Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Άγραφα-Αίολος 2-3 Το πίστεψε και το πήρε…

Πρωταθλητής Ευρυτανίας για 3η φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Αίολος, αφού πέτυχε την ανατροπή και επικράτησε στο 2ο τελικό των Αγράφων με σκορ 3-2, με γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις ο Νούλας.

Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου, κάνοντας πραγματική κατάθεση ψυχής στέφθηκε πρωταθλήτρια μετά από 13 «στείρα» χρόνια, ενώ τα Άγραφα έχασαν τον τίτλο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως και πέρυσι κόντρα στον ΑΠΟΚ και το δις εξαμαρτείν, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, ουκ ανδρός σοφού…
ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ
Ο Αίολος, έχοντας στην σύνθεσή του τα περιβόητα μαύρα διαμάντια, που επέστρεψαν δριμύτερα μετά το απαραίτητο «σέρβις», που τους έγινε από την «άγνωστη» ομάδα των εξωγήινων, στο τέλος πήραν την νίκη, παρά το γεγονός ότι δυο φορές βρέθηκαν πίσω στο σκορ στις αρχές των ημιχρόνων. Και αυτή η αποστολή όπως αποδείχτηκε, για την ομάδα του Αίολου, στέφθηκε με επιτυχία και έτσι δόθηκαν και οι όποιες απαντήσεις σε όλους εκείνους που έλεγαν διάφορα για τους 2 έγχρωμους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι  για αρκετό διάστημα είχαν γίνει άφαντοι από το Καρπενήσι, σαν να τους κυνηγούσε κάποιος…
Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση, δηλ. της προσγείωσης του ιπτάμενου δίσκου και της άφιξης των 2 ποδοσφαιριστών, μετά την ενημέρωση που είχαμε από τον ενδιάμεσο διαστημικό σταθμό, ο φακός του Ε.Π. κατάγραψε συγκλονιστικά πλάνα με κορυφαίο αυτών, την συγκινητική σκηνή της συνάντησης μετά από αυτή την μεγάλη περιπέτεια των δυο ποδοσφαιριστών με τους παράγοντες της ομάδας …
Προς ενημέρωση των φίλων του ευρυτανικού ποδοσφαίρου, τον ίδιο ιπτάμενο δίσκο, με τα μπλέ παράθυρα και τα τις στρογγυλές πόρτες, είδαν λίγο νωρίτερα βοσκοί να προσγειώνεται σε γήπεδο του πρώην Δήμου Φραγκίστας, όπου 7 εξωγήινοι σε χρόνο ρεκόρ, με βίαιο τρόπο έσπρωξαν στο μεγάλο πορτμπαγκάζ, γύρω στους 12 ποδοσφαιριστές, που εικάζεται ότι ήταν οι παίχτες του Κρικέλλου που τελικά δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν στον αγώνα με την Αναγέννηση Παλαιοκατούνας, στο ντέρμπι της χρονιάς, όπου θα κρίνονταν ο πρωταθλητής της Β΄ Κατηγορίας. Από τότε αγνοείται η τύχη των ποδοσφαιριστών, του προπονητή και των μελών της αποστολής του Κρικέλλου, όμως έγκυρες πηγές αναφέρουν, ότι στον επόμενο αγώνα, το ίδιο ιπτάμενο εργαλείο, θα επαναλάβει ανάλογο δρομολόγιο προκειμένου να φέρει λίγο πριν τον αγώνα την αποστολή του Κρικέλλου στο γήπεδο με ή χωρίς «σέρβις» …
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ωστόσο όμως ήταν ένα ματς με πολλές συγκινήσεις και 5 γκολ. Οι Αγραφιώτες ακόμη φωνάζουν για τον Σταμάτη ότι σε δυο περιπτώσεις δεν τους έδωσε καθαρά πέναλτι, (Δίπλα Επιστολή διαμαρτυρίας) ενώ στο τέλος οι διαμαρτυρίες αυτές ήταν πιο έντονες με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρησης να γράψει στο φύλλο αγώνος, ότι οι ποδοσφαιριστές των Αγράφων: Άλκης Κατής, Πάνος Ζωχάκης και Λάμπρος Σβερώνης στο τέλος του αγώνα τον πλησίασαν, τον εξύβρισαν και τον απώθησαν βίαια, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην τιμωρία τους. Πάντως καλό θα είναι ο κ. Σταμάτης να κάνει κι αυτός την αυτοκριτική του και να δει ξανά την φάση του 44ου λεπτού. Ίσως τότε να αναθεωρήσει πολλά για τις αποφάσεις του αν και νομίζουμε ότι μπορεί να το έχει κάνει.
