Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Επερώτηση Κοντογεώργου για το επίδομα τέκνου χωρίς χρονικές προϋποθέσεις

Την ανάγκη να δίνεται το επίδομα τέκνου στις οικογένειες, οι οποίες ήταν στο εξωτερικό ως οικονομικοί μετανάστες και επέστρεψαν στην Ελλάδα τα τελευταία έτη, χωρίς χρονικές προϋποθέσεις, ζητούν βουλευτές της ΝΔ, εκ των οποίων και ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, με ερώτηση που έστειλαν προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

«Μία από τις προϋποθέσεις  για την χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων είναι η αποδεδειγμένη μόνιμη και συνεχής διαμονή στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία (από το 2003). Αυτή αποδεικνύεται από την αδιάλειπτη υποβολή του εντύπου Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τα τελευταία δέκα έτη», σημειώνουν οι βουλευτές της ΝΔ.
«Η προϋπόθεση αυτή αφήνει χωρίς επίδομα τέκνου αρκετές οικογένειες, οι οποίες ήταν στο εξωτερικό ως οικονομικοί μετανάστες και επέστρεψαν στην πατρίδα τους τα τελευταία έτη. Πολλοί από αυτούς είναι στην Ελλάδα τα τελευταία 7 ή 8 χρόνια και με την προϋπόθεση αυτή δεν λαμβάνουν το επίδομα τέκνου», υπογραμμίζουν.

Παράλληλα, οι βουλευτές επισημαίνουν ότι το επίδομα θα πρέπει να δίνεται σε όλες τις οικογένειες που ήταν μετανάστες στο εξωτερικό και πλέον επέστρεψαν στην Ελλάδα χωρίς χρονικές προϋποθέσεις, γιατί η Ελλάδα διανύει μία δύσκολη οικονομική περίοδο και το επίδομα τέκνου ενθαρρύνει και βοηθά την ελληνική οικογένεια.

Οι ερωτώντες Βουλευτές είναι:
1. Τζαμτζής Ιορδάνης
2. Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος
3. Πασχαλίδης Ιωάννης
4. Νταβλούρος Αθανάσιος
5. Αναστασιάδης Σάββας
6. Μαρίνος Ανδρέας
7. Χριστογιάννης Δημήτριος
8. Κοψαχείλης Τιμολέων
9. Κοντογεώργος Κωνσταντίνος
10. Αντωνίου Μαρία
11. Σκόνδρα Ασημίνα
12. Κόλλιας Κωνσταντίνος
13. Ιωαννίδης Ιωάννης
14. Κοντογιάννης Γεώργιος