Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Με γεμάτες μπαταρίες για το μετάλλιο Με τον πιο ιδανικό τρόπο πραγματοποιήθηκε η προετοιμασία της Εθνικής μπάσκετ στο Καρπενήσι

Κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις πραγματοποιήθηκε η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών στο Καρπενήσι που κράτησε 6 ημέρες. Στην αποστολή, που διέμεινε στο Hotel Spa Montana, συμμετείχαν 17 καλαθοσφαιριστές, άπαντες πασίγνωστα ονόματα του αθλήματος.
Στην αποστολή μετέχουν οι κάτωθι 17 αθλητές: Βασιλειάδης, Βουγιούκας, Γιάνκοβιτς, Ζήσης, Καββαδάς, Καΐμακόγλου, Κατσίβελης, Μαυροκεφαλίδης, Μπουρούσης, Μπράμος, Παπανικολάου, Παππάς, Περπέρογλου, Πρίντεζης, Σλούκας, Σπανούλης και Φώτσης.



Μετά το Καρπενήσι οι αθλητές θα επιστρέψουν για προπονήσεις στο ΟΑΚΑ. Θα ακολουθήσουν τουρνουά στην Γαλλία, στην Γερμανία και ενδιάμεσα δυο φιλικά στο Ηράκλειο. Την πρόβα-τζενεράλε θα αποτελέσει το τουρνουά Ακρόπολις.
Με νέο τεχνικό τον Ιταλό Αντρέα Τρινκιέρι οι «γαλανόλευκοι» στοχεύουν στην κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ, που θα γίνει στην Σλοβενία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Βοηθοί του κ. Τρινκιέρι είναι οι: Γιώργος Λημνιάτης (Φωτογραφία Δεξιά), Δημήτρης Παπανικολάου (Φωτογραφία Κέντρο) και Ηλίας Καντζούρης. Ο 36χρονος άλλοτε άσος μεταξύ άλλων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και νυν προπονητής Δημήτρης Παπανικολάου έχει προετοιμαστεί στο Καρπενήσι ως διεθνής. Εδώ και χρόνια τον ρόλο του τιμ μάνατζερ έχει η παλιά «δόξα» του Άρη και του ΠΑΟΚ και άλλοτε πρωταθλητής Ευρώπης Νίκος Φιλίππου.Ο 54χρονος παλαιός διεθνής άσσος του Παναθηναϊκού Λιβέρης Ανδρίτσος (Φωτογραφία Αριστερά) είναι ο υπεύθυνος εθνικών ομάδων, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Κολοκυθά, που δεν βρίσκεται πια στην ζωή. Γιατροί είναι οι: Νίκος Κουκουλιάς και Κώστας Παρίσης, υπεύθυνος φυσικής κατάστασης(Γυμναστής) ο Γιάννης Παπαγεωργίου, φυσιοθεραπευτές οι: Σπύρος Ζήσης και Αντώνης Ξαγοράρης, ενώ φροντιστής ο Αντρέας Φραντζέσκος.
Σε 24 συμμετοχές σε Ευρωμπάσκετ ο απολογισμός είναι 2 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα μετάλλια. Σε 6 συμμετοχές σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Εθνική έχει κατακτήσει 1 ασημένιο μετάλλιο, ενώ σε 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει φτάσει μέχρι την 5η θέση.
Αντρέα Τρινκιέρι: «Εκπληκτικό μέρος, ήταν όλα τέλεια»
Σε συνέντευξη που έδωσε στο sport 24 ο Ιταλός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ Αντρέα Τρινκιέρι εκθείασε το Καρπενήσι και ιδιαιτέρως το ξενοδοχείο Montana.
Ο 44χρονος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Ήταν εκπληκτικό μέρος, τα δωμάτια μας ήταν 10’’ από το γήπεδο και 9’’ από την αίθουσα με τα βάρη. Όλοι οι άνθρωποι ήταν ευγενέστατοι και προσπαθούν να καλύψουν κάθε μας ανάγκη. Ήταν όλα τέλεια, του χρόνου θα έλθω με ελικόπτερο!»