Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Μηνύματα νίκης της Ν.Δ. και από την Ευρυτανία στην περιοδεία του Κώστα Καραγκούνη

Την Ευρυτανία επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραγκούνης. Ο ευρυτανικής καταγωγής κ. Καραγκούνης από το πρωί της περασμένης Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου, βρισκόταν στο Καρπενήσι, όπου και πραγματοποίησε μια σειρά επισκέψεων.

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Δημήτρη Κολοκύθα, επισκέφθηκε το Γηροκομείο Καρπενησίου, το Νοσοκομείο Καρπενησίου, το Τ.Ε.Ι. Καρπενησίου, το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας, τον ΟΑΕΔ Καρπενησίου, την Εργατική Εστία Καρπενησίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δικηγορικό Σύλλογο Ευρυτανίας και το Δήμαρχο Καρπενησίου.

 Στη συνάντηση του κ. Καραγκούνη με τον κ. Μπακογιάννη, ο πρώτος είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για την επίσκεψη του στο Καρπενήσι, αλλά και για να ενημερωθεί και για θέματα σχετικά με το Δήμο από τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Κατά την επίσκεψή του κ. Καραγκούνη στον Δικηγορικό Σύλλογο, ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Γκαρίλας, που του επιφύλαξε θερμή υποδοχή, μαζί με τη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου κ. Πηνελόπη Γιαννιώτη και τον Ταμία κ. Αθανάσιο Γαλανό, είχαν την ευκαιρία να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που απασχολούν γενικά τη Δικαιοσύνη στο Νομό Ευρυτανίας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσε προφορικά τον Βουλευτή για τα «καυτά» θέματα που απασχολούν την απονομή της Δικαιοσύνης στο Νομό και του παρέδωσε σχετικό υπόμνημα και αντίγραφο επιστολής προς τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γεώργιο Πεταλωτή (Ακολουθεί στην σελιδα 18) με την ελπίδα ότι θα συμβάλλει στην επίλυση των αναφερομένων προβλημάτων.

Στη συνέχεια, ο κ. Καραγκούνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο κ. Κολοκύθα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και πρ. Νομάρχη Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο και το μέλος της ΝΟΔΕ κ. Χρήστο Αρμάγο επισκέφθηκε το Δήμο Αγράφων.

Στην έδρα του Δήμου Αγράφων στο Κερασοχώρι, τον υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Θύμιος Μιχόπουλος, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν το Δήμο. Αρχικά αναφέρθηκε στο πρόβλημα με την κάλυψη των θέσεων των αγροτικών ιατρών και πρότεινε πως αν το Υπουργείο δεν καταφέρει να καλύψει τις θέσεις, τουλάχιστον να έρχονται στα ορεινά και απομακρυσμένα χωριά στρατιωτικοί ιατροί, ώστε μην μένουν οι κάτοικοι χωρίς γιατρό. Ακόμη τόνισε την αναγκαιότητα της συνέχισης λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Κερασοχωρίου, αλλά και της Γρανίτσας. Ο κ. Μιχόπουλος έκανε λόγο και για την στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας, αλλά και για την ενίσχυση του δήμου με περισσότερα κονδύλια για τη συντήρηση των δρόμων, ειδικότερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Στη συνέχεια ο κ. Καραγκούνης, επισκέφθηκε το χωριό, αλλά και τις Τοπικές Κοινότητες Κρέντης, Δυτ. Φραγκίστας και Ανατολικής Φραγκίστας όπου του δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους των χωριών για διάφορα θέματα, αλλά και για την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

Στη Δυτική Φραγκίστα, ο κ. Καραγκούνης επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας, όπου εκεί ο πρόεδρος του χωριού κ. Θύμιος Κολοκύθας, τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κ.Υ. αφού δεν υπάρχουν γιατροί, ούτε νοσηλευτές μόνιμοι, καθώς όσοι διορίζονται στο ΚΥ φεύγουν με αποσπάσεις, επομένως στα έγγραφα που στέλνονται στο Υπουργείο να «φαίνεται» ότι το ΚΥ είναι πλήρεις από ιατρικό προσωπικό. Το ίδιο συμβαίνει και με τους οδηγούς των ασθενοφόρων, αλλά και με προσωπικού προστασίας και φύλαξης του χώρου του ΚΥ, αφού μέχρι στιγμής καλύπτονται μόνο οι μισές βάρδιες, με αποτέλεσμα τις υπόλοιπες μέρες τις εβδομάδες, οι αγροτικοί γιατροί να εκτελούν και χρέη σωματοφύλακα.

Ο κ. Καραγκούνης μετά το πέρας της επίσκεψής του και στους δύο Δήμους του Νομού, κατέγραψε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και διαβεβαίωσε πως άμεσα θα καταθέσει στη Βουλή επερωτήσεις, ούτως ώστε να δρομολογηθούν οι λύσεις τους το συντομότερο δυνατόν. vassoep@yahoo.gr