Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγιος Προκόπιος 6-1 Μισή ντουζίνα γκολ και αρκετά παρατράγουδα

Μισή ντουζίνα γκολ φιλοδώρησε στον Άγιο Προκόπιο το Βελούχι, στο πρώτο αγώνα της σειράς των Play offs.
Οι πρωτοπόροι της κανονικής διάρκειας του τοπικού μας πρωταθλήματος, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, συνέτριψαν με 6-1 τον Άγιο Προκόπιο, που στον αγώνα αυτό παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος του αναμενόμενου.
Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 3-1, όμως η επανάληψη άρχισε να ξεκινήσει καθότι οι φιλοξενούμενοι, βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο μετά την πάροδο μισής ώρας και με 9 ποδοσφαιριστές, ενώ ολοκλήρωσαν το ματς με 7. Οι φιλοξενούμενοι του Αγίου Προκοπίου ισχυριζόμενοι τις κακές καιρικές συνθήκες και τα κρυοπαγήματα 2-3 ποδοσφαιριστών τους ήταν έτοιμοι να αποχωρήσουν από τον αγώνα, όμως όταν πληροφορήθηκαν την βαριά ποινή που προβλέπεται σε περίπτωση αποχώρησης από τον αγώνα αποφάσισαν να αγωνιστούν.
Στο αγωνιστικό κομμάτι το Βελούχι του Γιάννη Ελεφάντη παίζοντας πειθαρχημένα, έπιασε πολύ καλή απόδοση στο πρώτο μέρος και δημιούργησε πληθώρα ευκαιριών μπροστά από τον αντίπαλη εστία. Κυριάρχησε και έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο, απειλώντας με γρήγορες επιθέσεις. Δεν αγωνίστηκαν οι τιμωρημένοι Μπόνιας, Φλωράκης, ο τραυματίας Τσιλιμέκης και ο αρχηγός Κρασιάς.
Ο Άγιος Προκόπιος του Λάκη Αναστασόπουλου βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, όμως κατάφερε να μειώσει προσωρινά σε 2-1. Η άμυνα του Αστέρα έπαιξε πολύ ψηλά και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βγαίνει εύκολα ο ΑΠΟΚ απέναντι στον Κόκκοτα. Στην επανάληψη η ομάδα κατέβηκε μόνο και μόνο για την αποφυγή μηδενισμού.
Στο Β΄ Ημίχρονο 5 παίκτες έφυγαν από τον Άγιο Προκόπιο. Ο Τσάκνης, όπου μεταφέρθηκε και στο νοσοκομείο Καρπενησίου μαζί με άλλους δυο παίκτες, οι μικροί Λαθύρης Δ. και Γκούρλιας, ο Κωστής και ο Τσίπρας.
Ο ΑΠΟΚ σε περίπτωση νίκης και στον επαναληπτικό της 30ης Απριλίου στην Παλαιοκατούνα προκρίνεται στους τελικούς αγώνες των μπαράζ. Με διαφορετικό αποτέλεσμα η σειρά πηγαίνει σε τρίτο παιχνίδι στο Καρπενήσι.
Πέρα από τα όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια, θεωρούμε ότι οι δηλώσεις και τα όσα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια αυτού του παιχνιδιού, είναι εις βάρος του ευρυτανικού ποδοσφαίρου και δεν τιμούν κανένα.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
3΄ : Ο Πολυτσέρης με μπαλιά βρήκε τον Τσιλίκα, αυτός μπήκε στην περιοχή από δεξιά απέναντι στον Κόκκοτα, πάσαρε στον επερχόμενο Ζαλοκώστα που με προβολή στην κενή εστία πέτυχε το 1-0.
8΄ : Ο Πάτρου με μπαλιά ακριβείας έβγαλε τον Ζαλοκώστα απέναντι στον Κόκκοτα, αυτός τον πλάσαρε υποδειγματικά και «έγραψε» το 2-0.
13΄ : Ο Πάτρου με κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας έβγαλε τον Κουτσουπιά ανενόχλητο απέναντι στον Κόκκοτα, αυτός πάσαρε δεξιά στον επερχόμενο Πολυτσέρη, που από κοντά σούταρε άουτ χάνοντας μοναδική ευκαιρία.
20΄ : Ο Πολυτσέρης επεχείρησε την σέντρα από δεξιά, ο Γαλανός στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε από δύσκολη θέση και ο Κρασιάς απέκρουσε σωτήρια στην γραμμή.
