Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ 2013-2014 Μύρισαν Χριστούγεννα

Μύρισαν Χριστούγεννα σε όλη το Δήμο Καρπενησίου με τους υπεύθυνους να δουλεύουν σε πυρετώδεις ρυθμούς έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, όπου θα ξεκινήσουν οι Γιορτές Χειμώνα με τον άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Κεντρική Πλατεία.

Για τέσσερις βδομάδες περίπου, μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν στη ΖαχαροΠλατεία θα μπουν για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ενώ σε κάθε γωνιά του Δήμου Καρπενησίου θα μυρίσουν Χριστούγεννα.
Το πρόγραμμα των Γιορτών μέχρι την Παραμονή των Χριστουγέννων έχει ως εξής:

Σας καλωσορίζουμε στη ΖαχαροΠλατεία!
Η Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου μετατρέπεται σε έναν ονειρικό κόσμο. Τεράστια ζαχαρωτά και ξωτικά μας περιμένουν να φωτογραφηθούμε μαζί τους. Τα ζαχαροπλαστεία Fresh και το Γλυκοπλαστείο στήνουν τα δικά τους ζαχαρένια σπιτάκια και μας προμηθεύουν καθημερινά με τα πιο λαχταριστά και γιορτινά γλυκίσματα, ενώ μόλις κλείσουν τα σχολεία, το Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι ανοίγει τις πύλες του για τους μικρούς μας φίλους. Στη μέση όλων αυτών το μεγαλύτερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας, πιο φωτεινό από ποτέ!  
Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κεντρική Πλατεία / 19:30
Η Κεντρική Πλατεία γεμίζει φως και ζάχαρη
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρπενησίου πλημμυρίζει το κέντρο της πόλης με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι στήνουν τη δική τους γιορτή και μας παρασύρουν στη μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.
Στη Ζεστή Γωνιά, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου μας προσφέρει ζεστό κρασί και τσίπουρο.
Το Γλυκοπλαστείο μας περιμένει στο χριστουγεννιάτικο μαγαζάκι του, ενώ τα Ζαχαροπλαστεία Fresh θα φιλοξενήσουν στο περίπτερό τους τον Executive Pastry Chef Βασίλη Αγραφιώτη, ο οποίος θα παρουσιάσει ζωντανά το έργο του από σοκολάτα που κέρδισε το Δεύτερο Βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Μιλάνο, τον Οκτώβριο του 2013 και που του έδωσε το εισιτήριο για τον παγκόσμιο διαγωνισμό του 2014 στη Νορβηγία.
Το Παζάρι Αγάπης μας καλεί να προμηθευτούμε χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και ξεχωριστά δώρα φτιαγμένα με μεράκι από τα παιδιά και τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) του Δήμου Καρπενησίου «Ανεμώνη».
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κεντρική Πλατεία / 18:00
Τα Ζαχαροπλαστεία Fresh μας παρουσιάζουν ζωντανά μοναδικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Μπορούμε όλοι να τις δούμε και φυσικά να τις δοκιμάσουμε! Οι πιο τολμηροί μπορούν και να τις παρασκευάσουν! Το Ράδιο Καρπενήσι γεμίζει με τις μουσικές του το κέντρο της πόλης μας.
Λαχταριστή σημείωση:
Τα Ζαχαροπλαστεία Fresh, σε όλη τη διάρκεια των γιορτών, εκτός από τα λαχταριστά γλυκίσματα που θα παρουσιάσουν, θα δημιουργήσουν και μια μικρή έκθεση από σοκολατένια έργα που έχουν διακριθεί σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς.
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Μεγάλου Χωριού / 20:00
Ανάβουμε το Δέντρο στην Πλατεία του Χωριού παρέα με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρπενησίου. Ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι και δώρα για τους μικρούς μας φίλους. Άφθονο τσίπουρο και κρασί για όλους.
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό Κέντρο / 18:00
Έρχεσαι μαζί μου; Το 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση Έρχεσαι μαζί μου; Το παραμύθι με τα παραμύθια. Μια παράσταση βασισμένη σε έργο της Κάρμεν Ρουγγέρη.
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας / 10:00
Στολίζουμε το δέντρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας (Παράρτημα Καρπενησίου), με την πολύτιμη βοήθεια των παιδιών του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Παιδικά χαμόγελα μοιράζουν χαρά στους φιλοξενούμενους του ιδρύματος.
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Αίθουσα Εκδηλώσεων 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου / 18:00
Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Κάρολου Ντίκενς επί σκηνής από το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου. Πώς ο τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ μετά από μια νύχτα γεμάτη μεταφυσικές συναντήσεις γίνεται άλλος άνθρωπος;
Σκηνοθεσία: Βασιλική Σταμάτη
Θα ακολουθήσουν κάλαντα και παραδοσιακά  τραγούδια από τους μαθητές των  Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων της πόλης μας.
Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας / 10:00
Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από το προσωπικό του ΚΔΑΠ –ΜΕΑ παρέα με  τους φιλοξενούμενους του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας. Ευπρόσδεκτοι όσοι φίλοι θέλουν να δημιουργήσουν και να συμβάλουν στην προσπάθεια!
Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου/17:30
