Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΕΛΕΟΣ!! ΦΘΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ απάντηση σε δημοσίευμα τύπου


τοπική εφημερίδα,23/2/2011 δημοσίευμα με τίτλο <<Τέλος το πάρτι με τις προμήθειες και στο Νοσοκομείο Καρπενησίου>> και συνεχίζει: αναμένεται η έγκριση του νέου προϋπολογισμού (που είναι μειωμενος40%)τις επόμενες ημέρες, που ενώ προκύπτει ότι το ίδρυμα χρωστάει 1,5 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές, τα ασφαλιστικά ταμεία του οφείλουν 2 εκατ. και τελικά το νοσοκομείο εμφανίζει θετικό υπόλοιπο 500.000 ευρώ!!!
Επειδή ο τίτλος με ενόχλησε ιδιαίτερα (όπως και τους συναδέλφους μου), αφήνοντας υπονοούμενα,θέλω να σας πληροφορήσω ότι με τέτοιου είδους ενέργειες, όπως και παλαιότερες με δημοσιεύματα υποτιμητικά για συνάδελφους ,οδηγείτε στην απαξίωση των ιατρών και συμβάλλετε στην υποβάθμιση του νοσοκομείου. Και όταν αυτά γίνονται σε εποχές δύσκολες για την Ελλάδα που όλα προσμετρούνται με κόστος /όφελος και κινδυνεύει ο κοινωνικός χαρακτήρας του ΕΣΥ, η ζημιά είναι διπλή. Με τον συγκεκριμένο τίτλο πετάτε λάσπη και αφήνετε σκιές για τους γιατρούς που χωρίς να κατάγονται οι περισσότεροι από την Ευρυτανία χρόνια τώρα, ζούν και εργάζονται εδώ προσφέροντας υπηρεσίες υγείας σε εσάς, στα παιδιά σας, στους γονείς σας.
Προσωπικά δεν δέχομαι κανένα υπονοούμενο ή μομφή, <<δεν τα φάγαμε μαζί>>,δεν είμαστε γιατροί του κολωνακίου που φοροδιαφεύγουν, αλλά είμαστε γιατροί παρόντες 365ημέρες το χρόνο, δίπλα σε κάθε έναν που υποφέρει (με το ιατρείο πόνου)ή κινδυνεύει μεταφέροντας ασθενείς( 20 χρόνια τώρα ) εκεί πού πρέπει ,με ασθενοφόρα ,ελικόπτερα, ή βάρκες στην λίμνη τω ν κρεμαστών. Δεν είμαστε τρωκτικά της υγείας και δεν πλουτίσαμε με την ιατρική, πλουτίσαμε όμως με την καθημερινή προσφορά μας στους πολίτες.
Φιλικά θα πρότεινα να ψάξετε άλλα θέματα να γεμίσουν οι στήλες τις εφημερίδας και όχι με τέτοιου είδους ρεπορτάζ. Γιατί η βραβευμένη εφημερίδα σας, δεν παίρνει πρωτοβουλίες δημιουργίας ομάδας φίλων στήριξης( τουλάχιστον ηθικά αυτή την δύσκολη περίοδο) του Νοσοκομείου ,όπως κάνουν στο εξωτερικό για να κρατήσουν <<ζωντανά >> αντίστοιχα νοσοκομεία μικρών πόλεων.
Εάν γνωρίζετε κάτι που δεν το γνωρίζω παρακαλώ να το κοινοποιήσετε για να δικαιολογήσετε τον τίτλο του δημοσιεύματος αλλιώς εκτίθεσθε.

ΒΑΣ.ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΙΑΣ
Δ/ντης Αναισθ/κού Τμήματος-Ιατρείου ΠόνουΓΝΚ
Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας