Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Με επιτυχία το «1ο OPEN CHESS TOURNAMENT- ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2011»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1o ανοικτό πρωτάθλημα σκάκι που έγινε στο Καρπενήσι το διάστημα από 1η έως 4 Σεπτεμβρίου. Οι αγώνες έλαβαν χώρα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, σε αίθουσες που διαμορφώθηκαν ειδικά για να φιλοξενήσουν τους αθλητές.
Στο τουρνουά, που ήταν συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας, έλαβαν μέρος 120 σκακιστές και σκακίστριες από όλη την Ελλάδα.
Ανάμεσά τους μεγάλα ονόματα όπως ο GM Σπύρος Σκέμπρης , ο IM Ηλίας Κουρκουνάκης, ο FM Αλέξανδρος Γκόγκολης, ο Κλεάνθης Βαφειάδης κ.α., ενώ αρκετοί ήταν οι μικροί φίλοι που για πρώτη φορά συμμετείχαν σε μια τέτοια διοργάνωση, πνευματικού αθλητισμού.
Η έναρξη του τουρνουά έκλεψε τις εντυπώσεις με τους μικορύς φίλους να διασκεδάζουν με την ψυχή τους, και με τους μεγάλους και τους φιλοξενούμενους να εντυπωσιάζονται από την ομορφιά του τόπου και από την φιλοξενία.
Οι άριστες συνθήκες φιλοξενίας των αθλητών και αθλητριών στα ξενοδοχεία της περιοχής, καθώς και η άψογη διεξαγωγή του τουρνουά, διαμόρφωσαν ένα καταπληκτικό κλίμα , αντάξιο μιας σπουδαίας σκακιστικής γιορτής. Προβολές ταινιών, μουσικές βραδιές ,δωρεάν σεμινάριο προπονητικής, περιηγήσεις στο όμορφο Καρπενήσι με παράλληλη περιβαλλοντική και ιστορική διερμηνεία, πεζοπορικές διαδρομές, τοξοβολία , κ.α. ήταν μερικές από τις παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισίωσαν τους αγώνες.
Την τελευταία ημέρα του τουρνουά την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, έγινε η απονομή των μεταλλίων και των κυπέλλων, ενώ οι συμμετέχοντες και οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους σκακιστές που συμμετείχαν στο τουρνουά, στον Δήμο Καρπενησίου στον Σκακιστικό Όμιλο Λαμίας, την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και πάνω από όλα συγχαρητήρια στους γονείς των μικρών σκακιστών από το Καρπενήσι που οδήγησαν τα παιδιά τους στα σκακιστικά μονοπάτια.
Οι τρεις πρώτοι νικητές του Α’ Γκρουπ είναι οι:
ΣΚΕΜΠΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ GRE 2463 Σ.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ
ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ GRE 2329
Σ.Σ. ΠΕΥΚΩΝ ΘΕΣ/ΚΗΣ
ΓΩΓΩΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ GRE 2226
Σ.Ο. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Οι τρεις πρώτοι του Β’ Γκρουπ είναι οι:
ΔΟΓΚΑΝΟΣ ΝΙΚΟΑΛΟΣ GRE    1005   
Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ
ΝΤΟΥΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ     GRE    1005   
Σ.Ο.ΛΑΜΙΑΣ
ΣΠΗΛΙΩΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ    
GRE    1005    Σ.Ο.ΡΙΟΥ
Η τελική βαθμολογία ,τα αναλυτικά αποτελέσματα όλων των γύρων , οι αποδόσεις των αθλητών και στα δύο group, βρίσκονται στον σκακιστικό ιστότοπο:
http://chess-results.com/fed.aspx?lan=1&fed=GRE