Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ραγδαία άνοδος της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις!


 

Στο 6.8% η διαφορά της 

απο το ΠΑΣΟΚ

σε νέα δημοσκόπηση της GPO

Σαφές προβάδισμα 6,8 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι του ΠΑΣΟΚ, δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή «Ανατροπή» του Mega.
Συγκεκριμένα, η εικόνα της πρόθεσης ψήφους διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 22,3%, ΠΑΣΟΚ 15,5%, ΚΚΕ 9,8%, ΛΑΟΣ 7,9%, ΣΥΡΙΖΑ 4,8%, Δημοκρατική Αριστερά 2,7%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,4%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1,6%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 19,7%.
Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν άδικα, μη αναγκαία και μη αποτελεσματικά τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση για να τηρηθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου.
Ειδικότερα, το 61% θεωρεί ότι μάλλον/σίγουρα τα μέτρα δεν είναι αναγκαία, έναντι 36,5% που θεωρεί το αντίθετο. Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μάλλον/σίγουρα τα μέτρα δεν είναι δίκαια.
Το 71,5% των πολιτών δεν πιστεύει, βάσει της έρευνας, ότι τα μέτρα θα φέρουν αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά, παρ' όλα αυτά, το 70% δηλώνει έτοιμο να πληρώσει το φόρο που θα τους ζητηθεί.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, την περίοδο από την Πέμπτη 22 έως και το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου.