την περασμένη Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου ένα νέο Κατάστημα στο Καρπενήσι. To υπερσύχρονο αυτό super Market, 900τ.μ., διαθέτει άνετο parking και βρίσκεται στη θέση «Άγιος Γεώργιος», ακριβώς πάνω από το ΤΕΙ Καρπενησίου.
Τα εγκαίνια του νέου αυτού Καταστήματος στο Κερπενήσι έγιναν από τους κ.κ.  Δημήτριο Πρίντζιο, διευθυντή λειτουργίας των καταστημάτων «Α-Β» και Γιάννη Κυρίτση, Chief Operating Officer του ομίλου, καθώς του Δ/ντη Στέφανου Γκότση και των εργαζομένων.

Κωνσταντίνου Δ. Τριανταφυλλοπούλου, ΑΠΑΝΤΑ Επιμέλεια Παναγιώτου Κ. Τσούκα, Παρέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Έκδοσις Ακαδημίας Αθηνών – Ιδρύματος Γαζή – Τριανταφυλλοπούλου.

Είναι παράτολμον ένας φιλόλογος, παλαίμαχος θεράπων της Μαχόμενης Εκπαιδεύσεως, να αναφερθή εκτενώς εις την προσωπικότητα και το πολύπτυχον και εις τους πολλούς κλάσους του Δικαίου εκτεινόμενον έργον του κρατίστου Νομοδιδασκάλου Κωνσταντίνου Τριανταφυλλοπούλου.

Ο παπα Τσάκαλος στον ΛΑΟΣ και έπεται συνέχεια ...

Μετά μία περίοδο μακράς αφάνειας, ο πασίγνωστος παπα Τσάκαλος επιστρέφει στα κοινά. Αποφάσισε να συστρατευθεί με τον ΛΑΟΣ, πλέκοντας μάλιστα το εγκώμιο του Γ. Καρατζαφέρη.
Με μία επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε τη Δευτέρα την ένταξη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Περιφέρεια Αττικής, του παπα Σπυρίδωνα Τσάκαλου.

Χωρίς βιβλία και στην Ευρυτανία

Πέντε μέρες έμειναν πριν ακουστεί το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα βιβλία δεν είναι ακόμα έτοιμα. Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στο να μοιράσει... φωτοτυπίες και CD στους μαθητές.
Από τα 45 εκατομμύρια αντίτυπα 1.200 τίτλων που διανέμονται κάθε χρόνο στα σχολεία δεν έχει τυπωθεί ούτε ένα, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, το πρόβλημα οφείλεται στο ότι δύο διαγωνισμοί ακυρώθηκαν για νομικούς λόγους και το σχετικό κονδύλι άργησε να εγκριθεί, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) να μην μπορεί να προμηθευτεί χαρτί.

Ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

 Ευχαριστεί τους:
Τον Δήμο Καρπενησίου, χορηγό του τουρνουά,για την πολύτιμη βοήθειά του .
Διευθυντές των ξενοδοχείων ΔΡΥΑΣ,ΕΛΒΕΤΙΑ,ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ και ΑΝΕΣΙΣ για την φιλοξενία των αθλητών .
Ιδιοκτήτες ανθοπωλείων της πόλης μας για το στολισμό της αίθουσας αγώνων .
Τα εργαστήρια ‘’ΠΛΑΣΤΗΡΙ’’ και ‘’ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ’’ για την προσφορά εδεσμάτων .
Τον κ. Χρήστο Γιαννόπουλο ια τις υπέροχες στιγμές που χάρισε στα παιδιά της διοργάνωσης με τα υπέροχα άλογα του .

Με επιτυχία το «1ο OPEN CHESS TOURNAMENT- ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2011»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1o ανοικτό πρωτάθλημα σκάκι που έγινε στο Καρπενήσι το διάστημα από 1η έως 4 Σεπτεμβρίου. Οι αγώνες έλαβαν χώρα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, σε αίθουσες που διαμορφώθηκαν ειδικά για να φιλοξενήσουν τους αθλητές.
Στο τουρνουά, που ήταν συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας, έλαβαν μέρος 120 σκακιστές και σκακίστριες από όλη την Ελλάδα.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΚΙΑΣ… Του Ηλία Προβόπουλου

