Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ

Η εθελοντική ομάδα φίλων του Χαμόγελου του Παιδιού Ευρυτανίας  «Συν στον Άνθρωπο» Ευρυτανίας, το Ράδιο Καρπενήσι 97,5fm και ο Ευρυτανικός Παλμός, διοργάνωσαν φιλανθρωπική αγορά με «ΔΩΡΑ ΑΓΑΠΗΣ» έχοντας ως σύνθημα το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ»

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η Ένωση Απανταχού Ευρυτανισσών για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Ευρυτανίας διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Παζάρι με χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και πολλά άλλα χριστουγεννιάτικα είδη και δώρα, όλα φροντισμένα και χειροποίητα από τα μέλη της Ένωσης.
Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά, να μιλήσουμε και να χαλαρώσουμε λίγο με γιορτινή διάθεση.

Με επιτυχία το Σεμινάριο Μελισσοκομίας από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου

Τη Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο μελισσοκομίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου με θέμα:  «Μελισσο-κομίζοντας αειφορικές πρακτικές», στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.

500 προσλήψεις από τον ΟΤΕ

Πεντακόσιες (500) νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν στον ΟΤΕ που κάνει προκήρυξη για τεχνικούς πεδίου, μηχανικούς, πωλητές καταστημάτων και εταιρικούς πωλητές. Προθεσμία υποβολής βιογραφικών για τις προσλήψεις έχει οριστεί η Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013.

Νέα αναφορά Καρφή για την ανάπλαση

Νέα παρέμβαση της Δημοτικής Παράταξης «Δημοτική Ενωτική Κίνηση», όπου με ανακοίνωσή της για ακόμη μια φορά εκφράζει τις αμφιβολίες της για την λειτουργικότητα της ανάπλασης και κυρίως για το αν εξυπηρετούνται στο έπακρον οι δημότες από αυτή.

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Δικαιώθηκαν οι 6 σχολικοί φύλακες του δήμου Καρπενησίου από το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας

Δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, οι 6 σχολικοί φύλακες του δήμου Καρπενησίου που ζήτησαν με ασφαλιστικά μέτρα να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ γιόρτασε την προστάτιδά του ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

Με λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές γιόρτασε και φέτος ο Σύλλογος ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ την προστάτιδά του Μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα. Στα πλαίσια της εορτής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κυψέλης (πλατεία Αγίου Γεωργίου και Ιθάκης).
με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ 2013-2014 Μύρισαν Χριστούγεννα

Μύρισαν Χριστούγεννα σε όλη το Δήμο Καρπενησίου με τους υπεύθυνους να δουλεύουν σε πυρετώδεις ρυθμούς έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, όπου θα ξεκινήσουν οι Γιορτές Χειμώνα με τον άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Κεντρική Πλατεία.

Για τέσσερις βδομάδες περίπου, μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν στη ΖαχαροΠλατεία θα μπουν για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ενώ σε κάθε γωνιά του Δήμου Καρπενησίου θα μυρίσουν Χριστούγεννα.
Το πρόγραμμα των Γιορτών μέχρι την Παραμονή των Χριστουγέννων έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ 2 ΑΚΟΥΜΗ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Η «Κατασκευή τεχνικών στον δρόμο Παλαιοκατούνα – Σίχνικο» προϋπολογισμού 24.600,00 ΕΥΡΩ με το ΦΠΑ και οι «Εργασίες συντήρησης κτιρίων Π.Ε. Ευρυτανίας», προϋπολογισμού 15.000,00 ΕΥΡΩ με το ΦΠΑ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, προκηρύσσει Δημόσιο Πρόχειρο Μειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και σύστημα προσφοράς για τις δυο ακόμη έργα που είναι: Η ¨ Κατασκευή τεχνικών στον δρόμο Παλαιοκατούνα - Σίχνικο ¨ προϋπολογισμού 24.600,00 ΕΥΡ2 με το ΦΠΑ καθώς και οι «Εργασίες συντήρησης κτιρίων Π.Ε. Ευρυτανίας», προϋπολογισμού 15.000,00  ΕΥΡΩ με το ΦΠΑ


«ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ, ΝΑ ΣΕ ΑΛΕΙΨΩ ΛΑΔΙ» ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η πρωτοβουλία  μερικών κυβερνητικών  δημάρχων, ανάμεσα στους οποίους και ο κ. Μπακογιάννης, να στείλουν επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά όπου του ζητούν με νομοθετική ρύθμιση  να ανατίθεται στους δήμους η  κάλυψη των λογαριασμών της ΔΕΗ σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώνουν  και σε ανθρώπους   που βρίσκονται στην απόλυτη φτώχεια, αποτελεί μνημείο φαρισαϊσμού και υποκρισίας.

