Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Οι τοποθετήσεις των κομμάτων για το προεκλογικό debate


Μετά τη χθεσινή πρόσκληση της ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή τηλεοπτικού ντιμπέιτ πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ολοένα και περισσότερα κόμματα τοποθετούνται επί του θέματος.

Υπέρ της διεξαγωγής ενός ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, δηλώνοντας σχετικά στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM την Κυριακή πως δεν θα ακολουθήσει "το θεατρινισμό και τις πολιτικές καντρίλιες της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου".
Αναφερόμενος στο ζήτημα των συνεργασιών υπογράμμισε ότι δεν είναι αυτοσκοπός.
"Χρειάζεται ένας ελάχιστος κοινός πολιτικός τόπος. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω όμως με μονομερείς ενέργειες όπως η μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης που έχουν συγκεκριμένη επίπτωση...", δήλωσε μεταξύ άλλων.
Προειδοποίησε πάντως, ότι θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση την επομένη των εκλογών "διότι μια νέα προσφυγή στις κάλπες οδηγεί όχι με μαθηματική ακρίβεια αλλά ξεκινά τις διαδικασίες για να τεθεί η χώρα εκτός ευρώ".
Πρόσθεσε, όμως, ότι "θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε ποιος είναι ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων και ποιες οι διαφοροποιήσεις του. Διακρίνω τελευταία μια μετατόπιση, μια μετάπτωση στις θέσεις", επισήμανε, αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ.
Καμμένος: Δύο ντιμπέιτ με όλους
Από την πλευρά του και ο επικεφαλής των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", ζήτησε τη διεξαγωγή δυο μάλιστα τηλεοπτικών αναμετρήσεων μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών "για να καταλάβει ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει".
Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατόν να αποκλείονται πολιτικά κόμματα "όπως έγινε προσφάτως με τις συζητήσεις για τη δημιουργία κυβερνήσεως".
Πρόσκληση ΝΔ για debate με Τσίπρα
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η ΝΔ, δια στόματος Γιάννη Μιχελάκη, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα σε προεκλογική αναμέτρηση με τον Αντώνη Σαμαρά, με την Κουμουνδούρου να αποδέχεται -όπως φαίνεται- την πρόσκληση.
Στην πρόταση της ΝΔ αντέδρασε και η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, δηλώνοντας ότι το κόμμα της "πιστεύει στο διάλογο" και προτείνει τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ των αρχηγών όλων των κομμάτων για όλα τα κρίσιμα θέματα.