Πέρασα αρκετές μέρες τον Αύγουστο στην Αμοργό, ένα νησί το οποίο γνωρίζω πλέον αρκετά καλά και παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις υποχρεώσεις σχετικά με την παρουσίαση του βιβλίου κατάφερα να πάω σε ορισμένα σημεία που μου αρέσουν, να θυμηθώ τις στιγμές που έχω περάσει εκεί και φυσικά να βάλω μπροστά τα καινούργια βιβλία που ετοιμάζω. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος σε αυτή την περιδιάβαση να καταλάβω κάτι που είχα δει πριν από λίγα χρόνια στα διπλανά νησιά,

Υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι - Γράφει ο Κων/νος Ηλ. Μήτσιος

Σε πρόσφατο ταξίδι μου στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, σε μια κωμόπολη πέντε χιλιάδων κατοίκων, διαπίστωσα και επιβεβαίωσα την αλήθεια της επικεφαλίδας.

Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Συμεώνος στο Λογγίτσι

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Συμεώνος του Στυλίτου στον μοναδικό ομώνυμο ιερό ναό του Αγίου στο Λογγίτσι του Δήμου Αγράφων.
Ανήμερα της εορτής, κλήρος και λαός ανηφόρησαν στο βουναλάκι που βρίσκεται το κοιμητήριο του χωριού, όπου εκεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, τελέστηκε από τον εφημέριο του χωριού π. Κων/νο Καναβάκη και ιερείς της περιοχής η Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας.

Εγκαινιάστηκε το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας της Κοιμ. Θεοτόκου Κάτω Ραπτόπουλου


Ένα όνειρο ετών και μια επιθυμία των κατοίκων του Κάτω Ραπτόπουλου του Δήμου Αγράφων πήρε "σάρκα και οστά" χάρη στο συνεχή αγώνα του εφημέριου π. Παναγιώτη Νάτση των χρημάτων των ενοριτών και φυσικά χάρη της συνδρομής του βασικού συντελεστή αυτού του έργου, του κ. Κώστα Αζακά  Ο λόγος για το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας της Κοιμ. Θεοτόκου Κάτω Ραπτόπουλου  που στολίζει το κέντρο του Δ.Δ. Διονύσου και εγκαινιάστηκε ανήμερα της εορτής της Αγίας Μαρίνας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο με την παρουσία πολλών κληρικών της περιοχής και ασφαλώς της τοπικής κοινωνίας.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ


Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ επανέρχεται για να υπογραμμίσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της περιοχής, εξ αιτίας της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων που κυριαρχεί στον χώρο της υγείας.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


 Ο αγιασμός των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Καρπενησίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12-9-2011 και ώρα 10.30 π.μ. στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Καρπενησίου.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΤΕΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι οι επιτυχόντες Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 δεν θα παραλάβουν φέτος Δελτίο Επιτυχίας για την εγγραφή τους στη σχολή που πέτυχαν.
Τα Δελτία Επιτυχίας έχουν σταλεί από το Υπουργείο Παιδείας απευθείας στις γραμματείες των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι επιτυχόντες να απευθύνονται στα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ αποφοίτησής τους.

Δεσμεύσεις για το μέλλον του νοσοκομείου Καρπενησίου στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του τομέα της υγείας


Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη
για τη Δημοκρατική Συμμαχία

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Σκορ και θέαμα από την ομαδάρα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου. Εντυπωσιακοί οι Γούλας και Γεωργούλας στο 4-1 της Κρέντης επί του Κεραυνού Αγίου Γεωργίου


Κάνοντας επίδειξη δύναμης η Κρέντη επικράτησε το απόγευμα του Κεραυνού Αγίου Γεωργίου Φθιώτιδας με το επιβλητικό 4-1. Ο αγώνας που έγινε στο υπέροχο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου, χαρακτηρίστηκε από την ωραία μπάλα που έπαιξαν οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, ενώ εντυπωσιακοί ήταν στο ντεπούντο τους οι Βαλάντης Γεωργούλας και Λάμπρος Γούλας. Γενικά η Κρέντη έπεισε ότι διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο και πως φέτος θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

Νέα μορφή για τα Play Off

Αποφασίστηκε ότι από την νέα περίοδο δεν θα υπάρχουν τριπλοί αγώνες μπαράζ, όπως συνέβαινε φέτος, εάν κάποια ομάδα δεν επικρατούσε στις δυο πρώτες αναμετρήσεις.
Θα υπάρχουν διπλοί αγώνες (Εντός-εκτός) στα ημιτελικά (1ος - 4ος και 2ος -3ος) και θα λαμβάνονται υπ όψιν σε περίπτωση ισοτερμίας τα εκτός έδρας γκολ. Το ίδιο θα γίνεται και στους τελικούς.

