Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Επιτυχές το ετήσιο μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο ορθοπεδικής & τραυματολογίας


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας που διοργανώθηκε το τριήμερο 7-9 Μαΐου 2010 στο Καρπενήσι.
Η Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, διοργάνωσε και φέτος, υπό την αιγίδα του Κολεγίου Ελλήνων Ορθοπεδικών, το Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, το οποίο έχει γίνει θεσμός εδώ και πολλά χρόνια.
Τα θέματα του Σεμιναρίου που συζητήθηκαν, επελέγησαν από την Οργανωτική Επιτροπή με σκοπό να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος της Ορθοπεδικής ειδικότητας με διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες και ελεύθερες ανακοινώσεις που συντόνισαν και εισηγήθηκαν Ορθοπεδικοί από όλη την Ελλάδα, Πανεπιστημιακοί και μη, με μεγάλη εμπειρία.
Κύριος στόχος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου ήταν να δώσει την ευκαιρία και την δυνατότητα στους νεότερους Ορθοπεδικούς να μελετήσουν και να παρουσιάσουν οι ίδιοι τρέχοντα θέματα της Ορθοπεδικής.
Τα κυρίως θέματα του Σεμιναρίου αναλυτικά ήταν Η «Εγκεφαλική Παράλυση» ένα μεγάλο Παιδοορθοπεδικό πρόβλημα που συντόνισε ο Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπεδικής Παίδων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κος Λαλιώτης Νικόλαος.
Η «Περιεγχειριτική Διαχείριση των Ορθοπεδικών ασθενών» με συντονιστές τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αναισθησιολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ιατρού Χρήστο και τον Διευθυντή του αναισθησιολογικού τμήματος κ. Αθανασούλια Βασίλειο.
Η «Επώδυνη ολική αρθροπλαστική γόνατος» με συντονιστή τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωαννίδη Θεολόγο.
Η «Χρήση των οστικών μοσχευμάτων στην Ορθοπεδική» με συντονιστές τον Διευθυντή Ε.Σ.Υ. της Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μωραίτη Θεοφάνη και τον Επίκουρο Καθηγητή Ορθοπεδικής κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μπαριώτα Κωνσταντίνο.
Η «Αποκατάσταση ρήξεων προσθίου χιαστού συνδέσμου» με συντονιστή τον νυν Πρόεδρο της Ε.Α.Ε. και Διευθυντή Τμήματος Αθλητικών κακώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών κ. Πισκοπάκη Νικόλαο.
Στο συνέδριο παραβρέθηκε και ο πρώην Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του ΓΝ Καρπενησίου κ. Νικόλαος Χριστοδούλου.