Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΤΕΛ - Διακοπή εργασιών λόγω ... νερού

Εδώ και μια βδομάδα περίπου έχουν σταματήσει οι εργασίες για την κατασκευή των τοιχίων αντιστήριξης και την κατεδάφιση του παλιού κτηρίου ΚΤΕΛ …λόγω νερού.
Κατά τη διαδικασία εκσκαφών για την κατασκευή και των υπολοίπων κυλινδρικών τσιμεντοκολόνων, οι εργάτες της εταιρείας βρήκαν σε βάθος 10 μέτρων περίπου νερό. Όχι κάποιο δίκτυο ύδρευσης, αλλά πηγή νερού. Αμέσως ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σουλιώτης και οι εργασίες σταμάτησαν. 

Όπως δήλωσε στον Ε.Π. ο κ. Νίκος Σουλιώτης ήδη έχει γίνει η παραγγελία ενός ειδικού εξοπλισμού για το πρανές, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Αμέσως με το που θα έρθει ο εξοπλισμός θα αρχίσουν και πάλι οι εργασίες, ούτως ώστε να μην ξεφύγουν εκτός προγραμματισμού, και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί και η κατεδάφιση του κτηρίου του παλαιού ΚΤΕΛ.
Μέχρι στιγμής, έχουν κατασκευαστεί οι 30 από τις 61 κυλινδρικές τσιμεντοκολόνες, οι οποίες θα αποτελέσουν το τοιχίο αντιστήριξης της πλαγιάς πίσω από το κτήριο. Στη συνέχεια θα γίνει η κατεδάφιση του παλιού κτηρίου και τέλος η διαμόρφωση του χώρου για τη δημιουργία και τη διάθεση στους δημότες 120 θέσεων δωρεάν πάρκινγκ. Χωρίς άλλα απρόοπτα και σύμφωνα με το προγραμματισμό των μηχανικών, το έργο υπολογίζεται να δοθεί στους δημότες τέλος του έτους.