Το Γλυκοπλαστείο καλεί μικρούς και μεγάλους να βουτήξουμε τα μελομακάρονα μας στο πιο λαχταριστό σιντριβάνι που υπάρχει. Στο Σιντριβάνι Σοκολάτας φυσικά!
Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό Κέντρο / 20:30
Καρυοθραύστης. Οι μαθητές της σχολής μπαλέτου του Nicola Gabriel παρουσιάζουν μία μοναδική παράσταση με αποσπάσματα από το έργο του Tchaikovsky, Καρυοθραύστης.  
Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό  Κέντρο / 20:00
Να τα πούμε; Η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου σε συνεργασία με τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου και της Σχολής Παραδοσιακών Οργάνων του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων, παρουσιάζουν τη μουσικοχορευτική παράσταση «Να τα πούμε;»  με κάλαντα του δωδεκαημέρου και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.
Πέμπτη    19  Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας / 19:00
Ανάβουμε το Δέντρο στην Πλατεία του Χωριού. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, δώρα για τους μικρούς μας φίλους,  και άφθονο τσίπουρο και κρασί για όλους.  
Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό  Κέντρο/21:00
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, επισκέπτεται για δεύτερη φορά το Καρπενήσι για μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη συναυλία:
Ο Γ. Σ. Μπαχ και οι γιοι του
Αποσπάσματα από τα έργα:
ΓΙΟΧΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΜΠΑΧ (1685 – 1750)
Βραδενβούργιο Κοντσέρτο αρ. 1 σε φα μείζονα BWV 1046
ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΜΠΑΧ (1735 – 1782)
«Si nocte tenebrosa», σόλο μοτέτο για φωνή και ορχήστρα, CW F4a
ΚΑΡΛ ΦΙΛΙΠ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ ΜΠΑΧ (1714 – 1788)
Magnificat σε ρε μείζονα, Wq 215
Η ανεπανάληπτη φυσιογνωμία του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ αναπόφευκτα επισκιάζει συχνά το ταλέντο και τις πολύτιμες συνεισφορές ορισμένων γιων του στην εξέλιξη της μουσικής. Στο πνεύμα της γιορτής των Χριστουγέννων, ο γνωστός «μύστης» του μπαρόκ, Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, με την αρωγή τεσσάρων εξαίρετων σολίστ (Ελπινίκη Ζερβού-υψίφωνος, Θεοδώρα Μπάκα- άλτο, Βασίλης Καβάγιας- τενόρος, Κωνσταντίνος Μαυρογένης- βαρύτονος) μας καλεί να γνωρίσουμε και να απολαύσουμε δύο κατανυκτικά θρησκευτικά έργα του Γιόχαν Κρίστιαν και του Καρλ Φίλιπ Εμμάνουελ Μπαχ.
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Κρικέλλου / 17:00
Παιδικό Εργαστήρι. Ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο απόγευμα για τους μικρούς δημότες και επισκέπτες μας, με Μουσικά Παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές, Τραγουδοπαιχνίδι και άλλες πολλές εκπλήξεις.
Σάββατο  21   Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Κρικέλλου / 19:00
Ανάβουμε το Δέντρο στην Πλατεία του Χωριού. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, δώρα για τους μικρούς μας φίλους,  και άφθονο τσίπουρο και κρασί για όλους.  
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου / 19:00
Ανάβουμε το Δέντρο στην Πλατεία του Χωριού. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρπενησίου, δώρα για τους μικρούς μας φίλους, πυροτεχνήματα, παραδοσιακά γλυκίσματα, χειροποίητες πίτες, ζεστά κάστανα  και άφθονο τσίπουρο και κρασί για όλους, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου Η Αναγέννηση.  
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013- Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου / 11:00-14:00 & 17:00-21:00
Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι στα Ξύλινα Σπιτάκια των Ξωτικών. Οι μικροί μας φίλοι μπορούν, κάθε μέρα, να συμμετέχουν σε ένα ξεχωριστό οικολογικό εργαστήρι. Αξίζει να το επισκεφθείτε!
Επιμέλεια: Φωτεινή Δεδούση, Σίσυ Κυλερτζή  
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό Κέντρο / 19:30  
To πνεύμα των Χριστουγέννων.  Μια βραδιά αφιερωμένη στους αριστεύσαντες μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας, αλλά και σε συμπολίτες μας που έχουν προσφέρει, με το δικό τους τρόπο, στον τόπο μας. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Καρπενησίου και η  Piccola Banda, με αγαπημένες μελωδίες που έντυσαν μουσικά κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά και χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, μας παρασύρουν να βιώσουμε το Πνεύμα των Χριστουγέννων, δημιουργώντας μια ονειρική ατμόσφαιρα.
Διεύθυνση Ορχήστρας: Ευαγγελία Βάρσου
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Προυσού / 19:00
Ανάβουμε το Δέντρο στην Πλατεία του Χωριού. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, δώρα για τους μικρούς μας φίλους, και άφθονο τσίπουρο και κρασί για όλους από την Ένωση Απανταχού Προυσιωτών.  
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου / 18:30
Παιδικό Εργαστήρι. Ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο απόγευμα για τους μικρούς δημότες και επισκέπτες μας, με Μουσικά Παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές, Τραγουδοπαιχνίδι και άλλες πολλές εκπλήξεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο  Casa di Neve.