Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Αγώνες και ένα ηχηρό μήνυμα από την ΑΛΑΚ

Στον δεύτερο αγώνα στα πλαίσια του Πρωταθλήματος ΠΗΝΕΙΟΣ 2011 συμμετείχαν μέλη της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καρπενησίου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Κουλούρι της Λάρισας την Κυριακή 17 Απριλίου 2011.

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 450

* Οι κουβεντούλες για το περιβόητο τζιπάκι, στον Δήμο Αγράφων καλά κρατούν. Επειδή όμως το όλο θέμα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και ακόμη λέγονται πολλά και διάφορα, έψαξα να βρω τι έχει γίνει τελικά με αυτό το ζήτημα και βρήκα πολλά και ενδιαφέροντα.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Συνεδρίαση Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης

Συνήλθε χθες 19/4/11 η Επιτροπή Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης και πήρε απόφαση σε 19 θέματα που αφορούσαν Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) στις Περιφερειακές Ενότητες: Εύβοιας, Φθιώτιδας & Βοιωτίας. Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε στις 7/4/11 με την εκλογή του Αντιπροέδρου της Επιτροπής, κ. Καραΐσκου Περικλή, από τη μειοψηφία. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπέτσιος Ν.

Το ανακαινιστικό μήνυμα της Ανάστασης



Το μήνυμα της ανακαίνισης, που εκπορεύεται από την Ανάσταση του Χριστού, το τόσο πολύπτυχο και πολύμορφο, προβάλλει σε εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ως χρέος και σήμερα, στους πανέλληνες, ως αδήριτη ανάγκη. Πώς φανερώνεται όμως η ανακαινιστική επίδραση της Ανάστασης στον πιστό άνθρωπο;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ MΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΡΗ «Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡ/ΝΙΑΣ»

Η ομορφιά της ευρυτανικής γης μεταφέρθηκε στην καρδιά της Αθήνας από τον Αρχιτέκτονα Καθηγητή Γεώργιο Γιαννίτσαρη, μέσω του βιβλίου του «Η Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική της Ευρυτανίας», (Αθήνα 2010, σελ. 448, 21Χ30), το οποίο παρουσιάστηκε με πρωτοβουλία της Πανευρυτανικής Ένωσης στις 13-4-2011 στην ιστορική Αίθουσα Συνεδριάσεων του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων.

Συσσίτιο από το Δήμο Καρπενησίου

Η έμπρακτη προσφορά σε αυτούς που έχουν ανάγκη, επιβάλλεται σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει το ηθικό και κοινωνικό καθήκον να λειτουργήσει ως ανάχωμα στις επιπτώσεις που προκαλούνται από την οικονομική κρίση. Οι δήμοι, όντας οι πιο κοντινές στον πολίτη δομές, οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να υλοποιήσουν  προγράμματα και δράσεις που θα συντηρούν και θα δυναμώνουν την κοινωνική συνοχή.

ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG, Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ www.anaplasikarpenisiou.blogspot.com

Υπέρ της ανάπλασης υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αλλά και επιτάχυνση των διαδικασιών για την δημιουργία χώρων στάθμευσης, λέει η Δημοτική Αρχή αλλά και οι κάτοικοι με τους εμπόρους του Καρπενησίου. Αυτό προέκυψε κατά την παρουσίαση της μακέτας από τους εμπλεκόμενους μελετητές στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, στην συζήτηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα.
Κοινή διαπίστωση, ότι η πόλη θα πρέπει να αλλάξει πρόσωπο προς το καλύτερο και για το λόγο αυτό θα δρομολογηθούν όλες εκείνες οι ενέργειες προκειμένου αυτός ο στόχος να επιτευχθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.  Ο Κώστας Μπακογιάννης, δεσμεύτηκε πρώτα να γίνει πάρκιγκ και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι αλλαγές στο κέντρο. Από την πλευρά των εμπόρων, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Παναγιώτης Καραγιάννης ζήτησε να γίνουν σωστές κινήσεις και τόνισε ότι στηρίζει την προσπάθεια του Δήμου.

Το τμήμα Νεράϊδα – Μαυρομμάτα της επαρχιακής οδού Καρδίτσας – Αγρινίου

● Να  τελειώσουν  οι  μελέτες
● Να  γίνει  επειγόντως  η  Γέφυρα 
● Απαιτούμε  πρόσβαση

