Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΜΥΡΙΚΗ- ΑΙΟΛΟΣ 1-1 Τα μοιράστηκαν στο τέλος όλα

Ισόπαλος τελείωσε ο αγώνας μεταξύ της Μυρίκης και του Αίολου με τις δυο ομάδες να πραγματοποιούν μέτρια εμφάνιση. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 68΄ με αυτογκόλ του Λέντζου και τους γηπεδούχους να σώζουν την παρτίδα ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 87΄ με τον Τσιλίκα.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
24΄ Ο Ράπτης εκτέλεσε απευθείας φαουλ μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Λάππας μπλόκαρε την μπάλα
32΄ Ο Σταμούλης πάσαρε στον Λιάγκα αυτός από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε με τον Λάππα να αποκρούει εντυπωσιακά
Β΄ Ημίχρονο
52΄ Ο Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε φαουλ από δεξιά βρήκε τον Σιταρά αυτός σούταρε από κοντά έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Λυρούδιας
68΄ Ο Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε φαουλ στην καρδιά της άμυνας της Μυρίκης και ο Λέντζος άθελα του με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ανοίγοντας έτσι το σκορ για τους φιλοξενούμενους 0-1
74΄ Ο Σταμούλης εκτέλεσε απευθείας φαουλ με την μπάλα να περνάει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
87΄ Ο Σταμούλης εκτέλεσε απευθείας φαουλ με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τσιλίκας με πλασέ της έστειλε στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Μυρίκη: Λυρούδιας, Παχής, Ράπτης, Τσιούμας, Λέντζος, Τσιλιμέκης, Σταμούλης, Φούκας (Καρβέλης), Λιάγκας, Σιταράς (Τσιλίκας), Γκορόγιας
Αίολος: Λάππας, Σιταράς, Καμαρέτσος, Νάσιος (Ζαχαρόπουλος), Ράϊκος Γ, Μπούκας, Χρυσαφόπουλος, Ράϊκος Ν, Ξαγάρας, Κατσαρής, Κορέντζελος (Αζακάς)

Μεγάλη νικη για τον Άγιο Προκόπιο, παράπονα από την Κρέντη



Μια πολύ σημαντική νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος σημείωσε σήμερα το απόγευμα ο Άγιος Προκόπιος επικρατώντας της Κρέντης με σκορ 3-2. Οι γηπεδούχοι έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Λάκη Αναστασόπουλο που πέτυχε και τα 3 γκολ της ομάδας έφτασαν έτσι στους 10 βαθμούς διατηρώντας την 3η θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι που κατέβηκαν στον αγώνα αυτό με πολλές ελλείψεις, άξιζαν κάτι παραπάνω από αυτή τη συνάντηση, ωστόσο όμως για άλλη μια φορά δεν τα κατάφεραν. Το συγκρότημα του Χρήστου Καλαμπάκα, που αγωνίστηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα, έχει δικαιολογημένα παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Ο Άγιος Προκόπιος άνοιξε το σκορ με γκολ - πέναλτι του Αναστασόπουλου που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους, στην αρχή της αναμέτρησης και ο ίδιος παίχτης διπλασίασε τα δικά του τέρματα και της ομάδας του με δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο.
Με το σκορ αυτό οι δυο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά αναζητώντας την μείωση του σκορ. Η πίεση έφερε καρπούς για την Κρέντη που έκανε το 2-1 με ωραία κεφαλιά του Κ. Μάκκα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γ. Βούρτσα.
Το ωραιότερο γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Αναστασόπουλος με κεφαλιά ψαράκι ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και προς το τέλος της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο τελικό 3-2.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ! ΚΟΛΟΚΩΤΣΙΟΣ, ΚΟΥΡΛΟΣ, ΠΛΑΚΙΑΣ, ΚΟΥΤΣΟΘΑΝΑΣΗΣ, ΝΤΑΛΑΦΟΥΡΑΣ, ΚΡΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΡΟΥΤΣΑΣ, ΚΟΝΔΥΛΗΣ (Δ. ΛΑΘΥΡΗΣ), Γ. ΛΑΘΥΡΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ.
ΚΡΕΝΤΗ: ΝΤΑΛΛΑΣ, Ε. ΜΠΥΡΟΣ, ΜΠΥΡΟΣ, ΚΟΚΚΟΤΟΣ, ΠΕΡΟΥΛΑΣ, Ε. ΜΑΚΚΑΣ, ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ(ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ), ΤΣΕΤΣΟΣ, Κ. ΜΑΚΚΑΣ, Γ. ΒΟΥΡΤΣΑΣ, Σ. ΠΕΡΟΥΛΑΣ.

Στην Χαλκίδα ο Περγαντάς για το Πολυτεχνείο


Τη Χαλκίδα επισκέφθηκε την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς ο οποίος συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θανάση Μπουραντά και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Εύβοιας.
Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο νομαρχιακό κατάστημα Εύβοιας συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην παραλία της Χαλκίδας τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου.
«Η κοινωνία και η Ελλάδα τιμά την ηρωική πράξη αντίστασης της γενιάς του 1973 που μένει πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας. Μια πράξη που σηματοδότησε ολόκληρο τον κύκλο της μεταπολίτευσης», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Περγαντάς.

Σαββατοκύριακο με μπάλα


Μετά από την διακοπή λόγω των εκλογών επιτέλους και πάλι μπάλα από σήμερα το μεσημέρι στο τοπικό μας πρωτάθλημα. Το πρώτο σφύριγμα μετά την διακοπή θα γίνει στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας σήμερα στις 2,30 μ.μ. όπου θα αναμετρηθούν ο Άγιος Προκόπιος με την Κρέντη. Την ίδια ώρα ή μάλλον στις 3 μ.μ. θα διερξαχθεί η αναμέτρηση μεταξύ Μυρίκης – Αίολου στο Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου με Διαιτητή την κ. Κωνσταντίνα Μπουμπουρή. Αύριο Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010, θα πραγματοποιηθεούν οι αγώνες ΑΠΟΚ Βελούχι – Ποταμιά στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και Κεράσοβο – Άγραφα στο Κερασοχώρι στις 3 μ.μ.
Την ίδια ώρα ο Απεραντιακός θα αγωνιστεί εκτός έδρας με το Μουζάκι αναζητώντας την 1η του εκτός έδρας νίκη στην Δ΄ Εθνική.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Περγαντάς - Καραμπάς Οι νέοι άρχοντες σε Περιφέρεια & Ευρυτανία


Ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, αναδείχθηκε ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στις εκλογές του β` γύρου της 14ης Νοεμβρίου με ποσοστό 52,92% και 130.063 ψήφους, έναντι 47,08% και 115.702 ψήφους του κ. Θανάση Χειμάρα. Ο επί μια οκταετία Νομάρχης της Βοιωτίας, ένας από τους πιο πετυχημένους αυτοδιοικητικούς της χώρας μας, μετά από ένα πραγματικά μεγάλο, έντιμο και καθαρό αγώνα έναντι των αντιπάλων του κατάφερε να αναδειχθεί νικητής των πρώτων Περιφερειακών Εκλογών, με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, δημιουργώντας νέα πλέον δεδομένα στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Μετά την μεγαλειώδη αυτή νίκη του κ. Περγαντά, όπως ήταν φυσικό, Αντιπεριφερειάρχης στο Νομό Ευρυτανίας, εξελέγη ο απερχόμενος Δήμαρχος Καρπενησίου Βασίλης Καραμπάς, και Περιφερειακοί Σύμβουλοι οι δυο πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης κ.κ. Ταξιάρχης Σκλαπάνης με 1946 και Λάμπρος Τσιτσάνης με 1675 ψήφους αντίστοιχα.
Την 2η Κυριακή ο Συνδυασμός του κ. Περγαντά έλαβε στην Ευρυτανία 4.846 ψήφους και ποσοστό 48,65%, ενώ ο κ. Χειμάρας 5114 και ποσοστό 51,35%. Από την 1η Κυριακή των εκλογών η διαφορά των 913 ψήφων (7933- 7020) για τις Περιφερειακές εκλογές, μειώθηκε στην 2η Κυριακή στους 248 μόλις ψήφους, γεγονός που ερμηνεύεται από πολλούς ως μεγάλη νίκη του Βασίλη Καραμπά.
Από την πλευρά του κ. Χειμάρα Περιφερειακός Σύμβουλος εκλέγεται ο υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Κοντογεώργος ενώ δεν εξελέγεται ο νυν Δήμαρχος Αγράφων Χρήστος Μπούρας που έλαβε 1818 ψήφους.
Έτσι ο κ. Περγαντάς κατέλαβε στο νέο περιφερειακό συμβούλιο 31 έδρες (οι 10 από τον α' γύρο) και ο κ. Χειμάρας 13 έδρες (οι 9 από τον α' γύρο). Εκλέχτηκαν από τα αποτελέσματα του α' γύρου στην περιφέρεια Στερεάς, 3 σύμβουλοι από τον συνδυασμό του κ. Μαρίνου, 2 σύμβουλοι από τον συνδυασμό του κ. Παπανδρέου ενώ από έναν σύμβουλο εκλέγουν ο κ. Στουπής και η κ. Σπανούδη.
Τέλος να αναφέρουμε ότι η αποχή στο νομό Ευρυτανίας, ξεπέρασε το 68%, για να φτάσει τελικά, σε μέσο όρο το 50% περίπου, σ' ολόκληρη τη Στερεά. Με άλλα λόγια δηλαδή, ένας στους δυο πολίτες δεν πήγαν να ψηφίσουν!!! Λεπτομέρειες για την σταυροδοσία ανά εκλογικό τμήμα στο σημερινό ένθετο του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ.

Δήλωση Περγαντά
Η μάχη της Στερεάς κρίθηκε οι πολίτες ανέδειξαν τον συνδυασμό μας ως την πρώτη αιρετή Περιφερειακή Αρχή. Με σχέδιο, τόλμη, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα θα κάνουμε τη Στερεά Ελλάδα Περιφέρεια πρότυπο. Ευχαριστώ την κοινωνία των πολιτών για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους. Θα ανταποκριθούμε απολύτως στα νέα μας καθήκοντα με συνέπεια, δουλειά και ήθος”.