Η κλήρωση πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣΕ και του κυπέλλου Ευρυτανίας με δυο ντέρμπι στην πρεμιέρα (ΑΓΡΑΦΑ – ΜΥΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΟΛΟΣ – ΚΡΕΝΤΗ)


Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣΕ και του κυπέλλου Ευρυτανίας. Την έκαναν ο Διονύσης Βονόρτας, με τον Σεραφειμ Λερογιάννη, όπως κάθε χρόνο.
Το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου και θα συμμετέχουν σε αυτό 10 ομάδες. Στο κύπελλο θα συμμετέχουν 11 ομάδες(Οι ομάδες του Α΄ τοπικού και ο ΑΠΟΚ), καθώς δεν δήλωσε τελικά συμμετοχή η Αναγέννηση Παλαιοκατούνας από την Β΄ ΕΠΣΕ.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Βασίλης Λαθύρης νέος τοπικός σύμβουλος Δυτ. Φραγκίστας

Τα «προβλήματα» για το Τοπικό Συμβούλιο της Δυτικής Φραγκίστας έλαβαν τέλος αφού την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου διεξήχθησαν εκλογές για την εκλογή Τοπικού Συμβούλου και τη συγκρότηση του Τ.Σ.

Για πρώτη φορά μετά την κατοχή, θα ανοίξουν τα σχολεία χωρίς βιβλία

Χωρίς βιβλία, χωρίς δασκάλους, χωρίς καθηγητές: η Δεύτερα πλησιάζει, ο αγιασμός στα σχολεία θα γίνει κανονικά αλλά χωρίς τα απολύτως απαραίτητα! Μετά την ΟΛΜΕ και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Οργανισμού Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων «φωνάζει» ότι η φετινή θα είναι η χειρότερη χρονιά στην ιστορία μετά το 1946! Από τότε είχαν να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς οι μαθητές να έχουν βιβλία. Μόνο που τότε, είχαμε πόλεμο και μάλιστα εμφύλιο!

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΤΕΛ - Διακοπή εργασιών λόγω ... νερού

Εδώ και μια βδομάδα περίπου έχουν σταματήσει οι εργασίες για την κατασκευή των τοιχίων αντιστήριξης και την κατεδάφιση του παλιού κτηρίου ΚΤΕΛ …λόγω νερού.
Κατά τη διαδικασία εκσκαφών για την κατασκευή και των υπολοίπων κυλινδρικών τσιμεντοκολόνων, οι εργάτες της εταιρείας βρήκαν σε βάθος 10 μέτρων περίπου νερό. Όχι κάποιο δίκτυο ύδρευσης, αλλά πηγή νερού. Αμέσως ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σουλιώτης και οι εργασίες σταμάτησαν. 

Έντονες οι ενστάσεις του ΛΑΟΣ Με συντριπτική πλειοψηφία ψηφίστηκε η ανέγερση τεμένους στον Ελαιώνα

Με 198 ψήφους υπέρ, έναντι 16 κατά επί συνόλου 214 ψηφισάντων, εγκρίθηκε η ρύθμιση που περιελάμβανε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα, για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη.

Αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών στην Ελλάδα

Τις διατάξεις του νομοσχεδίου βάσει του οποίου αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών στην Ελλάδα παρουσιάζει το μεσημέρι της Τετάρτης, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, που έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, αποποινικοποιούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η χρήση ναρκωτικών, η προμήθεια και η κατοχή τους (για προσωπική χρήση), ενώ την ίδια στιγμή γίνονται αυστηρότερες οι διατάξεις που αφορούν την εμπορία και τα κυκλώματα διακίνησης.

Λαϊκή Συσπείρωση: "Τραγική η κατάσταση με τα νοσοκομεία και την υγεία"


Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ επανέρχεται για να υπογραμμίσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της περιοχής, εξ αιτίας της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων που κυριαρχεί στον χώρο της υγείας.

