Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Δυστυχώς δεν θα ξεκινήσω με κάτι καλό κι ευχάριστο. Αντιθέτως μετά από αυτά που άκουσα απογοητεύτηκα ακόμα πιο πολύ και ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω.
Πριν λίγες μέρες έμαθα πως κάποιοι έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών στη Δυτ. Φραγκίστα μπροστά από το Δημαρχείο και πέταξαν σακούλες σκουπιδιών στην πόρτα του Δημαρχείου. Κι όλα αυτά έγιναν πριν φέξει καλά καλά ο ήλιος. Ο Δήμος Αγράφων είναι γνωστό πως έχει πάρα πολλά προβλήματα που δεν ξέρω εάν τελικά λυθούν, αλλά κι απ’ ότι φαίνεται και η υπομονή του κόσμου έχει φτάσει πλέον σε οριακό σημείο. Δεν επικροτώ την πράξη αυτή των αγανακτισμένων δημοτών, καθώς θα μπορούσε να καταλήξει σε τραγωδία, εάν δεν το είχαν αντιληφθεί έγκαιρα κάτοικοι του χωριού, αλλά ούτε και δικαιολογώ και το Δήμο. Κύριοι του δημοτικού συμβουλίου το νου σας γιατί οι πρώτες αντιδράσεις φάνηκαν. Πριν αποφασίσετε το οτιδήποτε την επόμενη φορά, σκεφτείτε πρώτα το καλό των δημοτών και όχι το καλό της καρέκλας ή της καρέκλας του βεζίρη, γιατί βλέπω μετά τους αγανακτισμένους τους Συντάγματος μπροστά στη Βουλή, σε λίγο να μαζεύονται και οι αγανακτισμένοι αγραφιώτες μπροστά από το Δημαρχείο και τότε… δεν σας βλέπω καθόλου καλά.

*Το Σάββατο μπορείς; Όχι, όχι. Την Κυριακή μπορείς; Όχι, όχι. Κάπως έτσι έχουν πάθει στο Δήμο Αγράφων και πάνε από βδομάδα σε βδομάδα τη συνεδρίαση του ΔΣ Αγράφων για την ψήφιση των πιστώσεων. Κύριοι ορίστε ημέρα άμεσα κι αφήστε τους γάμους, τα πανηγύρια και τα λοιπές υποχρεώσεις σας και μαζευτείτε να πληρώσετε τον κόσμο…

*Μπορεί όλοι να γκρινιάζουμε για τα χρέη του Δήμου Αγράφων, που του δημιουργούν τα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του, αλλά ο Δήμος Αγράφων δεν συγκαταλέγεται στη λίστα με τους Δήμους που έχουν τα μεγαλύτερα χρέη σε όλη την Ελλάδα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της βάσης δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών που δημοσίευσε το Έθνος της Κυριακής προκύπτει ότι οι 13 υπερχρεωμένοι δήμοι είναι οι εξής:
-Φυλής (52.152.660 ευρώ)
-Αχαρνών (29.026.396 ευρώ)
-Καλαμαριάς (21.894.619 ευρώ)
-Ρόδου (21.467.420 ευρώ)
-Αμαρουσίου (19.142.295 ευρώ)
-Νίκαιας – Ρέντη (15.760.250 ευρώ)
-Κέρκυρας (15.064.300 ευρώ)
-Κορδελιού – Ευόσμου (14.289.425 ευρώ)
-Λαρισαίων (11.686.263 ευρώ)
-Ιωαννιτών (11.640.851 ευρώ)
-Σαλαμίνας (11.124.965 ευρώ)
-Σαρωνικού (10.842.954 ευρώ)
-Πέλλας (10.038.939 ευρώ)

*Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν πέντε καθηγητές στο Νομό Ευρυτανίας , οι οποίοι δίδασκαν στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου, αποτέλεσμα των εξπρές διαδικασιών της Κυβέρνησης μετά τις εντολές της Τρόικας. Δυστυχώς αδέρφια είναι η συνέχεια των καταστρεπτικών συνεπειών όλων αυτών που ψήφισαν Ναι σε Όλα και συνεχίζουν να ψηφίσουν, χωρίς να αναλογίζονται ούτε στιγμή τους συνανθρώπους τους, που στο κάτω κάτω της γραφής στήριξαν τις ελπίδες τους για το αύριο στα χέρια τους κι αυτοί με 3 απλές λεξούλες τους γκρεμίζουν τον κόσμο τους. Και το θρίλερ θα συνεχιστεί…

*Θα μου πείτε τώρα, συγκρίνεις το Δήμο με τα χειρότερα αντί με τα καλύτερα. Και μην πάμε μακριά, αλλά στον όμορο δήμο Καρπενησίου. Δίκαιο έχετε, αλλά να μην πούμε και μια φορά ότι υπάρχουν κι αλλού χειρότερα; Έτσι... παρηγοριά στον άρρωστο!

*Από την άλλη πλευρά, στο Δήμο Καρπενησίου, ο Δήμαρχος δεν σταματά πουθενά. Ο κ. Μπακογιάννης είχε νέες συναντήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ανδριανό. Εμ τυχαία θα έβγαινε ο Δήμος Καρπενησίου πρώτος δήμος σε απορροφητικότητα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ; Ή χωρίς σκληρή δουλειά θα ερχόταν ποτέ το Αθλητικό Κέντρο στην πλήρη ιδιοκτησία του Δήμου; Μπράβο Δήμαρχε συνέχισε έτσι κι εμείς θα είμαστε μαζί σου.
Καλά κρατιούνται τα δύο μυστικά στους δύο δήμους μας. Ένα στον καθένα. Εάν όμως πουν και σκάσουν οι βόμβες πολλοί θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό. Βλέπετε δεν μπορώ να μιλήσω, δεν κάνω εκπομπή σε μεσημεριανό πρόγραμμα καναλιού. Ευτυχώς που δεν έχουμε καμιά τέτοια τοπική φυλλάδα, να τα γράφουν όλα, ισχύουν δεν ισχύουν…  Εδώ είμαστε και θα επανέλθουμε επί των υποθέσεων λίαν συντόμως…

*Διάβασα σε σχόλιο σε στάτους των social media: Γιαγιά στον εγγονό: Αυτός ο Ρέμος που θα έρθει, θα έρθει κι αυτός  να μας τελειώσει; Είναι χειρότερος δηλαδή από τον Σόιμπλε και την Μέρκελ; Ειλικρινά γέλασα με τη ψυχή μου κι ας εξηγήσει κάποιος στη γλυκιά γιαγιά ότι αυτός ο Ρέμος που θα έρθει την Δευτέρα στο Καρπενήσι δεν έχει σκοπό να μας τελειώσει, αλλά να μας διασκεδάσει με τις αμέτρητες επιτυχίες τους. Επομένως να μην λείψει κανείς τη Δευτέρα το βράδυ από την Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου για να απολαύσει από κοντά τον Αντώνη Ρέμο, στη συναυλία του Καλοκαιριού.