Δήλωση Χειμάρα
“Κατ’ αρχάς αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη του αποτελέσματος των εκλογών. Θέλω όμως να καταθέσω κάποιες σοβαρές κατά την άποψή μου παρατηρήσεις : Η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται ότι δεν επηρεάζεται από το έργο των αυτοδιοικητικών. Είναι γνωστό το έργο μας στη Φθιώτιδα. Επηρεάζεται ίσως περισσότερο από τα μικρο-προσωπικά προβλήματα και θέματα που τους απασχολούν. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτές τις εκλογές όπως φάνηκε έπαιξε η συσπείρωση των στελεχών των κομμάτων και κυρίως η στήριξη που παρείχαν στους υποψήφιους Περιφερειάρχες, οι Βουλευτές ή ορισμένοι εξ’ αυτών. Όταν ένας υποψήφιος Περιφερειάρχης αμφισβητείται μέχρι και την τελευταία ημέρα των εκλογών έμεσα ή άμεσα, από κορυφαία στελέχη της παράταξής του, στον ίδιο του το Νομό, δεν μπορεί να συσπειρώσει τους οπαδούς του κόμματός του. Δεν θέλω σήμερα να γίνω περισσότερο συγκεκριμένος, άλλωστε όποιος διαβάζει αθηναϊκό τύπο γνωρίζει πολύ καλά τι εννοώ. Τέλος αποδεχόμενος και σεβόμενος το αποτέλεσμα θέλω : Να συγχαρώ τον φίλο, αντίπαλό μου Κλέαρχο Περγαντά. Τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – κυρίως της Φθιώτιδας – για την καθαρή στήριξή τους στον κ. Περγαντά. Και ταυτόχρονα να ευχαριστήσω θερμά, όλα τα στελέχη και τους πολιτικούς φίλους, που με στήριξαν σ’ αυτόν τον έντιμο, αλλά άνισο πολιτικό αγώνα μου, αλλά και όλους τους πολίτες που πήραν μέρος σ’ αυτές τις εκλογές. Επιτρέψτε μου, ιδιαίτερα, να ευχαριστήσω όλους όσους με εμπιστεύτηκαν και με στήριξαν, καθαρά, από την πρώτη στιγμή της υποψηφιότητάς μου, όπως η Ν.Δ και ο Αντώνης Σαμαράς. Φυσικά, οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, τους προσωπικούς φίλους και τους συνεργάτες μου. Κλέαρχε καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα. Θα στηρίξω το έργο σου με όλες μου τις δυνάμεις, γιατί αγαπώ τον τόπο μου και το έχω αποδείξει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια που τον υπηρετώ”

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Όπως και να το κάνουμε στις εκλογές που μας πέρασαν είχαμε νικητές και ηττημένους και μάλιστα βαριά ηττημένους. Μεγάλοι νικητές από τον λεγόμενο συντηρητικό χώρο και όχι μόνο, οι δυο νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Καρπενησίου και Αγράφων κ.κ. Κώστας Μπακογιάννης και Δημήτρης Τάτσης, που σάρωσαν κυριολεκτικά τους αντιπάλους τους. Προς απογοήτευση όμως κάποιων, μεγάλος νικητής αυτών των εκλογών, σε επίπεδο Περιφέρειας αναδείχθηκε και ο Βασίλης Καραμπάς, ο νέος πλέον Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας.

* Σε επίπεδο Ευρυτανίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών το ΠΑΣΟΚ, γνώρισε μια από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία του; Τι λένε τώρα αυτοί που «μαγείρεψαν» τα όσα μαγείρεψαν» πριν τις εκλογές; Ας κάνουν μια βόλτα στην Κεντροδυτική Ευρυτανία και θα καταλάβουν τι συμβαίνει. Έστω και τώρα όμως θα πρέπει κάτι να πουν αλλιώς ας πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια. Δυστυχώς και γι΄ αυτούς ήλθε το πλήρωμα του χρόνου…

* Και για να μην παρεξηγηθούμε, το ξεκαθαρίζουμε ότι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που «υποστηρίχτηκαν» από το ΠΑΣΟΚ δεν φταίνε σε τίποτε. Πρόκειται πράγματι για αξιόλογες προσωπικότητες που δίδαξαν πολιτικό πολιτισμό κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Όταν όμως πας να παίξεις ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας και δεν έχεις ούτε φιλάθλους, ούτε και προπονητή στον πάγκο, μοιραία θα χάσεις. Που ήταν οι «προπονητάδες» όλο αυτό το διάστημα; Γιατί κρύφτηκαν; Γιατί δεν πήγε κάποιος αξιωματούχος κοντά στους υποψηφίους Δημάρχους στην προεκλογική περίοδο; Μήπως γιατί τα πράγματα δεν ήταν καλά;

* Πάντως το ότι το γενικότερο κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό για τους αξιωματούχους φάνηκε από το αποτέλεσμα. Συντριβές σαν και αυτές που γνώρισε στις 7 Νοεμβρίου 2010, το κόμμα στους Δήμους Φραγκίστας, Απεραντίων και Ασπροποτάμου, δεν είχε ξαναγνωρίσει. Σε καμία εκλογική αναμέτρηση στην ιστορία της Ευρυτανίας δεν σημειώθηκε αποτέλεσμα σε χωριό όπως 47-3 και 100-4. Όταν όμως συμπεριφέρεσαι όπως συμπεριφέρθηκαν οι αξιωματούχοι όλο το διάστημα πριν τις εκλογές με το πέρα δώθε της έδρας, με το έλα εσύ φύγε εσύ, με τους υποψηφίους και με άλλα τινά, αυτά και χειρότερα μπορεί να πάθεις.

* Η μόνη ελπίδα που απομένει είναι ότι υπάρχει στον τόπο μας έστω και μια ανεξάρτητη πένα ενημέρωσης, που θα σώσει την κατάσταση. Είναι δε τόσο ανεξάρτητη αυτή η πένα, που την μια μέρα «ενημερώνει», γράφοντας με το δεξί και την άλλη με το αριστερό χέρι.

* Για να πετύχεις κάπου θα πρέπει πρώτα να δοκιμαστείς. Αν είσαι καλός ή καλή στην δοκιμασία που θα υποβληθείς, στο τέλος θα πάρεις και την επιβράβευση που σου αρμόζει. Μέσα λοιπόν από αυτή τη στήλη θα ήθελα πραγματικά να συγχαρώ όλους εκείνους που τις προηγούμενες μέρες υποβλήθηκαν στην πολύ δύσκολη δοκιμασία της κάλπης και βγήκαν πανηγυρικά νικητές. Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους και κυρίως σε αυτούς που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο στίβο της Αυτοδιοίκησης.

* Βέβαια σε αυτή την περίπτωση υπήρξαν και κάποιοι, όνομα και μη χωριό, που δεν χάρηκαν καθόλου με την εκλογή συγκεκριμένων προσώπων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το χωνέψουν αυτό με τίποτα. Μάλιστα ένας εξ΄ αυτών, που αυτοαποκαλείτε σωτήρας του τόπου, δίκαιος κριτής, παντογνώστης και πατήρ της ενημέρωσης, προεκλογικά έλεγε, ότι ο τάδε και η τάδε, δεν έχουν καμία τύχη. Δυστυχώς όμως γι΄ αυτόν, η λαϊκή ετυμηγορία τον διέψευσε καθότι η τάδε και ο τάδε εξελέγησαν πανηγυρικά παρά το νεαρό της ηλικίας των. Πικρόχολα τα σχόλια, πικρό όμως και το ποτήρι που ήπιες φίλε μου. Όταν όμως έχεις συνηθίσεις στις πίκρες, τράβα ένα ακόμη και … έρχονται κι άλλα στη συνέχεια, μην ανησυχείς.

* Από την ημέρα που ο συγκεκριμένος «μεσσίας» εθεάθη ανάμεσα στις συστάδες των θάμνων παρά την λίμνην, να «επιτελεί» το έργο του, φωτογραφίζοντας το κτίσμα, που έχει μετατραπεί γι΄ αυτόν χρόνια τώρα σε πραγματικό εφιάλτη, από τότε λοιπόν, ίσα με τώρα πέρασε πολύς χρόνος. Εκείνο το σχέδιό του απέτυχε παταγωδώς, όπως και άλλες «μεσιτικές» παρεμβάσεις του στην συνέχεια. Φαίνεται πως το έχει η μοίρα του, κατά τακτά διαστήματα να «πληρώνεται» αναλόγως. Όμως τούτη την «μαχαιριά», όπως αποδείχτηκε με τα γραφόμενά του, δεν την άντεξε. Βόγκηξε, βρυχήθηκε και στο τέλος σαν αποτελειωμένος γέρικος, φαφούτης δράκος, έριξε και τη τελευταία φωτιά που του είχε απομείνει και μετά … ξεψύχησε.

* Ας επανέλθω στις εκλογές. Μια συμβουλή στους παλιούς που έχουν χάσει και ετοιμάζονται για την ηρωική έξοδο. Παλικάρια μου, φεύγοντας να κλείσετε την πόρτα και να μη ξεχάσετε τις πορτοκαλί γραβάτες στις ντουλάπες. Να τις πάρετε για να τις φοράτε ενθυμούμενοι ότι κάποτε σε αυτόν το έρμο τον τόπο, βρεθήκατε κι εσείς στην εξουσία, παρότι δεν προσφέρατε ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό το ΤΙΠΟΤΑ έχει να κάνει με όλους εκείνους που έγιναν άρχοντες χωρίς να το αξίζουν…

* Μέσω του σημερινού μου σχολίου από την στήλη ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που γράφουν ότι τους καπνίσει σε διάφορα blog και ειδικότερα σε κείνον που είναι κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου.
Λοιπόν αγαπητοί μου θέλω να ξέρετε ότι:
*Η πένα είναι ισχυρότερη από το ξίφος* . (Σαίξπηρ) .
*Η πένα ρίχνει πιο μακριά από το κανόνι* . (Μπ. Τέιλορ) .
*Οι πολιτικοί που τους πειράζουν τα ΜΜΕ είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα* . (Ε. Πάουελ) .
* Όσο λιγότερα γράφουμε τόσο περισσότερα λέμε . Όσο περισσότερο γράφουμε τόσο πιο συγκεκριμένοι γινόμαστε. Όσο πιο συγκεκριμένοι γινόμαστε τόσο περισσότερο απομακρύνουμε την φαντασία . (Δείκτης) .
* και τέλος για τον εν αστοχία κινούμενο blocker έχω να του πω πως δεν υπάρχει φίλε μου όμορφος τρόπος να πεις άσχημα πράγματα, έτσι….

* Πολλές ευχαριστίες άκουσα αυτές τις μέρες από αυτοδιοικητικούς που εξελέγησαν, τόσο στην Ευρυτανία, όσο και εκτός. Να ακούσω όμως ευχαριστίες από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη για “δικό” μας πολιτικό πρόσωπο δεν το περίμενα...

* Γεια και χαρά. Θα τα ξαναπούμε την άλλη εβδομάδα όπου και θα σας έχω πολλά νέα από την εκδήλωση της 21ης Νοεμβρίου οπότε και θα ανακοινωθεί η ίδρυση του νέου πολιτικού κινήματος από την Ντόρα Μπακογιάννη στο θέατρο badminton στην Αθήνα. Θα είμαι εκεί να μετρήσω τους πρώην που θα γίνουν νυν και αεί και εις τους αιώνες των αιώνων αμήν....

Δεν θα δώσουν παρών στην εκδήλωση της ανακοίνωσης του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη ο Δημήτρης Χρυσικός και ο Κώστας Κοντογεώργος




Δεν θα παραβρεθούν τελικά την Κυριακή στην Αθήνα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στην ανακοίνωση του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Χρυσικός Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, και ο Νομάρχης Κώστας Κοντογεώργος. Κάτω από άλλες συνθήκες και οι δυο, φίλοι από χρόνια και κατά καιρούς στενοί συνεργάτες της πρώην Υπουργού, θα ήταν από τους πρώτους στην εκδήλωση αυτή, μετά όμως τα αποτελέσματα των εκλογών και τα όσα ειπώθηκαν, η απουσία τους θεωρείται δεδομένη. Τώρα πως θα αντιδράσει η πρώην Υπουργός, διαπιστώνοντας την απουσία των κ.κ. Χρυσικού και Κοντογεώργου, θα το δούμε την Κυριακή το μεσημέρι.

Απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και τις οφειλές των δεδουλευμένων σε ωρομίσθιους και Σχεδιαστές - Αξιολογητές.