Επερώτηση Κοντογεώργου για το επίδομα τέκνου χωρίς χρονικές προϋποθέσεις

Την ανάγκη να δίνεται το επίδομα τέκνου στις οικογένειες, οι οποίες ήταν στο εξωτερικό ως οικονομικοί μετανάστες και επέστρεψαν στην Ελλάδα τα τελευταία έτη, χωρίς χρονικές προϋποθέσεις, ζητούν βουλευτές της ΝΔ, εκ των οποίων και ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, με ερώτηση που έστειλαν προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

11η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Βουνού Γιορτάζουν τα βουνά της Ρούμελης

Γράφει ο Δρ  Γεώργιος Σπ. Ευθυμίου 
Επίκουρος Καθηγητής Διαχείρισης προστατευομένων περιοχών και παρόχθιων δασικών οικοσυστημάτων, Τ.Ε.Ι. Στερεάς ΕλλάδαςΤμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Καρπενήσι 

Ο ΟΗΕ καθιέρωσε τις Παγκόσμιες Ημέρες (Π.Η.) ως θεσμό από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του. Ονομάτισε και θέσπισε τις Παγκόσμιες Ημέρες με σκοπό να αφυπνίσει την κοινή γνώμη σχετικά με θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος και ανησυχίας (συνήθως ένα αρχικά, ανά παγκόσμια ημέρα).

Επιστολή Κ. Μπακογιάννη και 3 ακόμη Δημάρχων στον Πρωθυπουργό για τακτοποίηση οφειλών, αδύναμων συμπολιτών, προς τη ΔΕΗ



Σημαντική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αδύναμων οικογενειών των περιοχών τους, σε σχέση με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ανέλαβαν οι Δήμαρχοι, Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, και Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΤΟΥΝΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Εξηγήσεις για το λουκέτο στο ολοήμερο νηπιαγωγείο Παλαιοκατούνας του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας εν μέσω σχολικής χρονιάς, ζητά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και ο Νομός Ευρυτανίας.

1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ (ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ) To Γενικό Λύκειο Καρπενησίου θα εκπροσωπήσει το νομό Ευρυτανίας στον πανελλαδικό διαγωνισμό για την 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2014

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7-12-2013, στο εργαστήριο του ΕΚΦΕ Ν. Ευρυτανίας ο τοπικός μαθητικός διαγωνισμός πειραμάτων για την 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2014.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΜΕ 38 ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου  2013 και ώρα 18.00μ.μ, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :
1.Έγκριση του πίνακα 5Α του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) περί στοχοθεσίας  οικονομικών αποτελεσμάτων έτους 2014 (εισ.  ο αντιδ. κ.Σταμάτης)
2.Πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών (εισ. ο Πρόεδρος)

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Ο δρόμος του Ορφέα Η νέα ταινία του Κ. Κολημένου

Στις 5 Δεκεμβρίου 2013 προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία του συμπολίτη μας Κώστα Κολημένου,  «Ο δρόμος του Ορφέα»., γυρίσματα της ταινίας έγιναν και εδώ στο Νομό μας, στην περιοχή Δάφνη Ευρυτανίας του Δήμου Αγράφων.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - Στην Ευρυτανία ζήσαμε αυτές τις μέρες τον απόλυτο παραλογισμό

Τελικά, το Υπουργείο Παιδείας κατάφερε να μας γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω!
Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και τα προβλήματα στην εκπαίδευση συνεχίζονται, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού ότι όλα θα είναι έτοιμα και στην ώρα τους! Άραγε για ποια ώρα μιλούσαν;

Υποψήφιος Περιφερειάρχης ο Θανάσης Γιαννόπουλος

Την υποψηφιότητά του για περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο πρώην υπουργός Υγείας και στέλεχος της Ν.Δ. Θανάσης Γιαννόπουλος από τη Λαμία.
Όπως δήλωσε, ξεκινά τη συγκρότηση ψηφοδελτίου ανεξάρτητα από το τι θα κάνει και ποια επιλογή θα έχει η ΝΔ.

Δημοπρατήθηκε η ύδρευση της Επισκοπής Το έργο προϋπολογισμού 407.000,00 Ευρώ, θα παραδοθεί σε ένα χρόνο

Μετά από δυο αποτυχημένες προσπάθειες, δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Αγράφων η  κατασκευή  του  έργου  με  τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Δ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ» προϋπολογισμού 407.000,00  Ευρώ με  το  Φ.Π.Α  με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013.

ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Παρουσίαση του νέου Βιβλίου του Μιχάλη Σταφυλά




Μπροστά στα απογοητευμένα παιδιά μας - Γράφει ο Κων/νος Ηλ. Μήτσιου

Τα παιδιά μας βρίσκονται μπροστά σε τρομερά αδιέξοδα. Το μέλλον τους μετά τις σπουδές κλειστό και αβέβαιο. Η ανεργία, η εκμετάλλευση, η σύγκρουση των αξιών με την ύλη, τα κυκλώματα διαφθοράς, η βία, η αδιαφορία και η άγνοια στην ανατροφή τους, η κακοποίηση και η παραμέληση των παιδιών από γονείς διαζευγμένους,

Στo Εθνικό Δημοτολόγιο οι Δήμοι της Ευρυτανίας

Στους 308 ανέρχονται οι δήμοι που εντάσσονται οριστικά στην κεντρική βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου μετά από απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Μεταξύ αυτών και οι δύο δήμοι της Ευρυτανίας  Καρπενησίου και Αγράφων.

Συγκροτήθηκε το υπηρεσιακό συμβούλιο υπαλλήλων ΟΤΑ Ευρυτανίας

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας κας Καλλιόπης Γερακούδη συγκροτήθηκε ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης για τους υπαλλήλους ΟΤΑ α΄ βαθμού Ν. Ευρυτανίας,  η οποία κρίνει τις εκθέσεις αξιολόγησης ουσιαστικών προσόντων, αποτελούμενη από τους: