Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο ξεψύχησε ζήτω το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο - SOS για την σωτηρία του



Tο 2013, ήταν μια χρονιά με χίλια δυο προβλήματα στον τόπο μας και με περισσότερα στο έρμο Ευρυτανικό ποδόσφαιρο που στην Ευρυτανία τα τελευταία χρόνια βρίσκονταν στην εντατική και τώρα … ψυχορραγεί.

Χωρίς πολλές κουβέντες, ήταν κάτι το αναμενόμενο καθότι η κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο βασιλιάς των σπορ στην Ευρυτανία, ήταν μη αναστρέψιμη και το αποτέλεσμα, όσο οδυνηρό, αναπόφευκτο.
 Δυστυχώς οι κρατούντες και διοικούντες το τοπικό μας ποδόσφαιρο, «φρόντισαν» για όλα και έτσι τώρα άπαντες διερωτώνται τι έγινε και φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση.
Τώρα λοιπόν διαπίστωσαν στην ΕΠΣΝΕ ότι δεν είναι κατάλληλα τα γήπεδα του Δήμου Αγράφων; Τώρα κατάλαβαν  ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή αγώνων; Τι άλλαξε από το καλοκαίρι μέχρι τώρα και η ΕΠΣΝΕ αποφάσισε τον έλεγχο των γηπέδων και στην συνέχεια την διακοπή του πρωταθλήματος; Αφού υπήρχε τέτοια μέριμνα από την σκεπτόμενη ΕΠΣΝΕ, γιατί δεν προέβη στις κατάλληλες ενέργειες, προ της ενάρξεως του πρωταθλήματος; Δεν ξέρω αν θα πάρω απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, γνωρίζω όμως καλά ότι τέτοια λάθη δεν γίνονται ούτε στα σχολικά τουρνουά.
Τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα διενεργηθούν εκλογές στην ΕΠΣ Ευρυτανίας, για να αναδειχθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα αναλάβει τα ηνία του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα όσοι αγαπούν πραγματικά το τοπικό μας ποδόσφαιρο, προκειμένου να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη του αθλήματος αυτού στην Ευρυτανία. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανένας και κυρίως δεν περισσεύουν πρόσωπα που διακονούν τον αθλητισμό και έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο ευρυτανικό ποδόσφαιρο.
Θεωρώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό και μπορούν να ασχοληθούν ενεργά, έτσι ώστε το κάθε Σωματείο να έχει το δικό του κατάλληλο γήπεδο, να μπορεί να διεκδικεί τις όποιες επιχορηγήσεις δικαιούται, να έχει λόγο ουσιαστικό στα συμβαίνοντα.
Με μια νέα Διοίκηση στην ΕΠΣΝΕ, που θα μπορέσει να δημιουργήσει και να προγραμματίσει ένα βιώσιμο master plan, έναν στρατηγικό σχεδιασμό, βάσει του οποίου θα βγει από το τέλμα το ευρυτανικό ποδόσφαιρο και θα υπάρξουν οι καλύτερες προοπτικές για να μπορεί το κάθε Σωματείο να αγωνίζεται επί ίσοις όροις και για την περιοχή του Δήμου Αγράφων, να δρομολογηθεί η κατασκευή ενός γηπέδου με χλοοτάπητα.
Για να επιτευχθούν όλα αυτά χρειάζονται άνθρωποι με όρεξη και γνώση, χρειάζονται πρόσωπα που θα κάνουν θυσίες.
ΤΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