Επιτακτικό  και  καθολικό  αίτημα  όλων  των  χωριών  της  βόρειας  Ευρυτανίας  και  της  νότιας  Καρδίτσας  είναι  να  υπάρξει  επιτέλους  πρόσβαση, βατότητα, να  μπορεί  να  κινηθεί  Ι. Χ. αυτοκίνητο  όλες  τις  μέρες  του  χρόνου, στο  τμήμα  Νεράϊδα – Μαυρομμάτα  της  Επαρχιακής  Οδού  Καρδίτσας – Αγρινίου  δηλ. του  Παραμεγδόβιου. Αυτό  θα  επιτευχθεί  με  την  εδώ  και  τώρα  κατασκευή  της  Γέφυρας  Μέγδοβα. Όλοι  ζητάμε  πρόσβαση! Να  αρθεί  ο  αποκλεισμός! 
   Επειδή  όλο  το  χειμώνα  δεν  είχαμε  καμιά  είδηση  για  αυτό  το  δρόμο, είναι  μια  ευκαιρία  να  κάνουμε  μια  χρονολογική  αναδρομή  των  εξελίξεων  που  είχαμε  τα  τελευταία  χρόνια  σχετικά  μ’ αυτόν.

Ευρυτανική εκπροσώπηση στα Ευρωπαϊκά γήπεδα Η Ντίνα Μπουμπουρή ρέφερι υψηλού επιπέδου στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών

Στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών σφύριξε η ευρυτανικής καταγωγής ρέφερι Ντίνα Μπουμπουρή.
Η κ. Μπουμπουρή διακρίθηκε μεταξύ πολλών γυναικών συναδέλφων της και με το σπαθί της διεκδίκησε και πήρε μια θέση στα προημιτελικά του Πρωταθλήματος, ενώ τα σχόλια που έλαβε από τους παρατηρητές των αγώνων ήταν διθυραμβικά, και ο χαρακτηρισμός που επικρατούσε στις εκθέσεις των, ήταν μόνο μία λέξη ΤΑΛΕΝΤΟ.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Πρόγραμμα εξετάσεων σχολικού έτους 2010-11

Το Υπουργείο  Παιδείας γνωστοποιεί ότι μετά τη λήξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους   2010-2011 την Τρίτη 10 Μαΐου 2011, σύμφωνα με την με αρ. πρ. 42864/Γ2/07-04-2011 Υ.Α., για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
ΓΥΜΝΑΣΙΑ
Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του Γυμνασίου θα αρχίσουν την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011.
ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΑ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στα πλαίσια του εορτασμού στις 8 Μαΐου για την «Ημέρα της Μητέρας» το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας αποφάσισε να διοργανώσει μονοήμερη εκδρομή στον Προυσό.
Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:
-Το πρωί Προσκύνημα στην Παναγία την Προυσιώτισσα
-Επίσκεψη στο Εργοστάσιο Αλλαντικών και τέλος στάση στα Διπόταμα για καφέ, BBQ, υπαίθριες δραστηριότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα του ΔΣ του Συλλόγου:
6977845771, 2237023306 και 6988086581
Με τιμή
Το ΔΣ

Το νόημα της ιδιοκτησίας

Γράφει η Επίτιμος Δικαστής Ελευθερία Φραγκάκη - Σταυροπούλου

Η οικονομική κρίση που μαστίζει σήμερα τον κόσμο πρέπει να μας δημιουργεί και ηθικούς προβληματισμούς γύρω απο την κτήση και τη χρήση των υλικών αγαθών.
Εμείς ως χριστιανοί και εν όψει του Πάσχα θα πρέπει να δούμε το θέμα και από τη Χριστιανική του πλευρά. Η απόκτηση περιουσίας είναι ένα θέμα που θέλει ανάλυση. Έχει πολλές πλευρές. Σύμφωνα με τη χριστιανική διδασκαλία, οι άνθρωποι έχουν από το Θεό δικαιώματα πάνω στα πράγματα, για την απόκτηση, των οποίων έχουν δουλέψει, ή τα οποία έχουν κληρονομήσει από τους γονείς τους. Την περιουσία που έχει κανείς δεν την έχει κατά παραχώρηση των κυβερνήσεων.

Νέο ΔΣ στο Κέντρο Πρόληψης ΑΛΚΥΟΝΗ Πρόεδρος εξελέγη ο π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγη στο Κέντρο πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών Νομού Ευρυτανίας «Αλκυόνη». Μετά από συνεδρίαση που έγινε την Τρίτη 12 Απριλίου 2011 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του κέντρου με την ακόλουθη σύνθεση: Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος (εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου) ως πρόεδρος,

Στο Σύχνικο φέτος η γιορτή της Πρωτομαγιάς

 Ανοιχτή Πρόκληση

Ο Σύλλογος Κεφαλοβρυσιωτών (Σύχνικο) καλεί φίλους και γνωστούς να έλθουν στο χωριό μας για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς καθώς με απόφαση του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Ν. Ευρυτανίας θα γίνει και η καθιερωμένη εκδήλωση.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Β. Κολοκώτσιος

Ο Γεώργιος Οικονόμου επανεξελέγη Πρόεδρος στο “Ιστορικό Λαογραφικό Μουσειακό Κέντρο Ευρυτανίας “Ο ΕΥΡΥΤΟΣ”

Στις 20-3-2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 συνήλθαν στην αίθουσα των Σχολών ΚΟΡΕΛΚΟ, (Βερανζέρου 1, 4ος Όροφος) σε Τακτική Γεν. Συνέλευση τα Μέλη του Σωματείου ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ “Ο ΕΥΡΥΤΟΣ” και ασχολήθηκαν με:
1.Τον Απολογισμό πεπραγμένων του Δ.Σ. των ετών 2008-2011.
2.Τον Οικον. Απολογισμό 2010.