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων


Δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σχηματίσθηκε σε βάρος ενός (1) ημεδαπού, ο οποίος και αναζητείται.

Βλέπουν χρεοκοπία της Ελλάδας τον Δεκέμβριο Ζοφερές είναι οι προβλέψεις της Royal Bank of Scotland (RBS) για την Ελλάδα καθώς εκτιμά πως η χώρα μας θα χρεοκοπήσει μέσα στον Δεκέμβριο. Θα πυροδοτήσει βίαιη εξάπλωση της κρίσης

Κακά μαντάτα για τη χώρα μας φέρνει η Royal Bank of Scotland (RBS) η οποία σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες της προβλέπει πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει κοντά στα μέσα Δεκεμβρίου λόγω της αδυναμίας της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, ενώ η εξέλιξη αυτή θα πυροδοτήσει βίαιη εξάπλωση της κρίσης.

Αλλαγή ημερομηνίας της χειροτονίας του Διακόνου και Ιατρού π. Κων/νου Μακράκη


Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 και στον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλία στον Ξηριά θα γίνει τελικά η χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Διακόνου και Ιατρού π. Κων/νου Μακράκη.
Ως γνωστόν από την Ιερά Μητρόπολη είχε ανακοινωθεί ότι η χειροτονία του Διακόνου θα γίνονταν αύριο 8 στην Ιερά Μονή Τατάρνης.

Υπό έλεγχο η μεγάλη Πυρκαγιά στην Αγία Βλαχέρνα Με την έγκαιρη παρέμβαση της ΠΥ, σβήστηκε η φωτιά στο Κλαψί

Στην Ευρυτανία από το πρωί της περασμένης Πέμπτης, μέχρι και την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ, φωτιά κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή μεταξύ Αγ. Βλαχέρνας και Βελωτά του Δήμου Καρπενησίου, αποτεφρώνοντας περίπου 100 στρέμματα.
Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εδώ και μια βδομάδα περίπου δίνουν μάχη να σβήσουν τη φωτιά, η οποία προκλήθηκε από κεραυνό, αλλά το δύσβατο της περιοχής κάνει το έργο τους πολύ δύσκολο.
Στην κατάσβεση της φωτιάς έχουν επιχειρήσει άνδρες από το πεζοπόρο τμήμα της Π.Υ. Λαμίας, ενώ και ελικόπτερα της υπηρεσίας έλαβαν μέρος στην επιχείρηση. 

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2002

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Καρπενήσι 2002» καλεί τους μικρούς  της φίλους ποδοσφαιριστές το Σάββατο 10/9/2011 και ώρα 10 π.μ  στο Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου. για την έναρξη των μαθημάτων  της  περιόδου  2011 -12.

Το θέμα της χρησιμοποίησης ποδοσφαιριστών άνω των 33 ετών αναμένεται να απασχολήσει την σημερινή συνεδρίαση της ΕΠΣ


Από την νέα αγωνιστική περίοδο (2011-2012) οι ομάδες της Ευρυτανίας θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το πολύ 2 ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών στην 11αδα τους καθ όλη την διάρκεια του αγώνα. Για την περίοδο, που μας έρχεται ισχύει για όσους είναι γεννημένοι πριν τις 31/12/1978.

Υψηλού επιπέδου το Σεμινάριο Προετοιμασίας των Διαιτητών της ΕΠΣ Αιτ/νίας

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Καρπενήσι  26, 27 και  28 Αυγούστου 2011 το Σεμινάριο Προετοιμασίας Διαιτητών ΕΠΣ Αιτ/νίας.  Εβδομήντα εν ενεργεία διαιτητές, η πλειονότητα των παρατηρητών διαιτησίας και το σύνολο των εκπαιδευτών της Ε.Δ./ΕΠΣΝΑ, έδωσαν δυναμικό παρόν στις εργασίες του σεμιναρίου  και απέδειξαν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο όσον αφορά τις διακρίσεις της αιτωλοακαρνανικής διαιτησίας και ότι όλα γίνονται με οργάνωση και δουλειά.