Ωστόσο όμως «παιχτηκώς», το παιχνίδι δεν το κέρδισε ο Αίολος, αλλά το έχασε ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ και οι ευθύνες εδώ δικαιολογημένα πέφτουν σε 3-4 ποδοσφαιριστές που παρουσιάστηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων ενός τέτοιου αγώνα, αλλά και του προπονητή που δεν έδειξε την ανάλογη ετοιμότητα σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Πολλοί καταλόγισαν ευθύνες στον Δημήτρη Αντωνίου, όσον αφορά τις αλλαγές που έκανε, ωστόσο όμως φάνηκε στο γήπεδο, ότι ελάχιστοι παίχτες του ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, τα έδωσαν όλα στον 2ο αυτό τελικό 
Από την άλλη μεριά το γεγονός ότι ο Αίολος, μπόρεσε να γυρίσει δυο φορές το εις βάρος του σκορ και στο τέλος να φτάσει και στην νίκη, αποτελεί τεράστια επιτυχία για τους παίχτες του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου, αλλά και για τον ίδιο που αποδείχτηκε πραγματικός «γάτος» στην όλη διαχείριση ενός τόσου μεγάλου παιχνιδιού. Στο σημείο όμως που έκανε διάνα, ο κόουτς των πρωταθλητών, ήταν ότι κατάφερε και πέτυχε να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο την ψυχολογία των παιχτών του κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο.
ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ
Διαιτησία, τρόπος διεξαγωγής των αγώνων μπαράζ, συμμετοχή ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα, ηλικίες, προέλευση κλπ, θα πρέπει να απασχολήσουν ιδιαίτερα την ΕΠΣΝΕ, γιατί αλλιώς το έρμο ευρυτανικό ποδόσφαιρο δεν φαίνεται πως θα τα καταφέρει να επιζήσει.
Ευχή όλων των υγιώς σκεπτόμενων φίλων και εμπλεκομένων στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας, να γίνουν όλες εκείνες οι διορθωτικές κινήσεις έτσι ώστε του χρόνου, το νέο πρωτάθλημα να διεξαχθεί σε άλλο επίπεδο.
Το γεγονός ότι φέτος διεξάγεται πρωτάθλημα στην Β΄ Κατηγορία μόνο με δυο ομάδες, δεν δημιουργεί καμία προϋπόθεση αναβάθμισης του ευρυτανικού ποδοσφαίρου, ενώ αν δεν γίνουν και οι ανάλογες κινήσεις από τώρα στον χώρο της διαιτησίας, φως δεν υπάρχει. Τέλος κάποιοι παράγοντες θα πρέπει να δουν και από άλλη σκοπιά το θέμα της συμμετοχής των ποδοσφαιριστών στο νέο Πρωτάθλημα. Ωφέλησε το ευρυτανικό ποδόσφαιρο η συμμετοχή των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών; Αν ναι πρότασή μας του χρόνου η κάθε ομάδα της Α΄ ΕΠΣΝΕ να έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 4 αλλοδαπούς, μήπως και έτσι φτάσουμε στην αναβάθμισή του. Ωφέλησε το ευρυτανικό ποδόσφαιρο η απαγόρευση να παίζουν σε ένα αγώνα περισσότεροι από 2 «μεγάλοι» σε ηλικία ποδοσφαιριστές; – Πως γίνεται όμως να αγωνίζονται στον Ολυμπιακό στον ίδιο αγώνα, οι γέροντες Ιμπαγάσα, Πάντελιτς και Μέλμπερκ που είναι πάνω από 35 ετών και στο ευρυτανικό ποδόσφαιρο να μην μπορούν να παίξουν τρεις 35άρηδες; Και να είναι αυτό το μετρό καλό, πως γίνεται και στα μπαράζ ανόδου, που θα παίξει ο Αίολος να μην ισχύει το όριο ηλικίας; Τέλος ρωτάμε, ωφέλησε το ευρυτανικό ποδόσφαιρο το γεγονός ότι στους αγώνες των μπαράζ, μέλη τους Δ.Σ της ΕΠΣΝΕ, λειτούργησαν ως μέλη και οπαδοί συγκεκριμένων ομάδων;
 Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι τον 2ο τελικό παρακολούθησαν Υποψ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Τσιτσάνης, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ Θ. Μιχόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Δημήτρης Πεταρούδης, ο Αντιπρόεδρος Μίλτος Μπομποτσιάρης, ο έφορος Κώστας Κατσαδούρος, ο ταμίας Θανάσης Τσατσαράγκος και ο ειδικός γραμματέας Θόδωρος Ζελενίτσας καθώς και αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Νίκος Λαθύρης.
ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ
Α΄ μέρος Οι καλύτερες φάσεις
6΄ : Ο Ντότσικας γέμισε με προβολή και μετά από σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Κατσίκας διεκδίκησε και κέρδισε την μπάλα στα όρια της περιοχής και με υποδειγματικό πλασέ στο αριστερό «παραθυράκι» του Αίολου άνοιξε το σκορ (1-0) κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς από πλευράς γηπεδούχων.
16΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νικολάου από πλάγια δεξιά απέκρουσε με τις γροθιές το γκολκίπερ των Αγράφων.
22΄ : Ο Νούλας έβγαλε την μπαλιά πίσω από την σέντρα, ο Τζόνι μπήκε ταχύτατα στην περιοχή στην «πλάτη» της άμυνας και με πλασέ από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής στην αριστερή γωνία του Καλύβα ισοφάρισε σε 1-1.
44΄ : Ο Κόγιας μπήκε στην περιοχή τετ α τετ με τον Κόκκοτο, ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε την προβολή και οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι. Ο ρέφερι Σταμάτης υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Ο Γεωργιάδης σέντραρε από δεξιά, ο Αζακάς απέκρουσε με το κεφάλ,ι η μπάλα στρώθηκε στο αμαρκάριστο Ντότσικα στο ύψος του πέναλτι, που με ψύχραιμο σουτ σημάδεψε την αριστερή γωνία του Αίολου και πέτυχε το 2-1. Και αυτό το τέρμα πανηγυρίστηκε έξαλλα.
59΄ : Χτύπημα φάουλ του Τζέϊμς από αριστερά απέκρουσε με τις γροθιές ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
63΄ : Ο Καλύβας Τ. έκανε την βαθιά μπαλιά για τον Κωστούλα, ο οποίος από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή πλάσαρε με τον Κόκκοτο να μαζεύει εύκολα.
64΄ : Ο Κορέντζελος σούταρε λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, η μπάλα έσκασε μπροστά από τον Καλύβα και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2.
68΄ : Ο Κωστούλας βρέθηκε τετ α τετ με τον Κόκκοτο, έπεσε από μαρκάρισμα του πορτιέρο του Αίολου. Ο Σταμάτης ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε επαφή και κιτρίνισε τον πρώτο σκόρερ της Α΄ Κατηγορίας για θέατρο.
70΄ : Ο Καλύβας Κ. από αριστερά γύρισε στον Γεωργιάδη, που σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
77΄ : Εκτέλεση φάουλ του Καλύβα Κ. από δεξιά απέκρουσε θεαματικά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
92΄ : Ο Τζέϊμς έκανε έξοχη ενέργεια, απέφυγε δυο αντιπάλους, έδωσε στον Νούλα, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία του Καλύβα διαμόρφωσε το τελικό 2-3 μέσα από ξέφρενους πανηγυρισμούς.
97΄ : Σουτ του Γεωργιάδη κόντραρε στους αμυντικούς και ο Κατσίκας πήρε την κεφαλιά από κοντά, που μπλόκαρε εύκολα ο Κόκκοτος.
