Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Είπα να σταματήσω για λίγο τα σχόλιά μου για τον Δήμο Αγράφων, όμως με τα όσα ακούω και μαθαίνω δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο. Όπως όλοι γνωρίζουν ο πολυπόθητος Προϋπολογισμός ακόμη δεν έχει εγκριθεί, με αποτέλεσμα ο Δήμος να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - Νίκος Σουλιώτης Δήμαρχος Καρπενησίου -“Έχουμε χτίσει γερές βάσεις και θα τα καταφέρουμε”

Στα πλαίσια των συχνών μας επαφών με τους Αυτοδιοικητικούς του τόπου μας, σήμερα έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στο “σαλόνι” μας τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη. Ο νυν πρώτος τη τάξει Αντιδήμαρχος της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που με περίσσια ευγένεια παραχώρησε στον συνεργάτη μας π. .Ε.Φ. μιλάει για τον Κώστα Μπακογιάννη και την βαριά κληρονομιά που παρέλαβε ως συνεχιστής στην διοίκηση του Δήμου Καρπενησίου, για τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, για το μεγάλο έργο της ανάπλασης που έχει σταματήσει, καθώς και για τον Καλλικράτη, την ανεργία και τον τουρισμό. Αυτά και άλλα σημαντικά στην συνέντευξη που ακολουθεί.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΝΤΗ - Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Σε ένα μοναδικό τοπίο, κάτω από τον ίσκιο των δένδρων ένα ξεχωριστό πανηγύρι, με δωρεάν ζωντανή δημοτική ορχήστρα
Ντόπια ψητά - κοκορέτσια, παγωμένα ποτά και άψογο σέρβις - Τα έσοδα θα διατεθούν για τον εξωραϊσμό του χώρου της πανηγύρεως

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΚΚΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΕΝΤΗΣ 

ΟΙ 82 ΝΕΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΑΦΩΝ

Πέρα από τους 2 Δημάρχους και τους 54 Δημοτικούς Συμβούλους που εξελέγησαν στις περασμένες εκλογές στην Π.Ε. Ευρυτανίας, ο κυρίαρχος λαός εξέλεξε και τους 82 Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι παρά τις λιγοστές τους αρμοδιότητες, για τα επόμενα 5 χρόνια θα είναι οι Μικροί Άρχοντες των χωριών μας.  Σας παρουσιάζουμε σήμερα τους Νέους Προέδρους για μια πρώτη γνωριμία μαζί τους.

Εντάχθηκε το έργο ολοκλήρωσης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στα Παλιάμπελα και τους Μύλους, προϋπολογισμού 9.153,19 ευρώ

Δήλωση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη για την 
ένταξη του Έργου 
Ο Δήμος Καρπενησίου εξασφάλισε χρηματοδότηση για ένα ακόμη έργο που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των δημοτών και συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Η ανακύκλωση σε αριθμούς Στοιχεία για την κομποστοποίηση

Σε έρευνα που διεξήχθη στα πλαίσια της εκδήλωσης για την ανακύκλωση των οικιακών απορριμμάτων που διοργανώθηκε στις 12 Μαΐου 2014 από το ΚΠΕ Καρπενησίου και τις  Δ/νσεις  Α’/θμιας και Β’/θμιας  Εκπ/σης, ρωτήθηκαν 150 πολίτες  σχετικά με την ανακύκλωση.  Από την έρευνα αυτή βγήκαν τα παρακάτω αποτελέσματα.

3ήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Καρπενήσι, 5, 6 και 7 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014
Δράσεις φοιτητών Δασοπονίας
12:00 – 14:00 Δράσεις Καθαρισμού
Α. του περιβάλλοντα χώρου του Τ.Ε.Ι.
Β. του ρέματος Κλαρωτός (από Λαγκαδιά – Νεραϊδα)

17:30 – 20:00 Καθαρισμός, Περίπατος & Ξενάγηση στον Βοτανικό Κήπο από το Δ.Σ. και τους φοιτητές του Τμήματος Δασοπονίας
Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014
Επιστημονική Ημερίδα:

Μια θέση με 8μηνο για χειριστή μηχανήματος έργων στον Δήμο Καρπενησίου - Προσλήψεις-εξπρές για 2.195 μόνιμους και εποχικούς υπαλλήλους τον Ιούνιο

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Καρπενησίου, που εδρεύει στο Καρπενήσι για 8μηνη σύμβαση για χειριστή μηχανημάτων έργων (ισοπεδωτής γαιών) στην Δ.Ε. Κτημενίων. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Δίδαξαν λεβεντιά οι δάσκαλοι με το χορό τους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Περιφερειακή συνάντηση των χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Στερεάς Ελλάδας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Θήβα την Κυριακή 1 Ιουνίου και το Συνεδριακό Κέντρο Θήβας γέμισε από κόσμο που πήγε να παρακολουθήσει τους δασκάλους σε έναν διαφορετικό ρόλο.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Επιστολή Σερετάκη προς τον πρόεδρο του ΔΣ Καρπενησίου κ. Χρήστο Ντέκα

Μ ε αφορμή την εγγραφή στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Ιούνη 2014 του θέματος που αφορά στον ιδιωτικό αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση «Μοσχοπλάι» Δ.Καρπενησίου – το οποίο εκκρεμεί επί σχεδόν 2 χρόνια με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής της ΝΔ- σημειώνω ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα ορισμένα σοβαρά θέματα για τα οποία το τρέχον Δημοτικό Συμβούλιο έχει την πολιτική και ηθική υποχρέωση να τοποθετηθεί. 
Αυτά αφορούν