Π.Ε.Φ.Ο. Καρπενησίου (Πανελλήνια Ένωση Φίλων Ολυμπιακού )

Για πρώτη φορά στην πόλη μας συστήνεται από την Πέμπτη 8-9-2011 η Πανελλήνια Ένωση Φίλων Ολυμπιακού ( Π.Ε.Φ.Ο. ).  Θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για την ενέργεια αυτή και να εγγράφεστε ως μέλη της Ένωσης καθημερινά από τις 12.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 20.00 στην οδό Ζηνοπούλου και αρ. 23, εκτός Σαββάτου και Κυριακής ( πληροφορίες - τηλέφωνο επικοινωνίας 6939513604 - Μουτσούλας Παναγιώτης ).

Άγραφα-Κρέντη 1-2 Καλό ματς με πολλαπλά οφέλη για τους δυο προπονητές Ένα μήνα εκτός ο Δημήτρης Τσιγαρίδας που έπαθε τράβηγμα!!!

Άλλη μια φιλική νίκη πανηγύρισε η ομάδα της Κρέντης. Επικράτησε με σκορ 2-1 των Αγράφων. Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αλεξάνδρα στον δρόμο προς αθλητικό κέντρο.
Ήταν γενικά ένα ματς με λιγοστές φάσεις, από το οποίο όμως και οι δυο τεχνικοί έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για την συνέχεια.

Κοινό Δελτίο Τύπου Εργαζομένων σε Φορείς Ψυχοκοινωνικής Υγείας και κατά των Εξαρτήσεων σχετικά με τις περικοπές στο χώρο της υγείας και της ψυχοκοινωνικής φροντίδας


Δελτίο Τύπου
σχετικά με τις περικοπές στο χώρο της υγείας και της ψυχοκοινωνικής φροντίδας

Η πρωτοφανής και πραξικοπηματική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας, για περικοπή του προϋπολογισμού του ΚΕΘΕΑ, του ΟΚΑΝΑ, των Κέντρων Πρόληψης και των μονάδων του Προγράμματος Ψυχαργώς σε μη βιώσιμο επίπεδο, η οποία υπερβαίνει ακόμα και τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες για υποστήριξη των οργανισμών ψυχικής υγείας, θα οδηγήσει σε συρρίκνωση το σύνολο των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και αντιμετώπισης της εξάρτησης στη χώρα.

Άρνηση - Στάση – Αντίσταση - Του Γιώργου Τάσιου Μέλος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Καρπενησίου (Ε.Πα.Μ.) Μέλος της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος

Το συσσωρευμένο παγκόσμιο κεφάλαιο στις ελβετικές τράπεζες, κινεί την διάλυση των οικονομιών -  κρατών, και με πρόφαση την σωτηρία τους, απαιτούν την αναγκαία μείωση έως και εξάλειψη κάθε ίχνους δημοκρατίας, σε ένα ψευδέστατο αγώνα και εξαπάτησης, που δήθεν στοχεύει στην οικονομική ανάκαμψη των οικονομιών.
Η τριτοκοσμοποίηση και εν συνεχεία η κατάργηση των κρατών που είναι κι ο τελικός σκοπός, θα επιφέρουν τον πλήρη έλεγχο και εξάρτηση της ανθρωπότητας από μια αλήτικη ελίτ, όπου θα έχει ιδιωτικοποιηθεί όλους τους πόρους του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων του νερού, του αέρα, και του ήλιου ακόμη, με τους νόμους που θα έχουν οι ίδιοι θεσπίσει, για την προστασία τους και την διαιώνιση του είδους τους.

Νέα εσωτερικά μέτωπα στην κυβέρνηση Οι ανακοινώσεις Βενιζέλου πυροδότησαν το κλίμα αμφισβήτησης στο ΠΑΣΟΚ με υπουργούς και βουλευτές να διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ανατροπές σε όλους τους τομείς που σχεδίαζε η κυβέρνηση-Φόβοι για τις αντιδράσεις της κοινωνίας

Οι ανακοινώσεις Βενιζέλου πυροδότησαν το κλίμα αμφισβήτησης στο ΠΑΣΟΚ με υπουργούς και βουλευτές να διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ανατροπές σε όλους τους τομείς που σχεδίαζε η κυβέρνηση.
Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα χθεσινά πηγαδάκια δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές, αλλά και οι υπουργοί που εκτιμούσαν, ότι πολλές από τις χθεσινές εξαγγελίες Βενιζέλου δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, προσθέτοντας ότι υπάρχει υπέρμετρο άγχος στην κυβέρνηση που την οδηγεί σε υπερβολές.

