Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΙΟΛΟΣ - ΚΡΕΝΤΗ 2-1 Το «Χειρουργείο» από τον Λιτοσελίτη έφερε την ήττα

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ο ιστορικός Αίολος επικρατώντας της Κρέντης με σκορ 2-1. Βασικός υπαίτιος όμως της ήττας των φιλοξενούμενων ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Δημήτρης Λιτοσελίτης, ο οποίος είδε πέναλτι υπέρ του Αίολου σε μια φάση, που δεν έγινε απολύτως τίποτε ενώ στο 2ο γκολ των γηπεδούχων, μετέτρεψε το οφσάιντ υπέρ της Κρέντης σε αράουτ, αγνοώντας την υπόδειξη του Βοηθού του.
Να τονίσουμε ότι και το περυσινό αντίστοιχο ματς (2-1 ξανά υπέρ των γηπεδούχων) είχε αφήσει με πολλά και δικαιολογημένα παράπονα την ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας.
Το θέμα είναι αυτά τα λάθη να μην έχουν συνέχεια και μάλιστα, με τον ίδιο τρόπο. Ο Φθιωτός ρέφερι έδειξε έμπειρος και τέτοιες αποφάσεις τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι, γιατί προχθές το θύμα ήταν η Κρέντη και μεθαύριο θα είναι κάποια άλλη ομάδα.
Ο αγώνας που έγινε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου ξεκίνησε στις 16:30 και ήταν για την πρώτη αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΕ.
Ο Αίολος κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή, με τέρματα του Χρήστου Κατσαρή (Πέναλτι) και του Μιχάλη Νούλα, δυο ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αποτελούν την βάση της επιθετικής γραμμής της ομάδας του Προφήτη Ηλία. Στα θετικά των γηπεδούχων ότι κατάφεραν να πάρουν τους 3 βαθμούς της νίκης, χωρίς να έχουν σπουδαία απόδοση.
Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, κατέβηκε με τρεις βασικές απουσίες καθότι απουσίασαν, λόγω τιμωρίας ο φορμαρισμένος Βαγγέλης Μάκκας, λόγω τραυματισμού ο Δημήτρης Τσιγαρίδας, ενώ δεν αγωνίστηκε και ο Βαλάντης Γεωργούλας. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον προπονητή της Κρέντης να ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα τον Χρήστο Καλαμπάκα χωρίς να έχει ενισχύσεις από τον πάγκο. Η Κρέντη κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με ωραίο γκολ του Γ. Βούρτσα και πάλεψε μέχρι τέλους για την ισοφάριση χάνοντας 2-3 κλασικές ευκαιρίες. Ωστόσο όμως έμεινε πολύ μακριά από τα τελευταία καλά παιχνίδια στα φιλικά ενώ δεν τράβηξαν καθόλου τα αυτού της ομάδας.
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις24΄: Ο Βούρτσας Γ. σούταρε από πλάγια δεξιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κόκκοτου (0-1).
33΄: Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, μετά από «αναμπουμπούλα» στην αντίπαλη περιοχή και ανατροπή στον Τσουκαλά από τους Αρκουμάνη-Μπύρο Ε. ύστερα από κοντρόλ, που έκανε ο αμυντικός του Αιόλου στο δεύτερο δοκάρι. Ο Κατσαρής εκτέλεσε στην δεξιά γωνία του Ντάλλα και πραγματοποίησε το 1-1.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Βούρτσα Γ. πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτου.
69΄: Ο Νούλας Μ. έκανε ωραία ατομική ενέργεια, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το 2-1.
79΄: Σέντρα του Χρυσαφόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Γούλα κατέληξε μόλις πάνω από την εστία του Κόκκοτου.
84΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Κατσαρή πετάχτηκε και απέκρουσε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο της Κρέντης.
Συνθέσεις Ομάδων
Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) : Κόκκοτος, Νούλας Ο., Δαράβαλης (52΄ Ράικος Γ.), Αζακάς, Τσουκαλάς, Κορέντζελος (76΄ Σιταράς), Σιαλμάς, Τριανταφυλλόπουλος, Τσιλίκας (61΄ Νούλας Μ.), Ράικος Ν., Κατσαρής
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος) : Ντάλλας Α., Μπύρος Ε., Μπύρος Σ., Αρκουμάνης, Μπαϊκούσης, Χρυσαφόπουλος, Βούρτσας Γ. (75΄ Τσάκνης), Καλαμπάκας, Μάκκας Κ., Γούλας, Βούρτσας Ν.
Διαιτητής : Δημήτρης Λιτοσελίτης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Γιώργος Στοφόρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)