Την τελική κατάργησή και την παραπομπή της ΠΔΣ στις καλένδες από φέτος, αποφάσισε και επίσημα η υπουργός Παιδείας Διαμαντοπούλου ύστερα από τη συνεχή υποβάθμιση της .

Η ΠΔΣ υπήρξε σημαντική και αποκλειστική βοήθεια για πολλούς μαθητές των οικογενειών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Ευρυτανία που ο θεσμός αυτός ήταν η μοναδική διέξοδος για πολλές οικογένειες που αδυνατούσαν και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό κόστος της παραπαιδείας. Το πρόγραμμα της ΠΔΣ αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμο αφού δεκάδες μαθητές από το νομό μας το παρακολούθησαν τα περασμένα χρόνια με αξιοσημείωτα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις των μαθητών του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου που εκτός της σπουδαίας δουλειάς των συναδέλφων στο σχολείο το πρωί, αποφασιστικά συνέβαλε και το πρόγραμμα της ΠΔΣ δεδομένου ότι συμμετείχαν πάνω από 60 μαθητές. Το ίδιο συνέβη και στα περιφερειακά σχολεία αφού εκεί οι ανάγκες ήταν και είναι πιο μεγάλες.

Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όμως την υποβάθμιζαν συνεχώς:

1. Την υποβάθμιζαν με την καθυστερημένη έναρξη των μαθημάτων κατά το μήνα Νοέμβρη ή στην καλύτερη περίπτωση τέλη Οκτώβρη.
2. Την υποβάθμισαν με τη συνεχή υποχρηματοδότηση και τη μείωση της ωριαίας αντιμισθίας που έφτασε τελικά τα 11 ευρώ μεικτά (περίπου 7,50 καθαρά) .
3. Την υποβάθμιζαν με τα λιγοστά μόρια που έδινε στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.
4. Την υποβάθμιζαν με το όριο των 10 ωρών που μπορούσε να διδάσκει ένας εκπαιδευτικός και την απαγόρευση να εργαστεί ταυτόχρονα και σε φροντιστήριο για να συμπληρώσει το εισόδημά του.
5. Την υποβάθμισαν όταν αποφάσισαν πως μόνο με τα μόρια δεν έχεις δικαίωμα διορισμού όπως ίσχυε παλαιότερα, αλλά βασική προϋπόθεση είναι η επιτυχία στον ΑΣΕΠ.
6. Και τέλος την υποβάθμισαν αφήνοντας απλήρωτους τα τελευταία χρόνια Σχεδιαστές και Αξιολογητές του προγράμματος από τους οποίους ζήτησαν να δουλέψουν υπερωριακά και να στηρίξουν το πρόγραμμα χωρίς να τους δώσουν ούτε ένα Ευρώ.
Ώσπου την κατήργησαν και ησύχασαν.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας αφού συζήτησε το θέμα κατέληξε στα εξής:

1. Ζητάμε την επαναλειτουργία του προγράμματος της ΠΔΣ με την άμεση και ουσιαστική χρηματοδότησή του από το Υπουργείο Παιδείας.
2. Έναρξη των μαθημάτων της ΠΔΣ ταυτόχρονα με την έναρξη των μαθημάτων του σχολείου στην αρχή της σχολικής χρονιάς.
3. Αύξηση της ωριαίας αντιμισθίας, τουλάχιστον 18 Ευρώ μεικτά (όσο περίπου του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού)
4. Την μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των ωρομισθίων που εργάζονται στο πρόγραμμα και την αναγνώρισή της σαν πρόσθετη προϋπόθεση για το διορισμό τους στο δημόσιο σχολείο.
5. Να πληρωθούν χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση οι ωρομίσθιοι και μόνιμοι εκπαιδευτικοί ( Σχεδιαστές – Αξιολογητές ) τα περσινά και προπέρσινα δεδουλευμένα τους στην ΠΔΣ.

Καλούμε
Όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (Μαθητές, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Εκπαιδευτικούς)
Όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας (Υπηρεσιακούς Παράγοντες - Αυτοδιοικητικούς – Βουλευτή του νομού)
να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα του θέματος και τον αντίκτυπο που έχει στους μαθητές και τις οικογένειές τους στο νομό και να συντονίσουν τις παρεμβάσεις τους μαζί μας ώστε το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στην Ευρυτανία όχι μόνο να ξαναλειτουργήσει αλλά και να ενισχυθεί ανάλογα. Το χρωστάμε στα παιδιά του τόπου και ιδιαίτερα σε εκείνα που δίνουν τη μάχη της μόρφωσης χωρίς τα απαραίτητα οικονομικά εφόδια και χωρίς την βοήθεια κανενός. Το χρωστάμε στα παιδιά που αγωνίζονται να κατακτήσουν ένα καλύτερο αύριο χωρίς να έχουν την άνεση και την ευχέρεια που έχουν κάποιοι άλλοι συμμαθητές τους που έχουν την τύχη να προέρχονται από πλούσιες και εύπορες οικογένειες. Το χρωστάμε στα παιδιά του Ραπτοπούλου, της Γρανίτσας, της Φραγκίστας, του Κερασοχωρίου και του Φουρνά που η ΠΔΣ είναι η μοναδική και αναντικατάστατη βοήθεια προς τις Πανελλαδικές. Το χρωστάμε στην φτωχή λαϊκή οικογένεια και στους ανθρώπους της βιοπάλης που προσπαθούν να «τα φέρουν βόλτα» και ιδιαίτερα μέσα στις δύσκολες συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Ο Πρόεδρος
Μαστροκώστας Κώστας

Η Γ. Γραμματέας
Πανοπούλου Φωτεινή

ΔΗ.ΣΥ το νέο κόμμα και κινητοποίηση για να παραβρεθεί πολύς κόσμος στην εκδήλωση.


"Δημοκρατική Συμμαχία" θα ονομαστεί το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στο θέατρο Μπάτμινγκτον. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και το σύμβολο του κόμματος. Συνεργάτες της πρώην υπουργού εκτιμούν ότι στην εκδήλωση στο θέατρο Μπάντμινγκτον θα παραβρεθούν 2000 με 3.000 υποστηρικτές της, ενώ το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος, θα πραγματοποιηθεί αργότερα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, Λεωφορείο από το Καρπενήσι έχει προγραμματιστεί να μεταφέρει κόσμος από την Ευρυτανία στην εκδήλωση αυτή.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μια νίκη και μια ήττα για τις Μικτές


ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ - ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΝΕΟΙ 1-3
Σπουδαία νίκη
για τους Νέους

Πολύ μεγάλη νίκη σημείωσαν οι Νέοι της ΕΠΣ Ευρυτανίας, επικρατώντας εκτός έδρας των Νέων της Φωκίδας με σκορ 3-1. Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη ανώτερη σε όλους τους τομείς και παίζοντας πολύ καλή μπάλα κυρίως στο Β΄ ημιχρόνιο, επικράτησε κατά κράτος των αντιπάλων, φτάνοντας δικαιολογημένα στην πολύ σπουδαία αυτή επιτυχία.
Το ματς διεξήχθη στο Ενωσιακό γήπεδο της Φωκίδας και χαρακτηρίστηκε από την καλή παρουσία της ομάδας μας και τον χαρακτήρα που έδειξε.
ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ
Α΄ Ημίχρονο
24΄ Ο Μάρκης σούταρε από δεξιά με τον Καραχρήστο και στην επαναφορά ο επερχόμενος Γούλας πλάσαρε σε κενό τέρμα ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους 0-1
29΄ Ο Κόκκινος σούταρε από κοντά με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρήσει
Β΄ Ημίχρονο
57΄ Ο Μπεχλιβανίδης σέντραρε από δεξιά βρήκε τον Πολυζωγόπουλο ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας για τους γηπεδούχους 1-1
62΄ Ο Μάκκας πάσαρε στον Λέρη και αυτός από κοντά με πλασέ έκανε το 1-2
72΄ Ο Γούλας σούταρε από δεξιά έδιωξε σε κόρνερ ο Καραχρήστος
79΄ Ο Κρίντας μπήκε από αριστερά πέρασε τον Καραχρήστο και πλάσαρε σε κενό τέρμα κάνοντας έτσι το 1-3
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΠΣ Φωκίδας: Καραχρήστος, Δέτσικας, Καλλής, Σκαφτόπουλος, Κοντογιώργος, Σοφιός (Γιαγκιλίστης ο οποίος στην συνέχεια λόγω τραυματισμού αντικαταστάθηκε από τον Μπάρα), Μπεχλιβανίδης, Πολυζωγόπουλος, Ανδρέου, Φαρδέλος (Βαβάτσικος), Κόκκινος
ΕΠΣ Ευρυτανίας: Λελούδης, Μάκκας, Μαυρογόνατος, Ράπτης, Καμαρέτσος, Κουτσουπιάς, Μάρκης, Κρίντας, Λέρης (Λαθύρης), Γενιτσαρόπουλος Α, Γούλας (Χρυσικός)
ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ - ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΠΑΙΔΕΣ 6-0
Μισή ντουζίνα γκολ

Ακόμη μια βαριά ήττα γνώρισαν οι Παίδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας, αγωνιζόμενοι αυτή τη φορά εκτός έδρας με την αντίστοιχη ομάδα της Φωκίδας.
Ο αγώνας αυτός ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των ενωσιακών πρωταθλημάτων και διεξήχθη το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης 10 Νοεμβρίου 2010, στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Φωκίδας.
Η ομάδα μας, που παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις ορέξεις των γηπεδούχων με αποτέλεσμα η ήττα αν και πολύ μεγάλη να έλθει για το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου απόλυτα φυσιολογικά. Οι παίδες ηττήθηκαν από την Φωκίδα με 6 – 0 και παρέμειναν μόνοι στην τελευταία θέση του 5ου ομίλου χωρίς βαθμό.
Σήμερα Τετάρτη 17 Νομεβρίου 2010, οι ομάδες μας αγωνίζονται στην Λαμία με τις αντίστοιχες ομάδες της ΕΠΣ Φθιώτιδας.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
7΄ Ο Χολέβας μπήκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων και εκμεταλλευόμενος το λάθος του Γενιτσαρόπουλου Π με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους
16΄ Ο Παπαθανασίου σούταρε από την περιοχή των φιλοξενούμενων και με σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα κάνοντας το 2-0
18΄ Ο Δρίβας σούταρε από πλάγια δεξιά 3-0
28΄ Ο Παπαθανασίου πάσαρε από αριστερά στον Τσιπούρα και αυτός πλάσαρε σε κενό τέρμα 4-0
35΄ Ο Χολέβας σούταρε από την γραμμή της περιοχής των φιλοξενούμενων στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Γενιτσαρόπουλου Π
Β΄ Ημίχρονο
58΄ Ο Χολέβας σουτ από την περιοχή 5-0
60΄ Ο Χολέβας σούταρε από μακριά με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι
69΄ Ο Βαβλάτσικας σούταρε από την περιοχή στην δεξιά γωνία 6-0
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΠΣ Φωκίδας: Γκρούμιτς, Τσιπούρας (Λαζογεώργος), Καριάμπας, Κατσούρης, Παπαδήμας, Οικονόμου (Τσίντζηρας), Παπαθανασίου, Βλάχος, Βαβάτσικος, Χολέβας, Δρίβας (Τερλίγκας)
ΕΠΣ Ευρυτανίας: Γενιτσαρόπουλος Π, Γενιτσαρόπουλος Δ (Φύκας), Σιταράς, Τσάκνης, Αντωνίου, Χρυσαφόπουλος, Παπαϊωάννου, Γιαννόπουλος, Φούκας, Αθανασόπουλος, Λιάγκας