25΄ : Ο Παρούτσας από αριστερά με μπαλιά βρήκε τον Κωστή, αυτός επεχείρησε την σέντρα, η μπάλα βρήκε το χέρι του Πάτρου και ο Φλώτσιος σωστά καταλόγισε το πέναλτι. Ο Αναστασόπουλος με εντυπωσιακή εκτέλεση «α λα Πανένκα» με ψηλοκρεμαστή λόμπα στο κέντρο του τέρματος μείωσε σε 2-1.
37΄ : Ο Ζαλοκώστας έβγαλε τον Τσιλίκα απέναντι στον τερματοφύλακα του Αστέρα, ο Κόκκοτας τον ανέκοψε οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι. Στην συνέχεια ο Γαλανός δεν μπόρεσε να πλασάρει, αφού ο Τσάκνης τον έκοψε.
39΄ : Ο Ζαλοκώστας με μπαλιά τροφοδότησε τον Γαλανό, που απόφυγε τον Κόκκοτα πλάσαρε εκτός περιοχής και δεξιά στην ανυπεράσπιστη εστία ψηλοκρεμαστά, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τσιλίκας εύκολα από κοντά με πλασέ διαμόρφωσε το 3-1. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Φλώτσιος σφύριξε την λήξη για το ημίχρονο.
Με 9 παίκτες συνέχισε στο δεύτερο μέρος ο Άγιος Προκόπιος. Οι ποδοσφαιριστές έκαναν εμφάνιση στο γήπεδο με φόρμες από μέσα και την σορτς απέξω. Οι 9 που ξεκίνησαν ήταν οι : Κόκκοτας, Πλακιάς, Νταλαφούρας, Κρασιάς, Αναστασόπουλος, Παρούτσας, Κονδύλης, Μάκκας, Σκύπι.
Β΄ Ημίχρονο
61΄ : Ο Νικολάου ανατράπηκε από αριστερά από τον Αναστασόπουλο και οι γηπεδούχοι κέρδισαν το πέναλτι. Ο Γαλανός το εκτέλεσε εύστοχα, πλάσαρε στο κέντρο του τέρματος και έκανε το 4-1.
64΄ : Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για αποβολή σε χτύπημα εκτός φάσης του Παρούτσα στον Γενιτσαρόπουλο Α. Ο διαιτητής Φλώτσιος τιμώρησε με κίτρινη τον ποδοσφαιριστή του Αγίου Προκοπίου.
66΄ : Ο Χρήστος Παρούτσας αποχώρησε για τα αποδυτήρια, εξαιτίας του κρύου και ο Άγιος Προκόπιος συνεχίζει με 8.
70΄ : Ο Άγιος Προκόπιος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι και χέρι του Ντουφεκιά, χωρίς ο ρέφερι να δει κάποια παράβαση.
77΄ : Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Γαλανός με καταπληκτικό εναέριο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων και πέτυχε το 5-1.
80΄ : Ο Λάμπρος Μάκκας αποχωρεί τραυματίας και οι φιλοξενούμενοι ολοκληρώνουν τον αγώνα με 7 παίκτες.
81΄ : Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Ντουφεκιάς από κοντά στο δεύτερο δοκάρι εύκολα με προβολή έκανε το τελικό 6-1. Λίγο μετά ο ρέφερι σφύριξε την λήξη.
Τι λέει το άρθρο 21 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων
Μη τέλεση η διακοπή αγώνα
Αγώνας που δεν τελέστηκε η που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας η και των δυο ομάδων, προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας και τιμωρείται ως εξής:
2γ) Με αφαίρεση δέκα(10) βαθμών από το τρέχον και πέντε (5) από το επόμενο πρωτάθλημα, καθώς και χρηματική ποινή έως τρεις χιλιάδες (3000) ευρώ για την ομάδα, που θα αποχωρήσει από τον αγώνα μετά την έναρξη του.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΠΟΚ : Ρεσίτης, Πολυτσέρης, Συγκελόπουλος, Γενιτσαρόπουλος Κ.(65΄ Πάσσας), Ντουφεκιάς, Νικολάου, Γαλανός, Ζαλοκώστας(50΄ λ.τρ. Γενιτσαρόπουλος Α.), Κοτσουπιάς Θ., Πάτρου, Τσιλίκας(46΄ λ.τρ. Τριανταφυλλόπουλος)
Άγιος Προκόπιος: Κόκκοτας, Τσάκνης(46΄ λ.τρ. Μάκκας), Πλακιάς, Γκούρλιας, Νταλαφούρας, Κρασιάς, Αναστασόπουλος, Παρούτσας, Τσίπρας(46΄ λ.τρ. Σκύπι), Λαθύρης Δ.(46΄ λ.τρ. Κονδύλης), Κωστής