Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο με 153 ψήφους - Το “είπα - ξείπα” του Κώστα Κοντογεώργου και το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ του Βουλευτή Ευρυτανίας

Στο προηγούμενο τεύχος μας με ανοικτή επιστολή προς τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κοντογιώργο, του είχαμε ζητήσει να μην ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, υπενθυμίζοντάς του, ότι κάτι τέτοιο είχε υποσχεθεί  στους Ευρυτάνες δημόσια, δηλώνοντας κατηγορηματικά «ότι  δεν θα ξαναψηφίσει νέα μέτρα που πλήττουν την ζωή των συμπατριωτών του αλλά και όλων των Ελλήνων».

Με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, που θα επιφέρει πολλά δεινά σε όλους μας, ο κ. Κοντογεώργος απέδειξε ότι ο θόρυβος που δημιούργησε περί μη ψήφισής του, ήταν πρόσκαιρος και εντελώς επικοινωνιακός, καθότι το είπα – ξείπα όπως αποδείχτηκε μια καθόλα ατυχής πολιτική κίνηση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας θυμηθούμε ότι  στο πολυνομοσχέδιο της προηγούμενης Τετάρτης ψηφιζόταν πολύ σκληρά μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα , καταργήσεις οργανισμών, φορέων και άρα απολύσεις   ανθρώπων, σκληρά φοροεισπρακτικά, φορομπηχτικά μέτρα. Με λίγα λόγια μέτρα που αν τα προσθέσουμε στα είδη ψηφισθέντα και εφαρμοσμένα από το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο κάνουν την ζωή  των συνανθρώπων μας κόλαση, αφόρητη και των βίων μας αβίωτο.
Ο Βουλευτής μας συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο του  προκάτοχο του  χωρίς να  σκεφτεί τις συνέπειες  από και την δική του επιλογή αφού πρώτα έριξε ένα πυροτέχνημα για μη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εάν δεν εξαιρεθούν οι τρίτεκνοι  από την απόλυση και διαθεσιμότητα ψήφισε αυτό που είχε προαποφασίσει.
Ενδιαμέσως βεβαία ο Υπουργός φρόντισε να ικανοποιήσει το αίτημα του βουλευτή μας καθώς και κάποια άλλα αίτημα  φιλοκυβερνητικών  βουλευτών. Για τον πολύ κόσμο όμως αυτές οι εξαιρέσεις δεν  ήταν ούτε καν δευτερεύουσες, καθότι λιγοστοί θα είναι εκείνοι που θα επωφεληθούν από αυτές.
Είμαστε της άποψης ότι κανένας σωστός,  ευσυνείδητος και τυπικός δημόσιος υπάλληλος δεν πρέπει να χάνει την δουλεία του, ανεξαρτήτως με ποιο τρόπο πήρε την θέση, ειδικά τώρα που η  οικονομική κρίση δεν του επιτρέπει να βρει εργασία στον ιδιωτικό τομέα. Οι άνθρωποι ανεξαρτήτως αν είναι παντρεμένοι, εάν έχουν ένα ή δύο  ή τρία ή και περισσότερα τέκνα, έχουν δικαίωμα στην ζωή.
Κ. Κοντογεώργο εσείς με ποια λογική ψηφίσατε τα επώδυνα αυτά μέτρα που θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα σε πολλούς συμπατριώτες μας; Που είναι εκείνο το «δεν θα ξαναψηφίσω νέα μέτρα που πλήττουν την ζωή των συμπατριωτών μου αλλά και όλων των Ελλήνων»; Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι μπροστά στην καρέκλα, τους πολιτικούς δεν τους συγκινεί τίποτε.  
Κύριε βουλευτά μετά και την τελευταία σας πράξη, θεωρούμε ότι όλο και περισσότεροι Ευρυτάνες πείθονται ότι δεν αξίζετε την εμπιστοσύνη που σας έδειξαν και  ότι  μάλλον έκαναν λάθος επιλογή στην ψήφο τους. Τα ψέματα έχουν κοντά πόδια και η αλήθεια λάμπει πάντα έστω εάν αργεί λιγάκι.
Δεν μπορεί να υπερασπιζόσαστε τα συμφέροντα των  εργαζόμενων σε κάθε τομέα (ιδιωτικό ή δημόσιο) των ανέργων, των  χαμηλοσυνταξιούχων του ΟΓΑ  και παράλληλα να ψηφίζετε μνημόνια και πολυνομοσχέδια. Αυτά έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με τους  προαναφερθέντες συνανθρώπους μας. Τα μνημόνια είναι φτιαγμένα από τους οικονομικά ισχυρούς και  υπερασπίζονται μόνο τα συμφέροντα τους. Ποτέ δεν χωρέσανε μέχρι σήμερα δυο καρπούζια σε μια μασχάλη. Λέτε να τα καταφέρετε εσείς;
Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο το βράδυ της Δευτέρας, μετά και την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε 15 άρθρα του.
Στην ονομαστική ψηφοφορία σχεδόν όλα τα άρθρα πέρασαν με 153 ψήφους (από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).
Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, καταψήφισε το άρθρο 81 για τη δημοτική αστυνομία, καθώς και η απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη.
Από την ψηφοφορία απουσίασαν επίσης ο Δημήτρης Κυριαζίδης από τη ΝΔ, ο οποίος βρισκόταν στη Δράμα, λόγω της κηδείας της μητέρας του.
Απών από την ψηφοφορία ήταν και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε μόνο το άρθρο 14 (απαλλαγές εισοδήματος μισθωτών), ενώ οι βουλευτές του κόμματος Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Μαρία Γιαννακάκη και Μαρία Ρεπούση ψήφισαν και το άρθρο 30 (εναλλακτικός τρόπος υπολογισμού φορολογίας). Έτσι, το άρθρο 14 πέρασε με 168 ψήφους και το άρθρο 30 με 157.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης από τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα υπερψήφισαν το άρθρο 14, το άρθρο 105 και το άρθρο 106 (τα δύο τελευταία άρθρα πέρασαν 155 ψήφους).
Β.Κ.