Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 450

* Οι κουβεντούλες για το περιβόητο τζιπάκι, στον Δήμο Αγράφων καλά κρατούν. Επειδή όμως το όλο θέμα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και ακόμη λέγονται πολλά και διάφορα, έψαξα να βρω τι έχει γίνει τελικά με αυτό το ζήτημα και βρήκα πολλά και ενδιαφέροντα.
 Λοιπόν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία – παραστατικά έγγραφα – το εν λόγω αυτοκίνητο, έχει αγοραστεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ από τον πρώην Δήμο, μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και το αυτοκίνητο αγοράστηκε από αντιπροσωπεία γειτονικού Νομού, στο συνεργείο της οποίας γίνονταν και τα σέρβις του. Το πρόβλημα που προέκυψε αφορά την αλλαγή του κινητήρα του Τζίπ και πιο συγκεκριμένα του κορμού της μηχανής, που αλλάχτηκε λόγω ζημιάς. Μάλιστα στο σέρβις – επισκευή, που έγινε, άλλαξε και ο κορμός του κινητήρα. Πέραν όμως αυτών και επειδή δεν βλέπω να σταματάει η κουβέντα γύρω από αυτή την υπόθεση, θεωρώ επιβεβλημένο, το όλο ζήτημα να έλθει στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο και εκεί να ξεκαθαρίσουν τα πάντα. Είναι κρίμα να γίνεται κουβέντα στα καφενεία και ο καθένας να λέει ότι του καπνίσει. Αν δεν πάει το ζήτημα αυτό στο Δ.Σ. τότε θα αρχίσω να ανησυχώ…

* Σπανίζουν στην εποχή μας τέτοιες πράξεις, όμως η δωρεά στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας της αείμνηστης Βικτωρίας Κυρίτση ποσού, πενήντα εννέα χιλιάδων τετρακοσίων σαράντα € και ογδόντα δύο λεπτών (59.340,82) για να διατεθούν σε άτομα, που έχουν απόλυτη ανάγκη βοηθείας (ασθενείς, φοιτητές υπερήλικες), είναι κυριολεκτικά μια σπουδαία πράξη ανθρωπιάς ..παράδειγμα προς μίμηση, στις δύσκολες μέρες που ζούμε.
* Ελάχιστοι, έμαθα πως παραβρέθηκαν στη συνέλευση της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Αθήνα. Παρότι όμως δεν ήταν στην σύναξη αυτή αρκετοί, τόσο η προσπάθεια της ΟΕΣ για αγορά ιδιόκτητων γραφείων όσο και η αποστολή επιστολής στην Υφυπουργό Παιδείας για το κλείσιμο τριών Σχολείων στον Δήμο Αγράφων, είναι κινήσεις, ιδιαίτερα σημαντικές και ουσιαστικές.
* Στο προηγούμενο φύλλο σας υποσχέθηκα ότι σήμερα θα αναφερθώ σε παραλειπόμενα από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγράφων. Λοιπόν, το γεγονός ότι στις συνεδριάσεις παραβρίσκονται στο σύνολό τους οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, είναι πολύ σημαντικό, τόσο για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» , όσο και για τους ίδιους τους Προέδρους. Στο περασμένο λοιπόν Δ.Σ. έδωσαν το παρών, ο Θύμιος Κόκκοτος από την Ανατ. Φραγκίστα, με πλήρη φάκελο, με όλα τα στοιχεία για τα έργα που πρότεινε στο Τεχνικό Πρόγραμμα, ο Νίκος Σκόνδρας για τον οποίο αναφερθήκαμε στο προηγούμενο φύλλο μας, η Πρόεδρος της Βούλπης, επίσης με πλήρη στοιχεία στον φάκελό της και ο Θύμιος Κολοκύθας, ο οποίος καιρό τώρα περιμένει με αγωνία να αναλάβει τα καθήκοντά του, μετά την δικαίωσή του από το Δικαστήριο. Κοντά σε αυτούς και άλλοι Πρόεδροι, όπως της Επισκοπής, του Κερασοχωρίου, των Αγράφων, των Χρυσόβων, της Δαφνούλας, στην πλειοψηφία τους μάλιστα νέοι άνθρωποι, με την παρουσία τους, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους μας, ότι είναι παρόντες και έτοιμοι να προσφέρουν τα πάντα για τα χωριά τους. Να τους ευχηθούμε να συνεχίσουν έτσι, γιατί τούτο τον καιρό, τα χωριά μας τους χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε …



*«Αγαπητοί κάτοικοι του Δήμου Αμαρουσίου!!!!!! μπροστά στα μολ (μεγάλα πολυκαταστήματα) θα γίνουν μεγάλοι χώροι στάθμευσης!» Τάδε έφη μελετητής για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης του Καρπενησίου στη δημόσια διαβούλευση που έγινε την περασμένη βδομάδα στο Συνεδριακό Κέντρο… Λέτε να γίναμε Μαρούσι και δεν το καταλάβαμε; Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!
* Θέλησε και ο Δήμαρχος Καρπενησίου να χαρεί μια φορά γιατί τελείωσε νωρίς η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του περασμένου δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας πως έσπασαν το ρεκόρ τους καθώς η συνεδρίαση κράτησε μόνο 2 ώρες και 10 λεπτά, αλλά πάνω στην κουβέντα το ένα έφερα το άλλο και τελικά άπαντες φύγανε από την αίθουσα τα μεσάνυχτα. Δημαρχέ μου, το δημαρχιλίκι δεν μπαίνει σε ωράριο. Αλλιώς τα υπολογίζεις και αλλιώς σου έρχονται.
* Εκεί πάντως που με εντυπωσίασε ο Δήμαρχος ήταν όταν έκανε παρέμβαση προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης. Το «ειρήνη υμίν αδέλφια» ήταν ότι καλύτερο, για να μην τραβήξει η κόντρα μεταξύ Δημοτικών Συμβούλων. Μάλιστα αποδείχθηκε και απόλυτα αποτελεσματικό καθότι στην συνέχεια οι τόνοι έπεσαν και όλα κύλησαν ομαλά. Καλή κίνηση και πολύ επίκαιρη ενόψει ΠΑΣΧΑ.

* Τώρα τι απαντώ σε εκείνους που με ρώτησαν, τελικά ποιος εκπροσωπεί τον λαό στον κάθε Δήμο και ποιος ενδιαφέρεται για την επίλυση των προβλημάτων του. Η απάντησή μου είναι ξεκάθαρη: Οι εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί και μόνο αυτοί, κανένας άλλος. Το λέω αυτό για να σταματήσουν κάποιοι να θεωρούν εαυτόν, ότι εκπροσωπούν τον λαό και κόπτονται για τα προβλήματά του.