Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Φραγκίστα-Άγιος Προκόπιος 4-2 Φινάλε με νίκη

Με νίκη έκλεισε την φετινή της παρουσία στην Α΄ Κατηγορία η Δυτ. Φραγκίστα. Το συγκρότημα του Βασίλη Παπαδήμου στην τελευταία αγωνιστική, επικράτησε με σκορ 4-2 του Αγίου Προκοπίου, τερματίζοντας έτσι στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς, σε αντίθεση με τον Άγιο Προκόπιο, που με 10 βαθμούς στο ενεργητικό του τερμάτισε στην 9η θέση.

Οι γηπεδούχοι με τον Μπισμπίκη άριστο, καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια έφτασαν δίκαια στην νίκη, απέναντι σε ένα αντίπαλο που έχοντας και πάλι κορυφαίο τον ακούραστο Πάτρου, πάλεψε το παιχνίδι χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις του διαιτητή της αναμέτρησης θεωρώντας αυστηρότατο τον καταλογισμό του πέναλτι στο 14ο λεπτό, ενώ φωνάζουν και για πέναλτι που δόθηκε σε αυτούς στην επανάληψη.
Η Φραγκίστα ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και μόλις στο 7΄ προηγήθηκε στο σκορ με ωραίο γκολ που σημείωσε ο Γαλανός με ψηλοκρεμαστό σουτ, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κολοκώτσιο. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα και δυο λεπτά αργότερα ο Πάτρου με υπέροχη κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια.
Στο 12΄ο Άγιος Προκόπιος έφτασε μια ανάσα από ένα δεύτερο γκολ, όμως το καλοχτυπημένο φάουλ του Περικλή Πλακιά σταμάτησε στα δοκάρια του Σάλτη.
Ότι δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι στο 12΄ το πέτυχαν 2 λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι με τον Γαλανό να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.
Με την συμπλήρωση του ημιώρου ο Πάτρου ξαναχτύπησε ισοφαρίζοντας σε 2-2, όμως στο 36΄ ο Μπισμπίκης με ωραίο γκολ έβαλε την ομάδα του και πάλι μπροστά στο σκορ με 3-2. Το κερασάκι στην τούρτα, της σπουδαίας νίκης της Φραγκίστας επί του Αγίου Προκοπίου έβαλε 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση ο Ζήκας με γκολ – φάουλ από 40 μέτρα.
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
7΄ : Μετά από αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Μπισμπίκης Ι. έβγαλε την πάσα για τον Γαλανό, ο οποίος «κρέμασε» τον Κολοκώτσιο με ψηλοκρεμαστό πλασέ και άνοιξε το σκορ (1-0).
9΄ : Ο Πλακιάς σέντραρε και ο Πάτρου με κεφαλιά από καλή θέση ισοφάρισε σε 1-1.
12΄ : Ο Πλακιάς εκτέλεσε φάουλ απευθείας, η μπάλα αποκρούστηκε από τον Σάλτη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε εκτός αγωνιστικού χώρου.
14΄ : Ο Γαλανός έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Σιλεβίστα και οι γηπεδούχοι κέρδισαν το πέναλτι μετά από υπόδειξη του ρέφερι. Ο Γαλανός εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και έβαλε ξανά την ομάδα του μπροστά με 2-1.
20΄ : Ο Μπισμπίκης Ι. βρέθηκε τετ α τετ με τον Κολοκοκώτσιο, πλάσαρ,ε όμως ο πορτιέρο απέκρουσε ενστικτωδώς με τα πόδια.
22΄ : Ο Πάτρου εκτέλεσε κόρνερ η κεφαλιά του Σκύπι από κοντά έφυγε ελάχιστα άουτ.
32΄ : Ο Πλακιάς εκτέλεσε φάουλ, ο Σκύπι σούταρε, ο Σάλτης απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο Πάτρου με σουτ ισοφάρισε σε 2-2.
36΄ : Ο Ζήκας τροφοδότησε τον Μπισμπίκη Ι., ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, νίκησε τον τερματοφύλακα του Αστέρα και πραγματοποίησε το 3-2.
39΄ : Σουτ του Μπισμπίκη Ι. εκτός περιοχής έφυγε άουτ.
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
53΄ : Σουτ του Κατσαδούρου μπλόκαρε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
58΄ : Ο Σάλτης μπλόκαρε ξανά την μπάλα υπό την πίεση του Σκύπι και οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι.
65΄ : Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, σούταρε, όμως οι αμυντικοί του Αστέρα απέκρουσαν πάνω στην γραμμή.
69΄ : Σουτ του Πλακιά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας.
79΄ : Ο Ζήκας με μακρινή εκτέλεση φάουλ από τα 40 περίπου μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σκόραρε για το τελικό 4-2.
83΄ : Σουτ του Μπισμπίκη Ι. από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας του Αγίου Προκοπίου.
89΄ : Σουτ του Μπισμπίκη Ι. από κοντά απέκρουσε ο Κολοκώτσιος.
Συνθέσεις ομάδων
Φραγκίστα (Βασίλης Παπαδήμος) : Σάλτης Χ., Μακρής, Γερονίκος Π., Γούλας Κ.(35΄ Περούλας), Γερονίκος Χ., Λαθύρης Α., Μπισμπίκης Ι., Γαλανός(53΄ Κατσαδούρος Κ.), Μπισμπίκης Φ., Ζήκας, Σάλτης Α.(80΄ Μπισμπίκης Β.)
Άγιος Προκόπιος (Γιώργος Καραγιάννης) : Κολοκώτσιος, Λαθύρης Δ., Σιλεβίστας, Βασιλείου Γ., Νταλαφούρας(89΄ λ.τρ.  Κουρλός Σ.), Πλακιάς, Τσίπρας, Λαθύρης Γ., Σκύπι, Πάτρου, Τσέκας(70΄ Κίτσιος)
Διαιτητής : Χρήστος Σταμάτης (ΣΔΠ Φθιώτιδας) 1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 2ος Βοηθός : Γρηγόρης Πολυχρόνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)