Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

H 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Διάβασα κάπου ότι τα δύσκολα για το κόμμα της Ντόρας μόλις άρχισαν. Όσο έβγαινε στα τηλεοπτικά παράθυρα κι’ έκανε διαγγέλματα για το νέο της πολιτικό εγχείρημα ήταν όλα καλά.
Τώρα, όμως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την «Δημοκρατική Συμμαχία» να βολοδέρνει λίγο πάνω από το 1%, η κατάσταση είναι δύσκολη και δημιουργεί προβλήματα. Το αρνητικό αυτό κλίμα, λένε οι ειδικοί, έχει ως αποτέλεσμα πολλοί από τους «σίγουρους» να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Μάλιστα, λένε ότι τέτοιες σκέψεις αποχώρησης από τη «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη έχει αρχίσει και κάνει η αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, Αλεξάνδρα Πάλλη, η θυγατέρα της Φάνης η οποία μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη γαλάζια βάση…

* Η ικανοποιητική σε γενικές γραμμές κίνηση στην Ευρυτανία τον 15Αυγουστο που μας πέρασε, είναι γεγονός ότι έδωσε μια μεγάλη οικονομική ανάσα στους εμπόρους του Καρπενησίου, αλλά και στα χωριά, που είδαν τα ταμία τους να κινούνται αρκετά καλά για ένα περίπου 20μερο. Η περίοδος όμως αυτή πέρασε και η κίνηση ήδη επανήλθε στη προηγούμενη ανησυχητική κατάσταση. Ο Φθινόπωρος έρχεται και ακολουθεί ο χειμώνας. Να ευχηθούμε να μην επέλθει και βαρυχειμωνιά στον εμπορικό κόσμο του τόπου μας, γιατί κάθε νέο φορτίο θα είναι πλέον δυσβάσταχτο… 

* Ακόμη υψηλότερα θα είναι από τον επόμενο μήνα τα πρόστιμα  για τους οδηγούς που θα παραβιάζουν το νέο κώδικα οδικής κυκλοφορίας (ΚΟΚ).
Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη θα τιμωρείται πλέον με 1050 ευρώ αντί για 700 που είναι σήμερα, ενώ η παραβίαση του STOP θα στοιχίζει 900 ευρώ.
Το πρόστιμο για στάθμευση σε ράμπα από 150 ευρώ θα ανέλθει στα 325, ενώ για στάθμευση σε πεζοδρόμιο, οι παραβάτες θα πληρώνουν 120 ευρώ, έναντι των 80 ευρώ που πληρώνουν σήμερα.