Πανηγυρική επανεκλογή του Ευρυτάνα Νίκου Χαρδαλιά στον Δήμο Βύρωνα


Με το συντριπτικό ποσοστό του 64,69% επανεξελέγη Δήμαρχος Βύρωνα, για 3η συνεχή φορά, ο Νίκος Χαρδαλιάς, με το συνδυασμό «Εποχή Δημιουργίας - Συνεργασία Πολιτών».
Με μεγάλη διαφορά έναντι του αντιπάλου του, ο ανεξάρτητος Δήμαρχος της πόλης, που ως γνωστόν κατάγεται από την Ευρυανία, έλαβε το «χρίσμα» από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για να συνεχίσει την επιτυχημένη οκταετή του πορεία στο τιμόνι του Δήμου και να ολοκληρώσει το σημαντικό του έργο. Φανερά συγκινημένος, ο Νίκος Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τους Βυρωνιώτες για την εμπιστοσύνη τους αλλά και όλους όσοι στήριξαν την προσπάθειά του. «Η σκληρή δουλειά συνεχίζεται και τα επόμενα χρόνια», δήλωσε απευθυνόμενος στο πλήθος κόσμου που του επεφύλαξε θερμή υποδοχή έξω από το εκλογικό του κέντρο.
«Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη και χρειάζεται συνεργασία και συνεννόηση από όλους, πέρα από διαχωριστικές γραμμές και μικροπολιτικά διλήμματα. Γι’ αυτό ενώνουμε δυνάμεις και συνεχίζουμε το έργο μας με συνέπεια, αξιοπρέπεια και ευθύνη απέναντι στους πολίτες. Για να πάμε τον Βύρωνα ακόμα πιο μπροστά. Για να κάνουμε τη γειτονιά μας ακόμα καλύτερη. Για να προσφέρουμε στα παιδιά μας την πόλη που τους αξίζει», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών για τον β’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, ο συνδυασμός «Εποχή Δημιουργίας- Συνεργασία Πολιτών» του Νίκου Χαρδαλιά έλαβε ποσοστό 64,69%, ενώ ο συνδυασμός «Βύρωνας – Καθαρή Επιλογή» του Παναγιώτη Κόνσουλα απέσπασε το 35,31%.

Η Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου Νεράιδας που βρίσκεται κοντά στη Στυλίδα, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Η ιστορική εκκλησία του Σωτήρα στην Ανατ. Φ


Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνας Διαμαντοπούλου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013» το έργο «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Μονής Αγίου Γεωργίου Νεράιδας Στυλίδας Νομού Φθιώτιδος» που αφορά αφενός στην διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και αφετέρου στη βελτίωση των δύο όψεων των περιμετρικών τοίχων της Μονής. Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Νεράιδας βρίσκεται πολύ κοντά στη Στυλίδα στις νότιες παρυφές του ορεινού όγκου της Όθρυος και απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από τη Τοπική Κοινότητα Νεράιδας. Το καθολικό της μονής ανεγέρθη το 1752 και 1753 ενώ το Παρεκκλήσι είναι μεταγενέστερο χωρίς να απέχει πολύ χρονικά εκείνου.
Ιστορική και μάλιστα του 1725, είναι και η Μεταμόρφωση του Σωτήρα στην Ανατολική Φραγκίστα. Δυστυχώς όμως για το σπουδαίο αυτό μνημείο δεν βρέθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ από τους κρατούντες να ενδιαφερθεί. Είναι κρίμα, είναι λυπηρό. Το διατηρητέο αυτό Βυζαντινό Μνημείο που είναι υπό κατάρρευση, δεν μπόρεσε ούτε η Νομαρχία να το σώσει ούτε βέβαια και ο Δήμος. Ο καθένας όμως δίνει τις εξετάσεις του και αναλόγως βαθμολογείται. Και όταν βαθμολογεί ο κυρίαρχος λαός, βαθμολογεί αυστηρά. Το σχόλιο το γράφουμε μετά τις εκλογές και ο νοών νωείτο…

Περικοπές δρομολογίων από το ΚΤΕΛ ν. Ευρυτανίας


Σε περικοπές δρομολογίων θα προβεί το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ν. Ευρυτανίας λόγω σοβαρών και αδιέξοδων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και το οδηγούν στα όρια της χρεοκοπίας.
Σύμφωνα με επιστολή – ανακοίνωση, που απέστειλαν οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ προκειμένου να ενημερώσουν το επιβατικό τους κοινό, τονίζουν ότι προβήκανε στην περικοπή δρομολογίων, έτσι ώστε να μειωθούν οι δαπάνες, μέχρις ότου να εισπραχθούν χρήματα που τους οφείλονται.
Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις του σχεδίου, η διακοπή των δρομολογίων θα γίνει με βάση κριτήρια οικονομικά, αλλά και επιβατικής κίνησης. Συγκεκριμένα θα υπάρξουν περικοπές στα διανομαρχιακά δρομολόγια του άξονα Καρπενήσι - Αθήνα – Καρπενήσι, καθώς και στον άξονα Καρπενήσι - Αγρίνιο - Καρπενήσι. Επίσης θα περικοπούν δρομολόγια και εντός του Νομού, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
Όσον αφορά τα μαθητικά δρομολόγια εντός του Νομού, θα μείνουν ως έχουν.
Για το ποια δρομολόγια θα διακοπούν και πότε το ΔΣ του ΚΤΕΛ δεν έχει ενημερώσει ακόμα και όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να επικοινωνούν στο 2237080013 πριν ταξιδέψουν προκειμένου να ενημερώνονται έγκαιρα.
Όλη η επιστολή του ΚΤΕΛ έχει ως εξής:
ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ Κ.Τ.Ε.Λ.
Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Α.Ε.
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 16-11-2010
ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ( Κ.Τ.Ε.Λ. )
ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ (ΘΕΣΗ ΚΤΕΛ)
2237080013 & 2237080014 & FAX 2237080014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς το Επιβατικό Κοινό του ΚΤΕΛ Νομού Ευρυτανίας

Εκ μέρους όλων των ιδιοκτητών λεωφορείων δημοσίας χρήσεως του Νομού Ευρυτανίας, που συμμετέχουμε στην εταιρεία Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Ευρυτανίας Ανώνυμη Εταιρεία, σας ενημερώνουμε ότι λόγο σοβαρών και αδιέξοδων οικονομικών προβλημάτων αδυνατούμε να υλοποιήσουμε το συγκοινωνιακό μας έργο.
Δυστυχώς σήμερα η οικονομική μας κατάσταση είναι αδιέξοδη, δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα μας: πετρέλαια, ασφαλιστικό φορέα ( Ο.Α.Ε.Ε.), αμοιβές και έξοδα προσωπικού, δεν μας μένει καν αμοιβή ώστε να καλύψουμε τις οικογενειακές μας ανάγκες. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε άμεσα να περικόψουμε δρομολόγια ώστε να μειώσουμε της δαπάνες μας, ώσπου να εισπράξουμε χρήματα που μας οφείλονται προκειμένου να ανακάμψουμε.
Με την περικοπή κάποιων δρομολογίων μας δίνεται η δυνατότητα να διατηρήσουμε το πλέον απαραίτητο χιλιομετρικό έργο όπως τα μαθητικά δρομολόγια εντός του Νομού μας. Θα υπάρξουν περικοπές στα διανομαρχιακά δρομολόγια του άξονα Καρπενήσι - Αθήνα - Καρπενήσι καθώς και στον άξονα Καρπενήσι - Αγρίνιο - Καρπενήσι. Επίσης θα περικόψουμε δρομολόγια και εντός του Νομού μας, σε όλα τα δημοτικά μας διαμερίσματα.
Ζητούμε από το επιβατικό μας κοινό καθώς και από όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε κατανόηση και υποστήριξη, ειδικά αυτή την δύσκολη εποχή που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Είμαστε στο όριο της χρεοκοπίας, προσπαθούμε με ότι μέσα διαθέτουμε να υλοποιήσουμε το συγκοινωνιακό έργο στην Ευρυτανία και ταυτόχρονα να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας ως
οικογενειάρχες, επαγγελματίες, άνθρωποι Ευρυτάνες.
Παρακαλούμε κάθε επιβάτη από 22-11-2010 πριν ταξιδέψει να επικοινωνεί με την εταιρεία μας στο τηλέφωνο 2237080013 προκειμένου να ενημερωθεί για τα δρομολόγια που θα εκτελούνται.

Σας Ευχαριστούμε,

Για λογαριασμό των ιδιοκτητών λεωφορείων δημοσίας χρήσεως Νομού Ευρυτανίας

ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ευρυτανίας Α.Ε.
Σταμούλης Σπύρος

Βασίλης Καραμπάς Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας:


«Με βαριά την ευθύνη στις πλάτες
και με όλες μου τις δυνάμεις θα υπηρετήσω
την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση»


Την διαβεβαίωσή του προς τους Ευρυτάνες, ότι θα τους υπηρετήσει με όλες του τις δυνάμεις μέσα από τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, Ακόμη στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του που σας παραθέτουμε στην συνέχεια, ο Βασίλης Καραμπάς, μιλάει για τον Κλέαρχο Περγαντά, τον Κώστα Κοντογέωργο, αλλά και για την πρώην πλέον ερωμένη του, την πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία σε λίγο καιρό θα αποχωριστεί οριστικά. Στο ερώτημά μας αν πιστεύει ότι η εφαρμογή του Καλλικράτη στην Ευρυτανία, σε επίπεδο Περιφέρειας, θα ωφελήσει την περιοχή και ειδικότερα την ανάπτυξη, την δημιουργία νέων υποδομών και την ενίσχυση της απασχόλησης, μας απάντησε, ότι «θα γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες έτσι ώστε τα προγράμματα ΕΣΠΑ, ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ, ΕΛΛΑΔΑ και το 6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, όλα αυτά τα χρήματα να πέσουν στην περιφέρεια, να πέσουν στο νομό Ευρυτανίας και να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης».Αυτά, καθώς και άλλα σημαντικά από τον νέο Αντιπεριφερειάρχη στη συνέχεια.


κ. Καραμπά αφού σας συγχαρούμε για την επιτυχία σας, θέλουμε ένα σχόλιό σας για την νίκη του Συνδυασμού ΠΕΡΓΑΝΤΑ, στην Περιφέρεια Στερεάς;
Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη του Κλέαρχου Περγαντά, του συνδυασμού του και βεβαίως όλων των συνεργατών σε όλη την Περιφέρεια. Πάνω από όλα, όμως, ήταν μια νίκη των πολιτών της περιφέρειας και επίσης, νίκη των πολιτών της Ευρυτανίας. Μπορεί η Ευρυτανία να καλύπτει ένα μικρό ποσοστό στην Περιφέρεια, αλλά πιστεύουμε ότι και εδώ κάναμε την ανατροπή. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κώστας Κοντογεώργος, κατά την άποψή μου, ξέρει όλους τους συναδέλφους στην περιφέρεια και ήταν ένας ισχυρός υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης. Με την ευκαιρία αυτή που μου δίνετε, θέλω να του πω ότι θα έχουμε μια άψογη συνεργασία, άλλωστε τόσα χρόνια έτσι κι αλλιώς πορευόμαστε κοινά για το καλό του τόπου μας και βεβαίως του εύχομαι ότι καλύτερο επιθυμεί στην προσωπική του ζωή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην Ευρυτανία τα πήγατε πολύ καλά φτάνοντας την διαφορά στους 248 ψήφους, κάτι που έχει να γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Τι πιστεύετε ότι συνετέλεσε έτσι ώστε να καταγραφεί αυτό το πολύ θετικό για σας και τον Συνδυασμό σας αποτέλεσμα;
Πιστεύω ότι αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στο ότι βγήκαμε με ένα συγκροτημένο πρόγραμμα, δομημένο σε άξονες, με συγκεκριμένα έργα σε κάθε άξονα και είναι αυτά τα οποία θα διεκδικήσουμε αύριο και θα κριθούμε γι΄ αυτό. Είμαι σίγουρος πως ο Κλέαρχος ο Περγαντάς με μεγάλη θέρμη αύριο θα υποστηρίξει τα αιτήματα των Ευρυτάνων, τα αιτήματα ημών που θα υπηρετήσουμε την Ευρυτανία, σύμφωνα με τις θέσεις στις οποίες μας ένταξε ο Ευρυτανικός λαός.

