Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ


Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ επανέρχεται για να υπογραμμίσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της περιοχής, εξ αιτίας της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων που κυριαρχεί στον χώρο της υγείας.

Εξ αιτίας της λειτουργίας τους με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια, που οδηγούν στην αντίληψη πως ο άρρωστος είναι πελάτης.
Εξ αιτίας της σοβαρής υποχρηματοδότησης τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, που τα οδηγεί να οικοδομούν εισπρακτικές λογικές απέναντι σε κάθε άρρωστο.
Εξ αιτίας της πολιτικής υποστήριξης στην κερδοσκοπία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας του μεγάλου κεφαλαίου στην υγεία, που επιζητά σταθερά και μεγάλα κέρδη που οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις πρόθυμα φροντίζουν να διευκολύνουν

Αυτή την πολιτική εφάρμοζαν και εφαρμόζουν χρόνια τώρα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ και οι συνέπειες στην λειτουργία των νοσοκομείων είναι τραγικές.

Πλήρης ήταν η αδιαφορία τους για την έγκαιρη και ολοκληρωμένη στελέχωση σοβαρών τμημάτων που είναι απόλυτα απαραίτητα στα νοσοκομεία.

Έτσι η παιδιατρική κλινική και ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Λαμίας, έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν να λειτουργήσουν από έλλειψη γιατρών.

Όταν οι γιατροί, που στήριζαν με αυτοθυσία την λειτουργίας τους, ξεπέρασαν κάθε όριο αντοχής, οι αδυναμίες, που φυσικά υπάρχουν και σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου Λαμίας, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας, φάνηκαν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί πως αυτά τα προβλήματα έχουν πολιτική βάση και αποτελούν συνέπειες των αντιλαϊκών επιλογών που έκανε και κάνει με διάφορα προσχήματα η κυβέρνηση.
Δεν είναι διαχειριστικά λάθη ή παραλείψεις.
Τα καταδικάζουμε και ζητάμε άμεσα μέτρα, εδώ και τώρα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Με αίσθημα ευθύνης απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους της περιοχής, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνουν απαθείς απέναντι στην αδιαφορία της κυβέρνησης για την επάρκεια και την πληρότητα των υπηρεσιών υγείας που χρειάζεται ο λαός και τα παιδιά του.

Τους καλούμε να δυναμώσουν τους αγώνες τους για όσα δικαιούνται και τους ανήκουν. Για δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρώνουν την πολύπλευρη εκμετάλλευση που υφίστανται ακόμη και με την ζωή τους.

Με την  ευκαιρία αυτή απευθυνόμαστε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, που – στην διαμορφωμένη πλειοψηφία του – δεν θεωρεί υποχρέωση του να συζητά τέτοια ζητήματα γιατί τάχα είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του.

Λέμε ξεκάθαρα πως η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα επιμείνει να φέρνει για συζήτηση κάθε λαϊκό πρόβλημα. Θα επιμείνει στην άσκηση πιέσεων για κάθε τι που βασανίζει τον λαό. Για την διεκδίκηση λύσεων σε ώριμα προβλήματα του.
Θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αναπτυχθεί ένα πλατύ διεκδικητικό κίνημα απέναντι στην περιφέρεια και τους δήμους, που όπως αποδείχνεται είναι σημαντικοί φορείς των κυβερνητικών πολιτικών επιλογών που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και την πλουτοκρατία.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα απαιτήσουμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει άμεσα για την κατάσταση των νοσοκομείων της περιοχής. Για τις ελλείψεις τους και τις ανάγκες τους.
Εκεί πιστεύουμε πως θα συναντηθούμε με τους εργαζόμενους, με εργατικά σωματεία και λαϊκούς φορείς, που αγωνιούν για την εξέλιξη της βάρβαρης λογικής της εμπορευματοποίησης της υγείας στην κοινωνία που ζούμε και που κυριαρχεί η καταπίεση των εργαζομένων και η εκμετάλλευση.


                                                          ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                                          ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
                                                          ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)