Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Δεν έχουν τελειωμό οι «άσπρες μέρες» στην Ευρυτανία. Μεγάλη χιονοστιβάδα στο Βελούχι και κατολισθήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο

Δεν προλάβαμε να πούμε δόξα σοι ο Θεός σταμάτησε ο χιονιάς και νάσου νέο κύμα από την νύχτα πλήττει ολόκληρο το νομό.
Αυτή τη φορά η έντονη χιονόπτωση συνοδεύτηκε και από ισχυρούς βοριάδες που δημιούργησαν προβλήματα στους υποσταθμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα πολλά χωριά να μείνουν χωρίς ρεύμα. Μια ώρα διήρκησε το μπλάκ άουτ στο Καρπενήσι χθες βράδυ, αλλά ευτυχώς τα συνεργεία της ΔΕΗ εντόπισαν την βλάβη και αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση πριν τα μεσάνυχτα.

Ένας επιπλέον πονοκέφαλος για τους αρμοδίους ήταν και η απεργία των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας που συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΕΠΕΣΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ «ΒΡΑΧΟ»  
Χιονοστιβάδα έπεσε την περασμένη Κυριακή στην περιοχή "Βράχος" στον δρόμο προς Φουρνά Ευρυτανίας. Ο τεράστιος όγκος χιονιού χιλιάδων κυβικών, κύλησε από την πλαγιά και κατέληξε στον δρόμο καταλαμβάνοντας μήκος πάνω από 300 μέτρα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του lamiastar.gr που κατέγραψε ο Βασίλης Παπαμίχος.
Μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Ευρυτανίας και του δήμου, έδωσαν πολύωρη «μάχη» με τα χιόνια προκειμένου να μεταφέρουν την τεράστια ποσότητα χιονιού εκτός οδοστρώματος Τρείς μέρες μετά η επιχείρηση καθαρισμού έχει ολοκληρωθεί όμως κάποιο μηχάνημα θα παραμείνει στην περιοχή καθότι από χθες έχουμε νέα έντονη χιονόπτωση.
Κατολίσθηση στο δρόμο από Αγαλιανό προς Προυσσό
Κατολίσθηση, που επέφερε πτώση βράχων στο οδόστρωμα, σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή λίγα χιλιόμετρα μετά τον Αγαλιανό, στα όρια των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας και συγκεκριμένα  στο δρόμο προς Βελωτά-Προυσσό. Η κυκλοφορία μάλιστα στο σημείο διακόπηκε, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι και αμέσως στο σημείο έφτασαν μηχανήματα του Δήμου Καρπενησίου, τα οποία καθάρισαν το δρόμο αποστατώντας έτσι την κυκλοφορία.