Κύριε Καραμπά σε προηγούμενη συνέντευξή σας στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, χαρακτηρίσατε την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση ως ερωμένη. Τώρα που αποχωρίζεστε αυτήν πως αισθάνεστε;
Η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση παραμένει ερωμένη και δεν πρόκειται να βγει ποτέ από την καρδιά μου γιατί την υπηρέτησα τόσα χρόνια. Με ρώτησαν κι άλλοι φίλοι μου τι θα κάνω τώρα που φεύγω από την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση από το Δήμο Καρπενησίου, όπως με ρωτάτε και εσείς και τους είπα μην με πονάτε περισσότερο, πονάω ήδη. Από την άλλη, όμως, είναι μια καινούργια πρόκληση να υπηρετήσω ένα νέο θεσμό που δομείτε τώρα, την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση και πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ αφιερώνοντας όλες τις δυνάμεις μου. Είναι ένα άνοιγμα δικό μου πλέον αυτοδιοικητικό σε επίπεδο νομού, σε επίπεδο περιφέρειας που αυτό έχει μέσα και τα ελκυστικά του στοιχεία αυτά που είναι απαραίτητα συνθετικά, ούτως ώστε να δουλέψω με την ίδια θέρμη και να καταφέρω ότι καλύτερο μπορέσω και να κριθώ γι’ αυτό.

Τι ήταν όμως αυτό που σας έκανε να αφήσετε έναν σημαντικό ρόλο στην πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, που υπηρετήσατε για πολλά χρόνια και να ασχοληθείτε με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση; Μήπως τελικά δεν ήταν η πρώτη σας επιλογή η Περιφέρεια και κάποιοι παράγοντες σας οδήγησαν εκεί;

Έχω δηλώσει επανειλημμένως και σε εσάς κα. Φεγγούλη ότι είμαι στρατιώτης στην αυτοδιοίκηση και στο κόμμα μου. Φυσικά όπως ένας στρατιώτης, όπου διαταχτεί, υπηρετεί, έτσι έκανα και εγώ. Από την άλλη μεριά, όμως, δεν πρέπει να κρύψω ότι υπήρχαν κάποιες διεργασίες, οι οποίες ωθούσαν τα πράγματα από την πρώτη στιγμή να υπηρετήσω από αυτή την θέση. Είναι γεγονός, όμως, ότι η πρώτη μου επιλογή ήταν να είμαι στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση. Εντάχθηκα, όμως, εκεί και θα υπηρετήσω από αυτήν την θέση γιατί και οι πολίτες αναγνώρισαν και τη μακροχρόνια προσφορά μου στο Δήμο Καρπενησίου, στην ΤΕΔΚ και στα κεντρικά όργανα της αυτοδιοίκησης, συγκεκριμένα της ΚΕΔΚΕ. Εφόσον παίρνεις τέτοια εντολή από το λαό, είσαι υποχρεωμένος με βαριά την ευθύνη στις πλάτες να υπηρετήσεις τον τόπο σου. Συγχρόνως είναι ένα νέο αντικείμενο, ελκυστικότατο και πραγματικά αξίζει τον κόπο να προχωρήσω σε αυτό το νέο εγχείρημα.

Η ΝΕ. ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας, δεν σας πρότινε για Δήμαρχο Καρπενησίου, θεωρώντας ότι δεν ήσασταν το κατάλληλο πρόσωπο. Παρά ταύτα όμως με βάση πάντα τα τελικά αποτελέσματα, αποδείχτηκε ότι εσείς προσωπικά τα πήγατε πολύ καλά τόσο στον Δήμο Καρπενησίου, όσο και στην υπόλοιπη Ευρυτανία. Γιατί νομίζετε ότι κινήθηκε έτσι η Ν.Ε.;
Δεν θεωρώ ότι η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, που είχε πάρει μια απόφαση παλιότερα να προτείνει το Γιάννη Σταμάτη για δήμαρχο, δεν έκρινε με το κριτήριο ότι δεν είμαι ο κατάλληλος. Έκρινε με κριτήριο ότι είμαι καταλληλότερος από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη και να βγω στο νομό, να συσπειρώσω το χώρο και να δω πλέον καινούργια πράγματα, που έχουν μεγάλες ευθύνες σε επίπεδο νομού, και να φύγω αν θέλετε, από τα μικρότερα αντικείμενα, τα οποία έχει η πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. Άρα το κριτήριο, επομένως του κόμματος ήταν που μπορώ να υπηρετήσω καλύτερα και όχι ότι δεν είμαι ο κατάλληλος να κατέβω στο στίβο για τις δημοτικές εκλογές.

Ποιο το προσωπικό σας όραμα για την Ευρυτανία; Τι προτίθεστε να κάνετε στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων που αποτελεί μια ανοικτή πληγή για τον Νομό μας, μετά μάλιστα και την απόφαση της Νομαρχίας να κλείσουν όλες οι χωματερές;

Αναλύσαμε κατά την προεκλογική περίοδο το πρόγραμμά μας σε 5 άξονες. Και οι 5 άξονες έχουν μέσα τα έργα τα οποία εμείς θα διεκδικήσουμε για το νομό της Ευρυτανίας. Όπως είπαμε και στη προηγούμενή μας συνέντευξη ξεκινάμε με τις υποδομές, συνεχίζουμε με θέματα κοινωνικής πρόνοιας και υγείας, θέματα περιβάλλοντος ΧΥΤΑ και βιολογικοί καθαρισμοί, οι οποίοι θα υποστηρίξουν με κάθε προσπάθεια τον δήμο, επιχειρηματικότητα σε όλους τους τομείς και θέματα παιδείας και αθλητισμού.

Πιστεύετε ότι η εφαρμογή του Καλλικράτη στην Ευρυτανία, σε επίπεδο Περιφέρειας, θα ωφελήσει την περιοχή και ειδικότερα την ανάπτυξη, την δημιουργία νέων υποδομών και την ενίσχυση της απασχόλησης;

Έπρεπε να γίνει ο Καλλικράτης, ώστε να συμπτυχθούν υπηρεσίες και να ισχυροποιηθούν οι περιφέρειες. Τώρα είναι ενιαίο το όργανο, όπως είναι το περιφερειακό συμβούλιο και με έναν εκλεγμένο περιφερειάρχη και γίνεται καλύτερος προγραμματισμός και καλύτερος συντονισμός του έργου στην περιφέρεια. Όσον αφορά την απασχόληση, αν εμείς καταφέρουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τα προγράμματα ΕΣΠΑ, ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ, ΕΛΛΑΔΑ και το 6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, όλα αυτά τα χρήματα θα πέσουν στην περιφέρεια, θα πέσουν στο νομό Ευρυτανίας και θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. Αν και ο ιδιωτικός τομέας προχωρήσει σε ανάλογες επενδύσεις, πραγματικά μπορούμε να μιλήσουμε για νέες θέσεις εργασίας και φυσικά για ευκαιρίες στο νομό που πιστεύουμε ότι θα τις εκμεταλλευτούν και οι Ευρυτάνες συμπολίτες μας και ο οποιοσδήποτε ξένος που θέλει να επενδύσει στο νομό μας.

Και ένα τελευταίο σχόλιό σας για τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής στους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων, καθώς και ένα μικρό σχόλιό σας για τις μεγάλες ανατροπές σε Αθήνα Θεσσαλονίκη.
Όσον αφορά τους 2 Δήμους της Ευρυτανίας εγώ πιστεύω τα κομματικά επιτελεία είναι υπεύθυνα των απολογισμών και να δουν τι έφταιξε. Εγώ δεν είμαι διεσώθης αυτών των πρακτικών, εγώ λέω απλά, πως όταν οι πολίτες ψηφίζουν δεν χωρεί άλλος λόγος και πιστεύω ότι οι πολίτες εγκρίνουν προγράμματα, πολιτικές και πρέπει να είναι αποδεκτή και σεβαστή η άποψή τους. Για τους δήμους Αθηνών και Θεσσαλονίκης πραγματικά έγιναν μεγάλες ανατροπές, εγώ πιστεύω στα πολιτικά αυτοδιοικητικά ήθη της χώρας μας, θα μπει νέο αίμα, θα γίνει νέο μπόλιασμα για νέες πρακτικές για το αύριο.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

* Γιάννης Ίβρος, ο πρώτος των πρώτων
Την δική του δυναμική παρουσία κατέγραψε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο Γιάννης Ίβρος. Ο νυν Δήμαρχος Ποταμιάς, σπάζοντας όλα τα κοντέρ, ανεδείχθη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Καρπενησίου καθώς πρώτος και στους δυο Δήμους της Ευρυτανίας, συγκεντρώνοντας 898 ψήφους, Το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθότι ο Γιάννης Ίβρος, χρόνια τώρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει προσφέρει σημαντικό και δημιουργικό έργο. Αυτό το έργο αλλά και τον χαρακτήρα του Γιάννη Ίβρου επιβράβευσαν οι εκατοντάδες ψηφοφόροι του και τον ανέδειξαν πρώτο των πρώτων.

* Δυναμική υπήρξε η παρουσία του Νίκου Γεωργίου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Ο απερχόμενος Δήμαρχος Βίνιανης, δίνοντας ρεσιτάλ πολιτικού πολιτισμού, εξελέγη πανηγυρικά Δημοτικός Σύμβουλος, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν, γιατί δεν κατέβηκε ο ίδιος για Δήμαρχος… Οι κινήσεις του στην υπόθεση της έδρας αλλά και η εν γένει παρουσία του το τελευταίο διάστημα αξιολογήθηκαν από το εκλογικό σώμα με τον καλύτερο τρόπο.

* Από τους τρεις Δημοτικούς Συμβούλους που τελικά εκλέχτηκαν στον Δήμο Βίνιανης, οι δυο είναι Κρεντιώτες. Πρόκειται για τον Δημήτρη Βούρτσα που βγήκε με τον Συνδυασμό του Δημήτρη Τάτση και τον Κώστα Μάκκα, που εκλέχτηκε από τον Συνδυασμό του Θοδωρή Μπαμπαλή. Στον Δήμο Βίνιανης όμως εξελέγη και ο νυν Δήμαρχος Νίκος Γεωργίου, που έχει επιτελέσει έργο στην Κρέντη και μάλιστα σημαντικό. Αν σε αυτούς προστεθεί και ένας 4ος Δημοτικός Σύμβουλος που εξελέγη εκτός Δήμου Βίνιανης και αναμένεται να δείξει για ξεχωριστούς λόγους ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρέντη, τότε πολλά θετικά μπορούμε να περιμένουμε στη συνέχεια. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η φωνής της Κρέντης στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αναμένεται να είναι ισχυρή και ελπίζουμε και ανάλογα αποτελεσματική.

