Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ο Βασίλης Καραμπάς εξελέγη πρώτος αιρετός Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας μειώνοντας κι άλλο την διαφορά στον β΄ γύρο, από τον Κώστα Κοντογεώργο



Οριακά κέρδισε τον Νομό Ευρυτανίας ο Συνδυασμός του Θανάση Χειμάρα καθότι στον Β΄ Γύρο η διαφορά μεταξύ των δυο Συνδυασμών είναι 268 ψήφοι.

Όταν δεν παίρνεις "ψήφο εμπιστοσύνης" μέσα στον ίδιο σου το νομό που είσαι ο "πρώτος πολίτης" εδώ και χρόνια, πως μπορείς να έχεις την απαίτηση να εκλεγείς περιφερειάρχης! Η ίδια η Φθιώτιδα, δεν ήθελε τον Θανάση Χειμάρα, απ' ότι φάνηκε από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και τον έστειλε να περάσει στην ιστορία, κλείνοντας έναν πετυχημένο κύκλο 20 περίπου χρόνων για το νομάρχη Φθιώτιδας. Αντίθετα ο νομάρχης Βοιωτίας, Κλέαρχος Περγαντάς σάρωσε στη Βοιωτία.

Ο Θανάσης Χειμάρας κέρδισε, σχεδόν οριακά τους νομούς Φωκίδας και Ευρυτανίας, έχασε σχεδόν οριακά στη Φθιώτιδα, καθαρά στην Εύβοια ενώ ηττήθηκε κατά κράτος στην έδρα του Περγαντά, Βοιωτία.

Δεν γνωρίζουμε από τα μέχρι τώρα στοιχεία, αν η αποχή ευνόησε τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο, εκείνο όμως που θεωρούμε σίγουρο, είναι ότι η εκλογή του Περγαντά ωφέλησε αρκετούς από τους νέους δημάρχους της Φθιώτιδας, αφού με τη συσπείρωση που υπήρξε γύρω από το νέο περιφερειάρχη, εκλέχτηκαν οι περισσότεροι "πράσινοι" δήμαρχοι, με τη μεγαλύτερη ανατροπή να γίνεται στη Δυτ. Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στο νέο δήμο Μακρακώμης, όπου ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ -δεν υπήρξε επίσημη στήριξη, αλλά είναι κοινό μυστικό-, Θύμιος Παπαευθυμίου, ήταν πίσω 10 ποσοστιαίες μονάδες και ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά, κερδίζοντας το δήμο με 53%.

Ο Θανάσης Χειμάρας έχασε ακόμη και μέσα στο δήμο Λαμιέων (48,49%), εκεί που την προηγούμενη Κυριακή ο εκλεκτός της ΝΔ, Γ. Κοτρωνιάς εκλέχτηκε δήμαρχος με 53% περίπου.

Στην Ευρυτανία, μετά από αυτά τα αποτελέσματα, ο Βασίλης Καραμπάς εκλέγεται ο πρώτος αιρετός Αντιπεριφερειάρχης με τον Συνδυασμό του Κλέαρχου Περγαντά.