Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Τετάρτη φοιτητές και σπουδαστές για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους. Βασικό ζητούμενο η συμμετοχή καθώς ακόμα για μία χρονιά, ο μεγάλος φόβος είναι η προσέλευση των φοιτητών στις κάλπες, που ανοίγουν νωρίς το πρωί αύριο και υπό κανονικές συνθήκες θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου σε όλα τα ιδρύματα, εκτός και αν υπάρχουν πολλοί που περιμένουν να ψηφίσουν.

Όπως δηλώνουν φοιτητές «το παλιό "πανηγύρι" των εκλογών και της δημοκρατίας, στα Πανεπιστήμια δεν υπάρχει πλέον, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό ενθουσιασμού και συμμετοχής». Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιρρίπτουν τις ευθύνες στις ίδιες τις φοιτητικές και σπουδαστικές παρατάξεις, που υποστηρίζουν, ότι πρέπει να αλλάξουν τακτική, αν θέλουν να «επιβιώσουν», καθώς συναντούν ολοένα και περισσότερο την αδιαφορία της μεγάλης μάζας των φοιτητών.
Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν την ελπίδα ότι θα συνεχισθεί η αυξητική τάση της προσέλευσης που καταγράφηκε πέρυσι και ελπίζουν ότι οι παρατάξεις θα αυξήσουν τις δυνάμεις και τα ποσοστά τους,.
Οι κυριότερες παρατάξεις που κατεβαίνουν στις εκλογές πρόσκεινται στη Ν.Δ., στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΚΕ και στον Συνασπισμό. Πολλά είναι και τα «σχήματα», από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και των αυτόνομων που ελπίζουν να αυξήσουν τα ποσοστά τους. Ωστόσο οι περισσότεροι δεν «κατεβαίνουν» σε όλες τις σχολές και τα Πανεπιστήμια.
Τ' αποτελέσματα θα μεταδίδουν οι παρατάξεις μετά τις 10, σήμερα το βράδυ, ενώ τα τελικά αναμένεται να ανακοινωθούν ως μεθαύριο το μεσημέρι.
ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