Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

«Έργα προτεραιτότητας της Ευρυτανίας από τον Ηλία Καρανίκα στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά»

Με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά συναντήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Καραμπά με θέμα τα έργα προτεραιότητας στην περιοχή.
Πρώτο συζητήθηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης και επίσπευσης διαδικασιών για την ολοκλήρωση της Ε.Ο. Λαμίας-Καρπενησίου και της Παραμεγδόβιας οδού.
Σε ό,τι αφορά στην πρώτη, ο Βουλευτής έθεσε το θέμα της δημοπράτησης του κομματιού Καστρί-Μακρακώμη, επισήμανε την ήδη υπάρχουσα εξασφάλιση χρηματοδότησης για απαλλοτριώσεις και μελέτες από το ΕΣΠΑ (όπως για την ανατολική πρόσβαση της σήραγγας Τυμφρηστού) ενώ τόνισε ότι η τελευταία είναι πολύ σημαντικό να επεκταθεί και προς την πόλη του Αγρινίου. Σχετικά με την Παραμεγδόβια οδό, για την οποία έχει ήδη εγκριθεί η αναγνωριστική  μελέτη οδοποιίας και προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αλλά και σχετικά με την κατασκευή του επαρχιακού δρόμου μεταξύ Νεράιδας (Καρδίτσας) και Μαυρομάτας (Ευρυτανίας) ο Βουλευτής επανήλθε στις ημερομηνίες παράδοσης της οριστικής γεωλογικής μελέτης (Ιούνιος 2011) και στην ανάγκη για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση των μελετών αντίστοιχα. Άλλα θέματα οδοποιίας που συζητήθηκαν ήταν η ασφαλτόστρωση του δρόμου Ραπτόπουλο - Νέο Αργύρι – Άρτα καθώς και η ολοκλήρωση του δρόμου Κέδρα –Βραγκιανά-Καρδίτσα.
Σε προτεραιότητα και με δείκτη την προφορική συναίνεση του Υπουργού Π.Ε.Κ.Α. κ. Γιώργου Παπακωσταντίνου ο Ηλίας Καρανίκας έβαλε δεύτερο στην ατζέντα της συζήτησης το αίτημα της χρηματοδότησης «Διαγνωστικής μελέτης ανάδειξης της Λίμνης Κρεμαστών».
Στα ζητήματα Υγείας και Παιδείας της Ευρυτανίας η συνέχιση και βελτίωση λειτουργίας του παραρτήματος του ΤΕΙ στο Καρπενήσι και η ενίσχυση των υποδομών υγείας ήταν ο άξονας συζήτησης. Συγκεκριμένα: για το ΤΕΙ πέρα από το δεδομένο και δίκαιο αίτημα για βελτίωση και συμπλήρωση των υποδομών του, τέθηκε το θέμα της ενίσχυσης της Γραμματειακής Υποστήριξης του Τμήματος, ενώ η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, η επέκτασή του, η ενίσχυση του Κ.Υ. Δυτικής Φραγκίστας, η επέκταση του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας αλλά και η ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων στην περιοχή συζητήθηκαν διεξοδικά.
Μεγάλο ενδιαφέρον τέλος είχε το δεύτερο μισό αλλά εκτεταμένο κομμάτι της συζήτησης με τον κ. Περγαντά, καθώς ο Βουλευτής παρέθεσε δύο (2) πολύ σημαντικούς αναπτυξιακούς άξονες για την Ευρυτανίας. Πρώτα και κύρια το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου επισημάνθηκε ότι οπωσδήποτε πρέπει να φροντιστούν τρόποι χρηματοδότησης του «Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου»  ώστε να λειτουργεί και να συντηρείται, ως υπάρχων τουριστικός πόλος έλξης με ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα και πλεονέκτημα προτίμησης κυρίως στο πλαίσιο του εσωτερικού τουρισμού στη χώρα μας Στο ίδιο πλαίσιο, σε συνάφεια με τις σχετικές προσπάθειες του Δήμου Καρπενησίου και με μία ήδη υπάρχουσα μελέτη από την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση συζητήθηκε και η ανάγκη για ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον χαρακτηρισμό της περιοχής «Πάντα βρέχει» ως προστατευόμενης.