Σήμερα στο Υπουργείο η συνάντηση Ηλ. Καρανίκα - Παπακωνσταντίνου


Στην Ολομέλεια της Βουλής, χθές  6 Σεπτεμβρίου και πριν την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα συζητήθηκε  η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα σχετικά με τη διακομιδή ασθενών στη Δυτική Ευρυτανία-Δήμο Αγράφων.
Επίσης σήμερα  7 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 ο Βουλευτής θα συναντηθεί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωσταντίνου για σημαντικά ζητήματα της Ευρυτανίας.

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. Καρπενησίου με κυρίαρχο θέμα τον επαναπροσδιορισμό της νέας θέσης ΣΜΑ

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα  Συνεδριάσεων  του Δημοτικού Συμβουλίου στην οδό Ν. Τσιαμπούλα  (κτίριο ΚΑΠΗ  3ος όροφος) το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για 34 θέματα. Κυρίαρχα αυτών ο Επαναπροσδιορισμός της θέσης Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων με εισηγητή τον αντιδήμαρχο κ.Σουλιώτη και η παραχώρηση χρήσης του κτιρίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας στο Δήμο Καρπενησίου για την χρήση του ως Δημαρχιακού Μεγάρου, με εισηγητή τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη. Όλα τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1.Εκλογή εκπροσώπων για την ΠΕΔ
2.Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τον χαρακτήρα της περιφερειακής διοίκησης που διαμορφώνει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και φυσικά για τον ρόλο της στη ζωή και τα προβλήματα των εργαζομένων.
Χαρακτηριστική ήταν η ημερήσια διάταξη που έβαζε ζητήματα διαχείρισης, περιορισμένης σημασίας χωρίς να ακουμπήσει τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες του λαού.

Κλέαρχος Περγαντάς: "Με συστηματικές παρεμβάσεις διασφαλίζουμε το ΕΣΠΑ"

Συνεδρίασε στη Λαμία, στις 31 Αυγούστου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη, και κεντρικό σημείο αναφοράς τροποποιήσεις του Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Σε σχέση με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς, τόνισε πως με συστηματικές παρεμβάσεις, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει διασφαλίσει την υλοποίηση του ΕΣΠΑ

Ο Επικήδειος του Καπετάν Ερμή στην κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου


“Αγαπημένε μου φίλε και συναγωνιστή Λεωνίδα, έφυγες για το υπερπέραν κι εμείς συναγωνιστές σου από τον «Πανελλαδικό Σύλλογο Μνήμης ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ» και την ΠΟΑΕΑ βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να σε συνοδεύσουμε στην τελευταία σου κατοικία. Συμπαραστεκόμενοι στο βαρύ πένθος και στην αγιάτρευτη πληγή που ανοίγει ο θάνατός σου στα παιδιά σου, για τα οποία βάλσαμο θ’ αποτελέσει στο πέρασμά του ο παράγοντας χρόνος.
«θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία», ακριβέ μας Λεωνίδα. Κι εσύ, Λεωνίδα, και τα δύο αυτά προτερήματα τα διέθετες στον ανώτατο βαθμό σε όλη σου την αγωνιστική και την πολιτική σου σταδιοδρομία.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολές αναγνωστών μας

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕ
Αγαπητέ κ. Δήμαρχε

ΝΕΑ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ Ε.Π.

Στη φωτό ένας κουρασμένος επισκέπτης στο πρόσφατο ΠΑΖΑΡΙ της Σωτήρας, αποκομμένος από την περιήγηση στα παραπήγματα του παζαριού για ψώνια και ενδεχομένως βαρυστομαχιασμένος από κοκορέτσι και ψητό, έπεσε δίπλα στην εκκλησιά για λίγη ξεκούραση…

H 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Διάβασα κάπου ότι τα δύσκολα για το κόμμα της Ντόρας μόλις άρχισαν. Όσο έβγαινε στα τηλεοπτικά παράθυρα κι’ έκανε διαγγέλματα για το νέο της πολιτικό εγχείρημα ήταν όλα καλά.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος

Συνεδριάζει αύριο Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011, στις 10,00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τα παρακάτω θέματα :


ΘΕΜΑ 1ο : Έγκριση πρακτικών συνεδριάσεως στις 27/07/2011.