Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ο μεγάλος δρόμος της διασκέδασης

Αρκετοί από μας έχουμε βγει και έχουμε διασκεδάσει πολλές φορές σε αρκετά clubs και bars. Ο τρόπος που διασκεδάζει ο καθένας μας είναι διαφορετικός, δηλαδή, άλλοι που χορεύουν ανεξέλεγκτα και πίνουν χωρίς να έχουν συνείδηση του τι κάνουν και άλλοι που πίνουν και απλά διασκεδάζουν με μέτρο. Τι γίνεται, όμως, όταν η διασκέδαση φτάνει σε σημείο γελοιότητας, δηλαδή να χαρακτηρισθεί ως ένα κοινό «σούργελο»;;;;






Του Γιάννη Λέρη

Από τα παλιότερα χρόνια οι άνθρωποι διασκέδαζαν και μάλιστα πολύ. Ειδικά στα χωριά. Οι κάτοικοι ενός χωριού γιόρταζαν την κάθε μέρα, χωρίς έγνοιες και προβλήματα. Κάνανε γλέντια συχνά, τραγουδάγανε, χορεύανε, ψήνανε και πίνανε, χωρίς να έχουν το άγχος μην τους έρθει κάποια αναποδιά ή κάτι άλλο που να τους προκαλέσει κακό.
Σήμερα, ο τρόπος διασκέδασης έχει αλλάξει σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια. Φταίει η οικονομική κρίση, η ψυχολογική πίεση που βιώνει ο καθένας μας… δεν ξέρω τι φταίει και ούτε πρόκειται να μάθει κανένας. Ανέκαθεν ο Έλληνας ήταν έξω – καρδιά άνθρωπος, γλένταγε και περνούσε καλά με την παρέα του και πιστεύω ότι δεν μπορεί να αλλάξει, ότι αναποδιές και προβλήματα του τύχουν. Πάντως, απ’ ότι έχω παρατηρήσει, οι νέοι άνθρωποι και οι έφηβοι της χώρας διασκεδάζουν πολύ περισσότερο από τους «γηραιότερους». Ωστόσο, δεν λέω πως οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ότι δεν διασκεδάζουν, αλλά διασκεδάζουν λιγότερο από τους νέους. Υπάρχουν όμως, άνθρωποι που βγαίνουν έξω πίνουν και διασκεδάσουν, με σκοπό να περάσουν καλά, ξεχνώντας προβλήματα, έγνοιες και αναποδιές, αλλά και ξεχνώντας κάποιες φορές το κύρος τους, την ωριμότητά τους, μέχρι και την ηλικία τους, χωρίς να έχουν συνείδηση, το πόσο χρονών είναι. Ζωντανό παράδειγμα, καθηγήτρια 40 χρονών, που γλεντούσε σε γνωστό μπαράκι του Καρπενησίου και χορεύοντας τσιφτετέλια, σαν να ήταν καμιά πιτσιρίκα… LOL!!!
Ωστόσο και οι νέοι δεν πάνε πίσω. Ομάδες ανθρώπων και παρέες βγαίνουν έξω και με σκοπό να περάσουν καλά, ξοδεύουν αμέτρητα ποσά σε ποτά και τσιγάρα, γλεντάνε, χορεύουν και πίνουν ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα να γίνουν περίγελος στους θαμώνες των μαγαζιών. Και μετά από όλα αυτά, την επόμενη μέρα να μην θυμούνται τίποτα, λόγω του ποτού. Επίσης, κυρίως τα κορίτσια, βγαίνουν εκτός εαυτού όταν πίνουν, με σκοπό να γίνουν «σούργελα», όταν χορεύουν αισθησιακά, τσιρίζοντας και στη χείριστη περίπτωση να βγάζουν μέχρι και τα ρούχα τους. ΕΛΕΟΣ!!!
Όμως δεν είναι μόνο τα κορίτσια που βγαίνουν εκτός εαυτού, είναι και τα αγόρια, τα οποία όταν πίνουν «κολλάνε» σε κοπέλες αδιαλείπτως, χορεύοντας στις μπάρες των clubs  λες και είναι strippers ή κοινώς σαν «χαζογκόμενες» και τέλος, αφού έχουν πιει το Βόσπορο, κάνουν εμετό στις τουαλέτες των clubs, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι βρίσκονται σε δημόσιο χώρο.
Τελικά συμπεραίνουμε ότι αυτού του είδους τα άτομα καταντούν σεξιστικοί, χυδαίοι με σκοπό να θεωρούν τον τρόπο αυτό διασκέδαση (κάτι σαν το Φαληράκι της Ρόδου κάθε καλοκαίρι), χωρίς να έχουν μέτρο λογικής και συνείδησης.