Συνθέσεις Ομάδων
Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Καλύβας Γ., Τσιγαρίδας, Ντότσικας(62΄ λ.τρ. Καλύβας Κ.), Κατσίκας, Κατής, Μπισμπίκης(80΄ Γαλανός), Μάρκης, Καλύβας Τ., Κωστούλας, Γεωργιάδης, Κόγιας(46΄ λ.τρ. Γιαννιώτης)
Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) : Κόκκοτος, Κορέντζελος, Νικολάου, Αζακάς, Τσουκαλάς, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούκας(53΄ Κατσαρής), Γραβιάς(79΄ Καρατσίκης), Τζόνι(74΄ λ.τρ. Τσιλίκας), Τζέϊμς Αλί, Νούλας Μ.
Διαιτητής : Χρήστος Σταμάτης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 4ος Διαιτητής : Βασίλης Λάμπρου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ
Ύστερα και από την λήξη του τρίτου τελικού ακολούθησε η απονομή στις δυο ομάδες, στον πρώτο σκόρερ της Α΄ ΕΠΣΕ με 21 γκολ Τάσο Κωστούλα των Αγράφων και στον καλύτερο ποδοσφαιριστή-μαθητή Χρήστο Κατσαρή του Αιόλου.
Πρώτη φορά στα χρονικά απονεμήθηκαν μετάλλια και στους δευτεραθλητές. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας τα προηγούμενα χρόνια παρέδιδε μετάλλια μόνο στους νικητές. Βέβαια οι Αγραφιώτες τα παρέλαβαν με μισή καρδιά και με σκυμμένα κεφάλια.
Οι παίκτες του Αίολου παρέλαβαν τα μετάλλια τους. Το κύπελλο στον αρχηγό Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο παρέδωσε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Δημήτρης Πεταρούδης. Μάλιστα ο Τριανταφυλλόπουλος ανέβηκε πάνω στον πάγκο, που ήταν πριν τα μετάλλια και σήκωσε ψηλά το τρόπαιο.
Ο Χρήστος Κατσαρής παρέλαβε το βραβείο και το κύπελλο για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή-μαθητή. Ο παίκτης του Αίολου εισήχθη πέρυσι στο ΤΕΙ Αυτοματισμού Χαλκίδας. Την απονομή έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος Βουλευτής Λάμπρος Τσιτσάνης.
 Το χρυσό παπούτσι στον Κωστούλα
Από τον Πρόεδρο των Αγράφων Ευθύμη Μιχόπουλο παρέλαβε το χρυσό παπούτσι του πρώτου σκόρερ της Α΄ Ευρυτανίας ο επιθετικός των Αγράφων Τάσος Κωστούλας. Ο ικανότατος ποδοσφαιριστής είχε μια εξαιρετική σαιζόν σκοράροντας 21 γκολ.

Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας
1990 – 1991: ΑΠΟΚ Βελούχι
1991 – 1992: Κεράσοβο
1992 – 1993: ΑΠΟΚ Βελούχι
1993 – 1994: Κεράσοβο
1994 – 1995: ΑΠΟΚ Βελούχι
1995 – 1996: Αίολος
1996 – 1997: ΑΠΟΚ Βελούχι
1997 – 1998: Εύρυτος Λαγκαδιάς
1998 – 1999: Αίολος
1999 – 2000: ΑΠΟΚ Βελούχι
2000 – 2001: ΑΠΟΚ Βελούχι
2001 – 2002: ΑΠΟΚ Βελούχι
2002 – 2003: Μυρίκη
2003 – 2004: ΑΠΟΚ Βελούχι
2004 – 2005: Μυρίκη
2005 – 2006: ΑΠΟΚ Βελούχι
2006 – 2007: Μυρίκη
2007 – 2008: Αναγ. Παλαιοκατούνας
2008 – 2009: Μυρίκη
2009 – 2010: Απεραντιακός
2010 – 2011: ΑΠΟΚ Βελούχι
2011 – 2012: Αίολος

Οι κατακτήσεις
ΑΠΟΚ Βελούχι: 10
Μυρίκη: 4
Αίολος: 3
Κεράσοβο: 2
Απεραντιακός: 1
Παλαιοκατούνα: 1
Εύρυτος: 1