Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Β΄

*Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει συγκεκριμένοι Δ.Σ. να αλλάξουν νοοτροπία και λογική, γιατί όπως πάνε στο τέλος θα καταντήσουν γραφικοί. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών που τελευταία έχει χάσει τον έλεγχο, έδειξε ότι τον ενοχλούν ακόμη και οι … εκκλησίες.
Ο εν λόγω λοιπόν Δ.Σ. πρώην προνομιούχος αξιωματούχος και πολλαπλώς ευεργετηθείς της Δημοτικής Αρχής, ενοχλήθηκε σφόδρα που ο Δήμος έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον για πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε Δημοτικό Διαμέρισμα, όπου από το χαλασμένο δίκτυο ύδρευσης προκλήθηκε ζημία στο παρακείμενο Ιερό Ναό με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί καθίζηση στο περιβάλλοντα χώρο και ρωγμές στην εκκλησία. Οι κάτοικοι ζήτησαν την παρέμβαση του Δήμου και μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας του Δήμου και των υπηρεσιών του, στο χώρο πήγε μηχανικός, κατέγραψε το υπάρχων πρόβλημα στο δίκτυο και στην περιοχή και αναμένεται να προβεί στα δέοντα. Η συγκεκριμένη αντίδραση από το Δημοτικό Σύμβουλο, που έφερε μάλιστα το θέμα αυτό και στο Δ.Σ, φανερώνει σύγχυση και πανικό, στοιχεία ικανά να αποδείξουν ότι δεν νοιάστηκε ποτέ για τους συνδημότες αλλά μόνο για την πάρτη του. Δεν εξηγείται αλλιώς η κίνηση του εκτός και αν…

*Εκτός κι αν, φίλες και φίλοι, ο εν λόγω Δ.Σ. άρχισε τώρα να καταλαβαίνει ότι γίνονται σπατάλες στον Δήμο και περιττές κινήσεις. Τα προηγούμενα δυο χρόνια που ήταν αυτός σε θέση εξουσίας, οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας δεν μετακινούνταν για ανάλογες περιπτώσεις και όλα λειτουργούσαν άψογα. Τα προηγούμενα χρόνια στον Δήμο Αγράφων, ο Δήμαρχος ήταν τέλειος, η Δημοτική Αρχή επιτελούσε έργο ανάπτυξης και προοπτικής, οι πληρωμές γίνονταν στην ώρα τους, υπήρχε έλεγχος για όλους και σε όλα και το κυριότερο δεν γίνονταν σπατάλες για μετακινήσεις των μικρών αρχόντων, από σπίτι προς καφενείο και τανάπαλιν, από σπίτι – γραφείο – ταβέρνα και επιστροφή, από σπίτι – Καρπενήσι και φυσικά από Δημαρχείο προς πάσαν πολιτιστικήν εκδήλωσιν χειμερινήν ή θερινήν τόσο εντός όσο και εκτός ορίων του Δήμου. Λίγο προσοχή και περισσότερη αυτοκριτική πάντοτε ωφελεί.  

*Επειδή όμως, η αχλάδα έχει πίσω την ουρά και η πονηρή αλεπού τις περισσότερες φορές πιάνεται και από τα τέσσερα, οι εξελίξεις που θα έχουμε πολύ σύντομα, θα κάνουν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. Κοντός ψαλμός αλληλούια…  

*Τουλάχιστον 60 είναι οι βουλευτές που οπλοφορούν έχοντας άδεια οπλοφορίας και την έχουν λάβει νόμιμα από την Κρατική Ασφάλεια της Αστυνομίας ακολουθώντας τη διαδικασία που προβλέπεται για όλους τους πολίτες. "Πρωταθλητής" στις άδειες οπλοφορίας έρχεται η ΝΔ, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή, ενώ τελευταίος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ... Μεταξύ των οπλοφορούντων, ο δικός μας Κώστας Κοντογεώργος, άξιος συνεχιστής του προκατόχου του Δημοσθένη Τσιαμάκη καθώς και ο γαμπρός μας Λευτέρης  Αυγενάκης. Το να κρατούν κουμπούρι οι προαναφερθέντες έχει και την λογική του, καθότι το λέει και η ψυχή τους, το να οπλοφορούν όμως βουλευτάδες τύπου “μπουμπούκου” Άδωνι Γεωργιάδη είναι να σε πιάνουν τα γέλια.

*Παρά τις έντονες αντιδράσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ζητεί εδώ και τώρα άμεση ολοκλήρωση των ελέγχων των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ και καταλογισμό των πρώτων προστίμων, εντούτοις άγνωστο παραμένει ακόμα για το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος το χρονικό διάστημα που θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των πρώτων 85 Ελλήνων που είχαν λογαριασμούς στην HSBC. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί μόνο αυτοί οι 85 και όχι το σύνολο των 2.000 ονομάτων που βρέθηκαν στη λίστα; Με ποια κριτήρια έγινε μία ακόμα επιλογή ελέγχων ανάλογη με αυτή που είχε κάνει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου όταν έδωσε 10 ονόματα στον κ. Γιάννη Καπελέρη; Παρόλο που πρόκειται για πρόσωπα γνωστά από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και έχουν καταθέσεις άνω των 8 εκατ. ευρώ, εντούτοις οι έλεγχοι προχωρούν με βήμα σημειωτόν, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να πιστοποιηθεί  ούτε το αν κατείχαν αυτά τα χρήματα νόμιμα.