Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Δεν έχουν τελειωμό οι «άσπρες μέρες» στην Ευρυτανία - Κλειστά όλα τα Σχολεία


Δεν προλάβαμε να πούμε δόξα σοι ο Θεός σταμάτησε ο χιονιάς και νάσου νέο κύμα από την νύχτα πλήττει ολόκληρο το νομό. Αυτή τη φορά η έντονη χιονόπτωση συνοδεύτηκε και από ισχυρούς βοριάδες που δημιούργησαν προβλήματα στους υποσταθμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα πολλά χωριά να μείνουν χωρίς ρεύμα. Μια ώρα διήρκησε το μπλάκ άουτ στο Καρπενήσι χθες βράδυ, αλλά ευτυχώς τα συνεργεία της ΔΕΗ εντόπισαν την βλάβη και αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση πριν τα μεσάνυχτα. Από χθές χωρίς ρεύμα είναι οι δημοτικές ενότητες Δομνίστας και Φουρνάς, τα συνεργεία για να προσεγγίσουν τα σημεία πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί η οδική σύνδεση.

Ένας επιπλέον πονοκέφαλος για τους αρμοδίους είναι η απεργία των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας που συμμετέχουν στην σημερινή 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Από τηλεφώνου προσπαθούν οι υπεύθυνοι να βρούν ιδιώτες χειριστές γιατί μόνο 4 μηχανήματα συνδράμουν αυτή την ώρα στον αποχιονισμό της κεντρικής αρτηρίας Καρπενησίου- Λαμίας και Καρπενησίου-Αγρινίου.
Λόγω των προαναφερθέντων δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Τρίτη 6-2-2012 οι σχολικές μονάδες του Δήμου Καρπενησίου (1ο και 2ο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, 1ο ΕΠΑΛ, ΕΕΕΕΚ και Γυμνάσιο Φουρνά) και οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αγράφων (Γυμνάσιο Κερασοχωρίου, Γυμνάσιο Δυτ. Φραγκίστας, ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας, Γυμνάσιο Παλαιοκατούνας, Γυμνάσιο Γρανίτσας και Γυμνάσιο Ραπτοπούλου).