* Σημαντικό το γεγονός αλλά και απόλυτα λογικό ότι οι Φραγκίστες εξέλεξαν από έναν Δημοτικό Σύμβουλο, όπως επίσης η Παλαιοκατούνα και ο Τριπόταμος. Το ότι όμως κατάφερε για πρώτη φορά από την σύσταση των Δήμων να εκλέξει Δημοτικό Σύμβουλο και η πάλαι ποτέ κραταιά Επισκοπή, το γεγονός αυτό έχει ξεχωριστή σημασία…

*Στον Δήμο Φραγκίστας βέβαια είχαμε και την ισοπαλία μεταξύ της Όλγας Διώτη και του Νίκου Φούκα. Καλά πήγαν και οι δυο, όμως η παρουσία του κ. Φούκα έχει όπως και να το κάνουμε, τα δικά της ποιοτικά χαρακτηριστικά.

* Εκείνο που εντυπωσίασε στις εκλογές που πέρασαν είναι ότι εκλέχτηκαν πολλοί νέοι σε ηλικία Δημοτικοί Σύμβουλοι. Πρόκειται για το πιο ουσιαστικό στοιχείο αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, που θέλω να πιστεύω ότι θα φέρει πολλά καλά στον τόπο μας. Μάλιστα οι νέοι αυτοί, που εκλέχτηκαν, όπως διάβασα στα βιογραφικά τους, οι περισσότεροι είναι μορφωμένοι και με ανάλογη παιδεία. Επιτέλους να δούμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, νέους, δραστήριους και δημιουργικούς ανθρώπους, με όρεξη για δουλειά και όχι για κουβέντες.

* Μεγάλη είναι και η επιτυχία της κ. Ελευθερίας Φραγκάκη να εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Καρπενησίου με τον Κώστα Μπακογιάννη. Έχοντας ισχυρούς και ικανότατους εσωτερικούς «αντιπάλους» η πρώην Δικαστής τα πήγε περίφημα και δικαιολογημένα τα χαμόγελα που μοίραζε μετά τις εκλογές.

* Σπουδαία και εντυπωσιακή όμως ήταν και η παρουσία του Θύμιου Μιχόπουλου. Ο νυν Αντιδήμαρχος Αγράφων, παρά τα τόσα που πέρασε λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές, που έφτασαν μέχρι του σημείου να του κλονίσουν την υγεία, τα κατάφερε τέλεια και έτυχε της απόλυτης εμπιστοσύνης των Αγραφιωτών και όχι μόνο.

* Ουσιαστική και απόλυτα πετυχημένη η παρουσία του Νίκου Σουλιώτη δίπλα στον νέο Δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη. Ο γνωστός Πολιτικός Μηχανικός και κατασκευαστής, πέραν του ότι υπήρξε αποτελεσματικός στην συγκέντρωση ψήφων, προσέφερε και ένα άλλο ξεχωριστό χρώμα στην όλη διαδικασία.

* Σημαντικότατο το γεγονός ότι από την πλευρά των ηττημένων και στους 2 Δήμους εξελέγησαν ισχυρές προσωπικότητες και βαθύτατοι γνώστες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Απ΄ αυτούς, πέραν των 3 εν ενεργεία Δημάρχων των κ.κ. Ίβρου, Σταμάτη και Παπουτσόπουλου στον Δήμο Καρπενησίου εξελέγησαν αντιδήμαρχοι καθώς και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν άλλη δυναμική στις συνθέσεις των νέων Δ.Σ.

* Υψηλού επιπέδου ήταν και οι παρουσίες των υποψηφίων Δημάρχων Καρπενησίου κ.κ. Ντίνου Μπομποτσιάρη και Νίκου Σερετάκη στις εκλογές αυτές. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο σε αυτούς αλλά και στους συνεργάτες τους, για την άψογη πολιτική τους παρουσία όλο αυτό το διάστημα. Τώρα τι θα γίνονταν αν πήγαινε ο Δήμος σε 2ο γύρο και να σας το πω λίγη σημασία έχει.

* Σε κάποια όμως χωριά ο λαός μάλλον λάθεψε. Ανεξήγητο το φαινόμενο πως εκλέχτηκαν πρόσωπα που έχουν κάνει ζημιά αντί να προσφέρουν στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατ΄ επέκταση στον τόπο. Εδώ δεν μπορώ να πω περισσότερα, ίσως κάποιος ειδικός θα μπορούσε να μας διαφωτίσει καλύτερα…

* Όμως αρκετά και από τα λεγόμενα μεγάλα κομματικά στελέχη, δεν κατάφεραν να εκλεγούν και αυτό το αποτέλεσμα έχει την δική του ερμηνεία. Όταν βλέπεις να μένουν έξω ονόματα που είχαν στα χέρια τους κομματικούς μηχανισμούς και υψηλές θέσεις, λες ότι εδώ κάτι συνέβη. Δεν συνέβη τίποτα. Απλά ο κυρίαρχος λαός, όλους αυτούς, τους βαρέθηκε και τους έστειλε σπίτι τους. Έτσι έκρινε και έτσι έπραξε και να είστε σίγουροι, ο χρόνος θα δείξει ότι ο λαός σε αυτή την περίπτωση δεν λάθεψε.

*Το υψηλότερο ποσοστό του στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο Δημήτρης Τάτσης το σημείωσε στο Λογγίτσι αγγίζοντας το 96,15% και 100 ψήφους, έναντι 3,85% του κ. Μπαμπαλή που πήρε μόνο 4 ψήφους!!!

* Ο Συνδυασμός του κ. Μπαμπαλή το υψηλότερο ποσοστό του το σημείωσε στην Μαυρομάτα με 74,36% και 87 ψήφους έναντι 25,64% και 30 ψήφους του κ. Τάτση.

* Τα υψηλά ποσοστά που πήρε ο Συνδυασμός του κ. Μπαμπαλή στην Μαυρομάτα έχουν και την εξήγησή τους. Το 75% περίπου οφείλετε στο γεγονός ότι από το χωριό αυτό κατάγεται ο νυν Δήμαρχος Νίκος Γεωργίου αλλά και άλλα στελέχη, που έδωσαν ξεχωριστή μάχη για το τοπικό Συμβούλιο, όπως ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Μακρής.

* Εντυπωσιακή εν τω μεταξύ ήταν και η παρουσία του Λάμπρου Τσιτσάνη στις Περιφερειακές εκλογές. Ο δάσκαλος, χωρίς μηχανισμούς και συστήματα έπιασε υψηλά ποσοστά δημιουργώντας σε κάποιους μεγάλο πονοκέφαλο. Όταν ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ, έγραφε ότι ο Τσιτσάνης κατεβαίνει στον Δήμο Αγράφων, οι ίδιοι που σήμερα πονοκεφαλιάζουν, έκαναν τα πάντα για να βγάλουν τον κ. Τσιτσάνη εκτός παιχνιδιού. Ίσως τώρα και μετά από μια 2η ανάγνωση των αποτελεσμάτων, να θέλουν να ψελλίσουν, «ρε τι κάναμε», αλλά δεν το τολμούν…

* Το λέω αυτό γιατί αν δούμε τι πήρε ο δάσκαλος στους Δήμους Ασπροποτάμου και Απεραντίων, τότε πολλά θα μπορούσαν να συμβούν.

* Όμως πολύ καλή ήταν και παρουσία των κ.κ. Τσελεπή και Βασίλη Γούλα στο Ψηφοδέλτιο του Περγαντά. Ο Τάκης, με τους 1000 περίπου ψήφους που συγκέντρωσε, είχε συγκλονιστική παρουσία στις εκλογές αυτές, αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας με τα 600 περίπου κουκιά που μάζεψε, την έκανε την ζημιά του και μάλιστα σε κανα – δυο περιπτώσεις, πάρα πολύ.

* Όσον αφορά τον Ταξιάρχη Σκλαπάνη, θεωρούμε ότι η πρωτιά του ήταν φυσιολογική και η εν γένει παρουσία του, απόλυτα επιβλητική στις εκλογές αυτές

* Από την άλλη πλευρά ο Χρήστος Μπούρας σάρωσε κυριολεκτικά. Δυναμική και ηγετική παρουσία που δημιουργεί σοβαρές προοπτικές για τα όποια επόμενα βήματα του νυν Δημάρχου Αγράφων, παρότι ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, δεν του έδωσε το θεσμικό ρόλο που τον δικαιούνταν. Θετικές όμως θεωρούνται και οι παρουσίες των κ.κ. Μαρίας Παναγιωτοπούλου, Βασίλη Θεοδωρόπουλου και Θανάση Γαλανού στις εκλογές αυτές, με τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της η κάθε μια.

*Μεγάλο λάθος, που θα αποδειχτεί πολύ σύντομα, θεωρείται η επιλογή συγκεκριμένων τύπων να προωθήσουν ως τοπικούς Προέδρους, πρόσωπα που δεν έχουν καμία επαφή με τα χωριά τους. Σε ένα μάλιστα χωριό η κίνηση να προωθηθεί και τελικά να εκλεγεί Τοπικός Πρόεδρος πρόσωπο που είχε να πατήσει στο χωριό αυτό από την εποχή που παντρεύτηκε, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Ήθελα να ρωτήσω τον προφέσορα, όταν κοπεί ο δρόμος η δημιουργηθεί κάποιο άλλο πρόβλημα στο χωριό, θα έλθει ο εξ Αθηνών ορμώμενος να το λύσει ή ο μόνιμος κάτοικος του χωριού, που έχει μείνει στον τόπο του δημιουργώντας οικογένεια και φυλάσσοντας Θερμοπύλες χρόνια τώρα; Επειδή η απάντηση είναι γνωστή, θα ήθελα για άλλη μια φορά να εκφράσω την δυσαρέσκειά μου προς όλα αυτά τα λεγόμενα κομματικά στελέχη, απ΄ όπου και να προέρχονται, που έχουν φέρει τα χωριά μας σε αυτή την κατάσταση. Εσύ φίλε που μοίραζες τα ψηφοδέλτια έξω από το εκλογικό κέντρο για να μην σου φύγει κανένας ψήφος, ποιόν θα βρεις στο χωριό σου την ερχόμενη Κυριακή που θα το επισκεφτείς;

* Ας μην πανηγυρίζουν τόσο κάποιοι για την εκλογή του Καραμπά στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας. Δυστυχώς γι΄ αυτούς, είναι οι ίδιοι που προ καιρού έλεγαν ότι ο Δήμαρχος δεν μπορεί πλέον. Και όμως, ο ευρυτανικός λαός τους διέψευσε για άλλη μια φορά. Ας ετοιμαστούν τώρα, γιατί οσονούπω έρχεται και η σειρά τους.

* Τέλος ιδιαίτερα θετική για τον ίδιο τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, χαρακτηρίζεται η εκλογή των κ.κ. Βαγγέλη Κατσιφού, Παναγιώτη Γκορόγια, Θεόδωρου Κατσιάδα και του Δημήτρη Τσιαμπόκαλου. Άπαντες οι προαναφερθέντες έχουν και μπορούν να προσφέρουν πολλά στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων.

