Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Στις πιο κρίσιμες εκλογές και για την Ευρυτανία Βουλευτής με 4500 ψήφους

Το κόμμα που θα συγκεντρώσει αυτούς τους ψήφους θα εκλέξει τον επόμενο εκπρόσωπο του Νομού μας στο Κοινοβούλιο

Τα τελευταία 24ωρα της πιο αβέβαιης προεκλογικής περιόδου, διανύει η Ελλάδα.
Ο χρόνος μετράει αντίστροφα, με τη χώρα να βαδίζει σε θολό τοπίο, καθώς κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει με σχετική ακρίβεια το αποτέλεσμα.

Σε αυτό το σκηνικό όλα τα κόμματα ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, διατυπώνοντας ασαφείς προτάσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη των εκλογών.
Κάτι ανάλογο ισχύει και για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στην Ευρυτανία, όπου για πρώτη φορά σε εκλογές, ενδέχεται να εκλέξει Βουλευτή το κόμμα εκείνο που θα συγκεντρώσει ακόμη και 4500 ψήφους. Στις εκλογές του 2009, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνοντας 10534 ψήφους και ποσοστό 51,20%, επανεξέλεξε πανηγυρικά Βουλευτή τον Ηλία Καρανίκα, ενώ η Ν.Δ. ήλθε δεύτερη στην προτίμηση των Ευρυτάνων με τους υποψηφίους της να συγκεντρώνουν μόνο 7.728 ψήφους και ποσοστό 37,56%.
Από τότε μέχρι τώρα άλλαξαν πολλά στην πολιτική σκακιέρα του τόπου μας και η νέα πλέον διαμορφωθείσα κατάσταση φέρνει ως διεκδικητές της μονοεδρικής τουλάχιστον τρία κόμματα χωρίς να αποκλείονται και οι εκπλήξεις.
Σύμφωνα με συγκεκριμένες μετρήσεις, ο Νομός Ευρυτανίας μπορεί να εκλέξει βουλευτή, αν το κόμμα στο οποίο ανήκει συγκεντρώσει γύρω στους 4500 ψήφους. Όπως όλα δείχνουν τα δύο μεγάλα κόμματα αναμένεται να χάσουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων οι οποίοι θα μετακινηθούν στα μικρά κόμματα, ενώ ισάξιος διεκδικητής της έδρας είναι και το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, το οποίο λόγω της κ. Μπακογιάννη, φαίνεται να έχει την δική του ξεχωριστή δυναμική. Αυτή μάλιστα ενισχύεται ιδιαίτερα και με την κάθοδο στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΣΥ, τριών ισχυρών προσωπικοτήτων που έχουν τεράστια διεισδυτικότητα στην δεξαμενή των κεντροδεξιών ψηφοφόρων.
Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ, έχοντας ως μεγάλο «χαρτί» του στις εκλογές αυτές και πάλι τον Γιατρό, με την συμμετοχή δυο νέων προσώπων, όπως είναι ο Λάμπρος Τσιτσάνης και ο Γιάννης Σταμάτης, που έχουν επιδείξει μέχρι τώρα μια επιτυχή πορεία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είναι άτομα χαμηλών τόνων, ιδιαίτερα αγαπητοί από τον κόσμο και με ξεχωριστή δυναμική, ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να υπερασπιστεί την έδρα την οποία μπορεί να ξαναπάρει ακόμη και με 4500 ή 4700 ψήφους. Πάντως η συμμετοχή των 2 αυτοδιοικητικών στο πράσινο ψηφοδέλτιο δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να γίνουν τα αμορτισέρ που θα απορροφήσουν τους όποιους κραδασμούς και την δυσφορία των ψηφοφόρων απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.
Η Νέα Δημοκρατία, κατεβάζοντας ένα νέο ψηφοδέλτιο, έχει τον ίδιο στόχο, καθότι και εδώ με την εξέχουσα δυναμική του Κώστα Κοντογεώργου, αλλά και την συμμετοχή δυο ακόμη ικανότατων προσώπων, οι 4500 ψήφοι είναι εφικτοί και όλα παίζονται.
Με βάση λοιπόν αυτά τα στοιχεία και με δεδομένο ότι από τους 20000 ψηφοφόρους του 2009, στις κάλπες σε τούτες τις εκλογές δεν αναμένεται να προσέλθουν παραπάνω από 16000, τότε όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όποιο κόμμα καταφέρει να ξεπεράσει κατά πολύ τους 4500 περίπου ψήφους, θα εκλέξει και τον νέο Βουλευτή Ευρυτανίας.
Βέβαια στις εκλογές και μάλιστα σε αυτές της ερχόμενης Κυριακής δεν μπορείς να αποκλείσεις και τις εκπλήξεις καθότι από ώρα σε ώρα πολλά μπορούν να συμβούν. Δεν αποκλείεται ο κυρίαρχος Ευρυτανικός λαός να τιμωρήσει αυστηρά τα κόμματα εξουσίας και να εμπιστευτεί την ψήφο του στα μικρότερα κόμματα, εκφράζοντας έτσι με τον τρόπο αυτό την δυσφορία του στο πολιτικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι και στην Ευρυτανία, τα λεγόμενα μικρά κόμματα διεκδικούν και αυτά το μερίδιό τους σε αυτό τον εκλογικό αγώνα και το βράδυ της Κυριακής, θα περιμένουν με αγωνία την έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας που θα μας φέρει τον νέο Βουλευτή στο Νομό μας η θα αποφασίσει να συνεχίσουμε με τον γιατρό…
Κυριακή κοντή γιορτή όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, αλλά όπως όλα δείχνουν η νύχτα θα είναι μεγάλη.
Ωστόσο για εκείνους που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσουν στις 6 Μάη,  παραθέτουμε δίπλα όλους τους υποψηφίους στην Ευρυτανία, έτσι ώστε η ψήφος, να μην πάει χαμένη αλλά να αποκτήσει για τον καθένα μας την δική της δυναμική, γιατί κάποια φορά το να προτιμήσουμε σωστά πρόσωπα από τα κόμματα, ίσως να μας βγει σε καλό…