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Μεταξύ των θεμάτων η Εγκατάσταση αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 22ΜW στη θέση «Μοσχοπλάι»

Συνεδρίασε χθεςΤετάρτη 4 Ιουνίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :
1.Εγκατάσταση αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 22ΜW στη θέση «Μοσχοπλάι» Δ.Καρπενησίου .(εισηγητής ο αντιδήμαρχος κ.Σουλιώτης Νικόλαος).
2.Ορθή  επανάληψη της 473/2013 απόφασης του Δ.Σ αντικατάσταση  της φράσης  ΠΕ παιδαγωγών με τη φράση  ΠΕ Νηπιαγωγών. (Εισηγητής ο Γ.Γ κ.Αρ.Τασιός)

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Μια ξεχωριστή πεζοπορία 18 χλμ.από το Μοντάνα στο ιστορικό γεφύρι της Βίνιανης

Με μεγάλη συμμετοχή εβδομήντα και πλέον ατόμων παρά τον άστατο καιρό ολοκληρώθηκε η διαδρομή Μοντάνα (τοποθεσία Ιτιά) - Γεφύρι Βίνιανης του προγράμματος ορειβασία για όλους.

Με τις δέουσες τιμές οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Εθνική Αντίσταση σε Κορυσχάδες 70 χρόνια από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου

Με τις δέουσες τιμές η 70η Επέτειος από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου
Με επιτυχία και άψογη οργάνωση, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 στις Κορυσχάδες οι εκδηλώσεις μνήμης για την 70η επέτειο από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.
Στον προαύλιο χώρο του ιστορικού σχολείου των Κορυσχάδων, για ακόμη μια χρονιά, αρκετός κόσμος προσήλθε για να τιμήσει με την παρουσία του όλους εκείνους που οραματίστηκαν μια ελεύθερη Ελλάδα, σε μια από τις πιο δύσκολες εποχές στην ιστορία του Ελληνισμού.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΠΟΤΑΜΙΤΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Μάχη της Τατάρνας

Ο Δήμος Αγράφων σε συνεργασία με το Σύλλογο Τριποταμιτών Αιτ/νιας διοργανώνουν την εκδήλωση μνήμης για τα 191 χρόνια από την πρώτη μάχη της Επανάστασης του ’21 στη Ρούμελη, που έγινε στο γεφύρι της Τατάρνας στις 22 Μαρτίου 1821.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή της Πεντηκοστής 8 Ιουνίου 2014 στη θέση «Λαχανόκηπος» του Δημοτικού Διαμερίσματος Τριποτάμου, Δήμου Αγράφων.
Πρόγραμμα:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΡΑΘΙΩΤΩΝ - ΔΗΜ. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΑΡΑΘΟΥ. Την Κυριακή της Πεντηκοστής τα «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2014»

Π   Ρ   Ο   Σ   Κ   Λ   Η   Σ   Η
Ο Σύλλογος Απανταχού    Μαραθιωτών, το Δημοτικό  Διαμέρισμα Μαράθου σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2014»   στη γενέτειρα του Προεπαναστατικού  Ήρωα των Ελλήνων  Αντώνη ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, στο Μάραθο- Αγράφων – Ευρυτανίας, την Κυριακή της Πεντηκοστής,  8  Ιουνίου 2014.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΟ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ και ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΡΑΘΙΩΤΩΝ

Ο Μάραθος (παλιά ονομασία Μύρεση ή Μύριση) είναι χτισμένος σε υψόμετρο 890 μέτρων στην αριστερή πλευρά (Ανατολικά) του Αγραφιώτη, ανάμεσα στις κορυφές της Κόφτρας, του Προσηλιάκου, της Πυραμίδας, του Μούσκου, της Αμπάρας και του Ουρανού. Συνορεύει με το Κερασοχώρι, την Κρέντη,  τη Χρύσω, τον Άγιο Δημήτριο και τα Άγραφα. Φυσικό σύνορο με τα χωριά Μοναστηράκι και Σύχνικο είναι ο Αγραφιώτης ποταμός.

Μαραθιώτικες μνήμες

Από το αρχείο του Μαραθιώτη ,  Γιάννη Π. Μάκκα. Η φωτογραφία περιήλθε στο Γιάννη Μάκκα από την αείμνηστη Σία Σφήκα-Μπαλωμένου. Στη φωτογραφία  εικονίζονται από αριστερά,  πάνω: Παναγιώτης  Τσιγαρίδας του Δημητρίου , γεν 23/04/1886 -19/03/1964 (συνοικισμός Γεφυράκι  Μαράθου), ο στρατιώτης  είναι ο  Νικόλαος   Τσιγαρίδας  του Κων/νου,
 03 /03/ 1929 -12/04/2000  (συνοικισμός Σέλου, πέθανε στη  Λαμία), Δημήτριος  Μπαλωμένος του Ιωάννου ,

Τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα ο πρώην Βουλευτής Δημοσθένης Τσιαμάκης

Σε τροχαίο, που συνέβη προ ημερών στην Αθήνα, τραυματίστηκε ο Δημοσθένης Τσιαμάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην Βουλευτής παρασύρθηκε από μηχανή σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι. Αμέσως διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο “Γ. ΓΕΝΗΜΑΤΑΣ”, όπου δυο μέρες αργότερα υπεβλήθη σε πολύωρη επέμβαση.