Αποφάσεις και συμφωνίες

Παρακολουθώντας σήμερα τις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους και μελετώντας κανείς βαθύτερα το βάθρο που στηρίζονται, μπορεί ευχερώς να αποφανθεί ότι ο παράγων συμφέρον παίζει καταλυτικό ρόλο και προαγάγει ή αδρανοποιεί τις διανθρώπινες επαφές και σχέσεις. Η ιδιοτέλεια αλλοτριώνει και μεταβάλλει το συνάνθρωπο σε πραγματική «κόλαση» - κάτι που αποτελεί κεντρικό μήνυμα της σύγχρονης αθεϊστικής φιλοσοφίας.
Τα συμφέροντα αλωνίζουν, η διεθνής κοινωνία είναι βυθισμένη σε ηθική κρίση και οι διακρατικές συμφωνίες τηρούνται όσο βρίσκονται σε αρμονία με τα συμφέροντα. Η αρετή της συνέπειας σε άτομα, ηγέτες και λαούς είναι ανύπαρκτη ή χάνεται μέσα στα συμφέροντα, όπως τα ποτάμια μέσα στις θάλασσες.
Έγινε πλέον αξίωμα ότι στη συμφωνία κερδίζει όποιος την παραβιάζει πρώτος και έχει καθολική σχεδόν εφαρμογή η επιδίωξη των πολιτικών ηγετών να παραβιάζουν και να αθετούν υποσχέσεις, αποφάσεις και συμφωνίες. Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο οι χώρες και οι ιθύνοντες να κατηγορούν αλλήλους για αναξιοπιστία, ασυνέπεια και καχυποψία.
Η έλλειψη εμπιστοσύνης, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια παραμονεύουν σε κάθε συνάντηση υπουργών και πρωθυπουργών, γιατί κανένας δεν έχει τη διάθεση να εφαρμόσει τις αποφάσεις ή να συμμορφωθεί με αυτές. Η προσποίηση, η απροθυμία, το ανταγωνιστικό πνεύμα και η υποκρισία είναι αδιάψευστοι μάρτυρες και συντελεστές της αποτυχίας των συναντήσεων σε οποιοδήποτε επίπεδο. Έτσι, τις δηλώσεις μετά από κάποια συμφωνία διαψεύδουν τα πράγματα και τις αποφάσεις των συσκεπτομένων καθοδηγεί το συμφέρον τους, ώστε να είναι δικαιολογημένη η δυσπιστία και η αμφιβολία των λαών.
Ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες έχουμε συσσωρευμένο μεγάλο θησαυρό απογοητεύσεων και είναι καιρός η ευπιστία να πάψει να είναι γνώρισμα του εθνικού μας βίου. Πιστεύουμε ότι αν κατορθώσαμε να επιβιώσουμε ως έθνος, αυτό δεν οφείλεται ούτε σε εγχώριους «σωτήρες» ούτε σε αλλοεθνείς «προστάτες». Έχουμε ως λαός μεγάλα αποθέματα δυναμισμού, αρκεί να διατηρήσουμε την εθνική μας συνοχή και εγρήγορση.

kostasmitsios@yahoo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


* Την αποκλειστική συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Βασίλη Καραμπά

* ΠΑΠΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

* Και όλα τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών

* Τι πήραν οι υποψήφιοι σε όλα τα εκλογικά κέντρα

* ΕΝΑ 8ΣΕΛΙΔΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΥΤΑΝΑ

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ


Ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, αναδείχθηκε ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στις εκλογές του β` γύρου της 14ης Νοεμβρίου με ποσοστό 52,92% και 130.063 ψήφους, έναντι 47,08% και 115.702 ψήφους του κ. Θανάση Χειμάρα. Ένας από τους πιο ανθρώπινους αυτοδιοικητικούς, μια προσωπικότητα της Βοιωτίας, μα πάνω απ` όλα ένας πολιτικός άνδρας που κατάφερε μέσα από ένα πολύμηνο έντιμο και καθαρό αγώνα έναντι των αντιπάλων του να κυριαρχήσει ανάμεσα στους πέντε Νομούς της Στερεάς Ελλάδας και να αναδειχθεί χθες βράδυ νικητής των πρώτων Περιφερειακών Εκλογών. Ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο επί μια οκταετία Νομάρχης της Βοιωτίας, νίκησε στον β` γύρο τον επίσης αυτοδιοικητικό αντίπαλό του κ. Θανάση Χειμάρα, Νομάρχη της Φθιώτιδας και με την καθολική υποστήριξη της γενέτειράς του, της Βοιωτίας!
«Η μάχη της Στερεάς κρίθηκε οι πολίτες ανέδειξαν τον συνδυασμό μας ως την πρώτη αιρετή Περιφερειακή Αρχή. Με σχέδιο, τόλμη, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα θα κάνουμε τη Στερεά Ελλάδα Περιφέρεια πρότυπο. Ευχαριστώ την κοινωνία των πολιτών για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους. Θα ανταποκριθούμε απολύτως στα νέα μας καθήκοντα με συνέπεια, δουλειά και ήθος» ήταν η δήλωση του κ. Περγαντά ύστερα από την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος. Λίγο νωρίτερα, ο κ. Θανάσης Χειμάρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Κατ’ αρχάς αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη του αποτελέσματος των εκλογών. Θέλω όμως να καταθέσω κάποιες σοβαρές κατά την άποψή μου παρατηρήσεις : Η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται ότι δεν επηρεάζεται από το έργο των αυτοδιοικητικών. Είναι γνωστό το έργο μας στη Φθιώτιδα. Επηρεάζεται ίσως περισσότερο από τα μικρο-προσωπικά προβλήματα και θέματα που τους απασχολούν. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτές τις εκλογές όπως φάνηκε έπαιξε η συσπείρωση των στελεχών των κομμάτων και κυρίως η στήριξη που παρείχαν στους υποψήφιους Περιφερειάρχες, οι Βουλευτές ή ορισμένοι εξ’ αυτών. Όταν ένας υποψήφιος Περιφερειάρχης αμφισβητείται μέχρι και την τελευταία ημέρα των εκλογών έμμεσα ή άμεσα, από κορυφαία στελέχη της παράταξής του, στον ίδιο του το Νομό, δεν μπορεί να συσπειρώσει τους οπαδούς του κόμματός του. Δεν θέλω σήμερα να γίνω περισσότερο συγκεκριμένος, άλλωστε όποιος διαβάζει αθηναϊκό τύπο γνωρίζει πολύ καλά τι εννοώ. Τέλος αποδεχόμενος και σεβόμενος το αποτέλεσμα θέλω : Να συγχαρώ τον φίλο, αντίπαλό μου Κλέαρχο Περγαντά. Τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – κυρίως της Φθιώτιδας - για την καθαρή στήριξή τους στον κ. Περγαντά. Και ταυτόχρονα να ευχαριστήσω θερμά, όλα τα στελέχη και τους πολιτικούς φίλους, που με στήριξαν σ’ αυτόν τον έντιμο, αλλά άνισο πολιτικό αγώνα μου, αλλά και όλους τους πολίτες που πήραν μέρος σ’ αυτές τις εκλογές. Επιτρέψτε μου, ιδιαίτερα, να ευχαριστήσω όλους όσους με εμπιστεύτηκαν και με στήριξαν, καθαρά, από την πρώτη στιγμή της υποψηφιότητάς μου, όπως η Ν.Δ και ο Αντώνης Σαμαράς. Φυσικά, οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, τους προσωπικούς φίλους και τους συνεργάτες μου. Κλέαρχε καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα. Θα στηρίξω το έργο σου με όλες μου τις δυνάμεις, γιατί αγαπώ τον τόπο μου και το έχω αποδείξει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια που τον υπηρετώ.»

Ο Βασίλης Καραμπάς εξελέγη πρώτος αιρετός Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας μειώνοντας κι άλλο την διαφορά στον β΄ γύρο, από τον Κώστα Κοντογεώργο



Οριακά κέρδισε τον Νομό Ευρυτανίας ο Συνδυασμός του Θανάση Χειμάρα καθότι στον Β΄ Γύρο η διαφορά μεταξύ των δυο Συνδυασμών είναι 268 ψήφοι.

Όταν δεν παίρνεις "ψήφο εμπιστοσύνης" μέσα στον ίδιο σου το νομό που είσαι ο "πρώτος πολίτης" εδώ και χρόνια, πως μπορείς να έχεις την απαίτηση να εκλεγείς περιφερειάρχης! Η ίδια η Φθιώτιδα, δεν ήθελε τον Θανάση Χειμάρα, απ' ότι φάνηκε από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και τον έστειλε να περάσει στην ιστορία, κλείνοντας έναν πετυχημένο κύκλο 20 περίπου χρόνων για το νομάρχη Φθιώτιδας. Αντίθετα ο νομάρχης Βοιωτίας, Κλέαρχος Περγαντάς σάρωσε στη Βοιωτία.

Ο Θανάσης Χειμάρας κέρδισε, σχεδόν οριακά τους νομούς Φωκίδας και Ευρυτανίας, έχασε σχεδόν οριακά στη Φθιώτιδα, καθαρά στην Εύβοια ενώ ηττήθηκε κατά κράτος στην έδρα του Περγαντά, Βοιωτία.

Δεν γνωρίζουμε από τα μέχρι τώρα στοιχεία, αν η αποχή ευνόησε τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο, εκείνο όμως που θεωρούμε σίγουρο, είναι ότι η εκλογή του Περγαντά ωφέλησε αρκετούς από τους νέους δημάρχους της Φθιώτιδας, αφού με τη συσπείρωση που υπήρξε γύρω από το νέο περιφερειάρχη, εκλέχτηκαν οι περισσότεροι "πράσινοι" δήμαρχοι, με τη μεγαλύτερη ανατροπή να γίνεται στη Δυτ. Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στο νέο δήμο Μακρακώμης, όπου ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ -δεν υπήρξε επίσημη στήριξη, αλλά είναι κοινό μυστικό-, Θύμιος Παπαευθυμίου, ήταν πίσω 10 ποσοστιαίες μονάδες και ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά, κερδίζοντας το δήμο με 53%.

Ο Θανάσης Χειμάρας έχασε ακόμη και μέσα στο δήμο Λαμιέων (48,49%), εκεί που την προηγούμενη Κυριακή ο εκλεκτός της ΝΔ, Γ. Κοτρωνιάς εκλέχτηκε δήμαρχος με 53% περίπου.

Στην Ευρυτανία, μετά από αυτά τα αποτελέσματα, ο Βασίλης Καραμπάς εκλέγεται ο πρώτος αιρετός Αντιπεριφερειάρχης με τον Συνδυασμό του Κλέαρχου Περγαντά.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Περιφέρειες: Σκορ 7-6 (ή και 8-5) για το ΠΑΣΟΚ πιθανό αποτέλεσμα για τις περιφέρειες. Το 3-0 υπέρ ΝΔ ή υπέρ ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη

Με σκορ 7-6 υπέρ του ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες και 3-0 είτε υπέρ της Νέας Δημοκρατίας είτε υπέρ του ΠΑΣΟΚ στους δήμους βλέπουν οι δημοσκόποι να ολοκληρώνεται το αυριανό δεύτερο ημίχρονο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Αν και όλοι επισημαίνουν ότι είναι δύσκολο να βγουν απολύτως ασφαλή συμπεράσματα λόγω του ότι κανείς δεν γνωρίζει το ποσοστό της αποχής την Κυριακή, οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται τόσο από τα δύο μεγάλα κόμματα όσο και από εταιρείες οι οποίες συνεργάζονται με τηλεοπτικά κανάλια (και στο β’ γύρο δεν θα υπάρχουν exit poll) καταλήγουν στα εξής συμπεράσματα [...]