Η Μαίρη Καλλιάνη εξελέγη Πρόεδρος στο Σύνδεσμο Μεγαλοχωριτών “Η ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στην αίθουσα του Συνδέσμου μας πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που πρόεκυψε από τις αρχαιρεσίες έχει ως εξής:
Πρόεδρος:Μαίρη Καλλιάνη
 Αντιπρόεδρος:Γιώργος Σταυράκης
Γραμματέας:Ευάγγελος Γ. Πριτσιολας
Ταμίας:Ανδρέας Παίδας
Μέλη: Γιάννης Πρωτονοταριος, Ευαγγελία Μπούρα, Κωνσταντίνα Στασινοπούλου
Εξελεγκτική Επιτροπή:
Κωνσταντίνος Μανθοπουλος
Σταύρος Πριοβολος
Μυρσίνη Δανιλη

Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Ευρυτανίας ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ εύχεται στα μέλη και τους φίλους μας ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Την Πέμπτη 28/4 η αναβληθείσα ομιλία του Αλέξη Μητρόπουλου

Μετά από πρωτοβουλία του Εργατ/κου κέντρου Ευρυτανίας, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας και του Συλλόγου Υπαλλήλων Ν.Α. Ευρυτανίας, την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 και ώρα 18.30 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα εκδήλωση, με ομιλητή τον Καθηγητή Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξη Μητρόπουλο με θέμα:

Α.Ο.Κ. - Απεραντιακός 0-0 Λευκή ισοπαλία στη Καρδίτσα

Λευκή ισοπαλία, που συνοδεύτηκε μάλιστα και από καλή εμφάνιση απέσπασε ο Απεραντιακός εκτός έδρας από τον Α.Ο. Καρδίτσας.
Σε ένα ακατάλληλο για ποδόσφαιρο γήπεδο, το συγκρότημα του Κώστα Πασσά, παίζοντας κατά διαστήματα καλή μπάλα, πήρε ένα βαθμό εκτός έδρας φτάνοντας έτσι τους 22, μια μόλις αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί ο φετινός μαραθώνιος της Δ΄ Εθνικής και η ομάδα επιστρέψει στην τοπική πραγματικότητα. Βέβαια οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ποδοσφαιριστών του Απεραντιακού δεν τελειώνουν την ερχόμενη αγωνιστική καθότι η ευρυτανική ομάδα ως γνωστόν συνεχίζει στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας μετά την πρόκρισή επί της Ομόνοιας Πέτρας.

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγιος Προκόπιος 6-1 Μισή ντουζίνα γκολ και αρκετά παρατράγουδα

Μισή ντουζίνα γκολ φιλοδώρησε στον Άγιο Προκόπιο το Βελούχι, στο πρώτο αγώνα της σειράς των Play offs.
Οι πρωτοπόροι της κανονικής διάρκειας του τοπικού μας πρωταθλήματος, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, συνέτριψαν με 6-1 τον Άγιο Προκόπιο, που στον αγώνα αυτό παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος του αναμενόμενου.

Άγραφα-Ραπτόπουλο 2-1 Προβάδισμα με ανατροπή

Προβάδισμα για πρόκριση στο τελικό των Play Offs, πήραν τα Άγραφα μετά την νίκη τους με σκορ 2-1 επί της Δόξας Ραπτοπούλου.
Οι γηπεδούχοι, καλύτεροι στην επανάληψη του παιχνιδιού, κατάφεραν να γυρίσουν το ματς, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και τώρα με μια ακόμη νίκη στο επόμενο παιχνίδι στο Ραπτόπουλο, στις 30 Απριλίου 2011, προκρίνονται στον τελικό.

Επίσκεψη κλιμακίου της ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ στη ΔΕΥΑΚ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τους Βασίλη Λάππα, Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Ευρυτανίας του ΚΚΕ, Νίκο Σερετάκη, Δημοτικό Σύμβουλο Καρπενησίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και Χάρη Μιχαλάκη, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Φθιώτιδας του ΚΚΕ επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ την Παρασκευή 15 Απρίλη, όπου και συνομίλησαν με την διεύθυνση και εργαζόμενους της επιχείρησης