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Υπό την αίρεση του «φαινόμενου αποχή», το ΠΑΣΟΚ κερδίζει σίγουρα:
- Τη Στερεά Ελλάδα, όπου η διαφορά των σχεδόν τεσσάρων μονάδων στον α’ γύρο (39 έναντι 35,2%) υπέρ του Κλέαρχου Περγαντά παραμένει και σε μία δημοσκόπηση που διεξήχθη την εβδομάδα που πέρασε. Φαίνεται δε αυτό οφείλεται και στο ότι οι περίπου 26 χιλ. ψηφοφόροι (ποσοστό 7,96%) του Νίκου Παπανδρέου (ΛΑΟΣ) στον οποίο έλπιζε ο Θανάσης Χειμάρας, μοιράζονται σχεδόν εξίσου ανάμεσα στους δύο ανθυποψηφίους του β’ γύρου.

- Τη Δυτική Ελλάδα όπου ο Απόστολος Κατσιφάρας χρειάζεται λίγο λιγότερο από 7 ποσοστιαίες μονάδες για να κάνει το 43,3% του α’ γύρου 50%+1, ενώ η διαφορά του από τον Γιώργο Παπαναστασίου που πλησιάζει τις 17 μονάδες δεν επιτρέπει στον υποψήφιο τη ΝΔ να ελπίζει.

- Την Αττική, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν διαφορά μεταξύ του Γιάννη Σγουρού και του Βασίλη Κικίλια από 4 έως 10 ποσοστιαίες μονάδες και τίποτε δεν δείχνει ότι μπορεί να ανατραπεί. Να υπενθυμίσουμε ότι στον α΄ γύρο η διαφορά 3,6% (24,05 έναντι 20,45%).

- Τα Ιόνια Νησιά, όπου αν και ο Ηλίας Μπεριάτος υπολείπεται στον α’ γύρο πέντε μονάδες (25,5 έναντι 30,4% του Σπύρου Σπύρου) και ο «αντάρτης» του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Καλούδης έριξε σύνθημα για αποχή στους περίπου 22 χιλ ψηφοφόρους του (19,7%), πολλά στελέχη του συνδυασμού του φαίνεται ότι θα προτιμήσουν τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, και τουλάχιστον μία δημοσκόπηση που έγινε την τελευταία εβδομάδα δείχνει προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων στον κ. Μπεριάτο.

Επίσης, σύμφωνα με τους δημοσκόπους το ΠΑΣΟΚ έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει:
- Την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη οπού παρότι η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων (Άρη Γιαννακίδη του ΠΑΣΟΚ και Γιώργου Παυλίδη της ΝΔ) στον α΄ γύρο είναι ελάχιστη (0,7%) οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυξάνεται στο β’ γύρο στο 2%. Ωστόσο, μια τέτοια διαφορά, όπως επισημαίνουν οι δημοσκόποι, δείχνει απλώς μια τάση και δεν προδικάζει το τελικό αποτέλεσμα, καθώς βρίσκεται στο όριο του στατιστικού λάθους.

- Την Πελοπόννησο όπου το «μάζεμα» των τελευταίων ημερών στην Κορινθία φαίνεται ότι διευρύνει τη διαφορά του 0,8% στον α’ γύρο μεταξύ του Πέτρου Τατούλη και του Δημήτρη Δράκου, στο περίπου 2%. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση μια τέτοια διαφορά, όπως επισημαίνουν οι δημοσκόποι, δείχνει απλώς μια τάση και δεν προδικάζει το τελικό αποτέλεσμα, καθώς βρίσκεται στο όριο του στατιστικού λάθους.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ από τον α' γύρο έχει ήδη δύο κερδισμένες περιφέρειες, το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τις έρευνες η ΝΔ κερδίζει σίγουρα:
- Την Κεντρική Μακεδονία όπου η διαφορά των 13 μονάδων του α’ γύρου δεν επιτρέπει στον Μάρκο Μπόλαρη να ελπίζει μια ανατροπή στο β’ γύρο έναντι του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Αν και η διαφορά του β’ γύρου αναμένεται να μειωθεί δεν αποκλείεται να παραμείνει σε διψήφιο αριθμό.

- Τη Δυτική Μακεδονία, όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεν τη διαφορά των οκτώ μονάδων του α’ γύρου (46,3 έναντι 38,4%) ανάμεσα στον Γιώργο Δακή και τον Γιάννη Παπαϊορδανίδη αλλά δεν φτάνει σε καμία περίπτωση μέχρι την ανατροπή.

Παράλληλα φαίνεται να κερδίζει:
- Την Ήπειρο, όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ναι μεν μειώνεται η διαφορά των έξι μονάδων (44,7 – 38,7%) υπέρ του Αλέκου Καχριμάνη, ωστόσο δεν δείχνουν ανατροπή του αποτελέσματος από τον Βαγγέλη Αργύρη.

- Στη Θεσσαλία όπου ο Κώστας Αγοραστός εξακολουθεί να διατηρεί διαφορά (αν και στα όρια του στατιστικού λάθους) 2 μονάδων στο β’ γύρο έναντι του Απόστολου Παπατόλια. Να σημειωθεί ότι στον α΄ γύρο ο υποψήφιος της ΝΔ ήταν μπροστά 3,7%

- Στο Βόρειο Αιγαίο όπου ο Παύλος Βογιατζής φαίνεται να διατηρεί τη διαφορά των δύο μονάδων του α’ γύρου (38,3 – 36,3%) από τον Νάσο Γιακαλή. Πάντως, και σε αυτή την περίπτωση η διαφορά είναι στα όρια του στατιστικού λάθους.


ΔΗΜΟΙ
Στα όρια του στατιστικού λάθους είναι οι διαφορές και στους τρεις μεγάλους δήμους με αποτέλεσμα οι δημοσκόποι να υποστηρίζουν ότι το τελικό σκορ μπορεί να είναι ακόμη και 3-0 είτε υπέρ του ενός είτε υπέρ του άλλου κόμματος.
Συγκεκριμένα:
- Στο Δήμο Αθηναίων οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ναι μεν ο Νικήτας Κακλαμάνης προηγείται, ωστόσο ο Γιώργος Καμίνης κλείνει την «ψαλίδα» των εφτά ποσοστιαίων μονάδων του α’ γύρου ακόμη και στο 1% με αποτέλεσμα κάθε πρόβλεψη να είναι επισφαλής
- Στο Δήμο Θεσσαλονίκης η διαφορά των σχεδόν 4,5 μονάδων του α’ γύρου που κατέγραψε Κώστας Γκιουλέκας έναντι του Γιάννη Μπουτάρη μειώνεται στις 2 με 3 μονάδες, κάτι που επίσης κάνει την πρόβλεψη επισφαλή
- Στο Δήμο Πειραιά οι έρευνες δείχνουν επίσης οριακό προβάδισμα (περίπου 2 με 3%) του Γιάννη Μίχα έναντι του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Να υπενθυμίσουμε ότι στον α’ γύρο ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ κατέγραψε διαφορά 6,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του αντιπάλου του.

aftodioikisi.gr

Στις 21 Νοεμβρίου το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη


Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοινώνει το κόμμα της, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί, στο θέατρο Μπάτμινγκτον.
Στο επιτελείο της τονίζουν ότι ξεκινά ένα νέο πολιτικό κίνημα και σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η διακήρυξη όσο και η ομιλία της πρώην υπουργού θα δώσουν το στίγμα του νέου πολιτικού εγχειρήματος [...]


Η Ντόρα Μπακογιάννη προσανατολίζεται μάλιστα αμέσως μετά την ομιλία της να ζητήσει από όσους θα βρίσκονται εκεί να υπογράψουν τη διακήρυξη, η οποία την επόμενη ημέρα θα κατατεθεί στον Άρειο Πάγο.
Εκείνη την ημέρα θα παρουσιαστεί το όνομα και το σύμβολο του κόμματος. Επιδίωξή της είναι το όνομα να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον λόγο, για τον οποίο δημιουργείται αυτό το κίνημα, τον προσανατολισμό που θα έχει και τη μέθοδο με την οποία θα κινηθεί.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ, στη διακήρυξη θα ξεκαθαρίζεται ότι το νέο κίνημα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι χθες και που πιστεύουν ότι:
* Το μέλλον της πατρίδας μας εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ενωμένη Ευρώπη και η Ελλάδα μπορεί να γίνει από ουραγός πρωτοπόρα στην πιο προοδευμένη οικογένεια χωρών που υπάρχει στην ανθρωπότητα
* Η αλλαγή της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι στα δικά μας χέρια και μπορεί να επέλθει μόνο αν αλλάξουμε και τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το κράτος και τους θεσμούς
* Η Δημοκρατία έχει κόστος. Η δημοκρατική οργάνωση της Πολιτείας αποδίδει μόνο όταν οι πολίτες αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες συμμετέχοντας στις πολιτικές διαδικασίες και συνεισφέροντας στη συλλογική προσπάθεια. Η συμμετοχή στη συλλογική δράση οικοδομεί μια κοινωνία εμπιστοσύνης και προόδου, η αποχή μια κοινωνία καχυποψίας και οπισθοδρόμησης.

Στη διακήρυξη θα γίνεται σαφές ότι αυτό το νέο κόμμα θα έχει καθαρά ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ταυτότητα, θα επιδιώξει την αλλαγή στη λειτουργία του κράτους και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους θεσμούς οι πολίτες και θα τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της συμμετοχής και κατά της αποχής.

Επίσης, από το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη τονίζουν ότι το νέο κίνημα θα εργάζεται προς την κατεύθυνση να γίνουν γρήγορα, αποτελεσματικά και σε βάθος μεταρρυθμίσεις και τομές που έχει ανάγκη η Ελλάδα, προκειμένου να βγει από την κρίση και να προχωρήσει ως μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα. Συγκεκριμένα μιλούν για ειλικρινείς, ουσιαστικές και εφαρμόσιμες πολιτικές, προσανατολισμένες σε ριζοσπαστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, της οργάνωσης της Πολιτείας και της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας.

Επισημαίνουν ότι τον πρώτο λόγο στο νέο κίνημα θα έχουν πρόσωπα που στην πλειοψηφία τους θα είναι νέα και κυρίως θα πιστεύουν και θα μπορούν να υποστηρίζουν με την παρουσία τους και τη διαδρομή τους, την «έξυπνη» και δημιουργική Ελλάδα που πρέπει να οργανωθεί από την αρχή.

Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι με βάση την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία που θα έχει αυτό το νέο κόμμα, θα επιδιώξει, μέσα από την συνεννόηση πάνω σε προγραμματικές θέσεις και συγκεκριμένες προτεραιότητες, τη συμμετοχή του στη διακυβέρνηση της χώρας.

Στο επιτελείο της εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής απέδειξαν πως ένα σημαντικό ποσοστό του εκλογικού σώματος δεν εκφράζεται από τα υπάρχοντα κόμματα και ως εκ τούτου κρίνεται ακόμα πιο επιβεβλημένη η απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να προχωρήσει σε αυτό το νέο πολιτικό εγχείρημα.

Την άνοιξη θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος.

ΑΠΕ