Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Απέκλεισαν την Περιφέρεια Στερεάς από τα κοινωνικά προγράμματα


Δύο περιφέρειες της χώρας, η Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο, έχουν εξαιρεθεί από τη χρηματοδότηση κοινωνικών προγραμμάτων, επειδή  θεωρούνται περιοχές με …υψηλό οικονομικό επίπεδο(!), μιας και λειτουργούν στην περιοχή μεγάλες βιομηχανικές μονάδες. Έτσι βγάζουν το μέσο όρο, αθροίζοντας τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων με τα λεηλατημένα λαϊκά εισοδήματα.

Μας θεωρούν πλούσιους στη Στερεά, ενώ η επίσημη ανεργία καλπάζει ξεπερνώντας το 20%, οι μικροί αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι ξεκληρίζονται και η φτώχεια αγκαλιάζει πλατιά στρώματα του λαού. Παρ’ ότι οι αυξάνουν οι ανάγκες για κοινωνική πρόνοια, σφαγιάζουν τις κοινωνικές δαπάνες.  
  Η αποκάλυψη αυτή έγινε, μέσα στον προεκλογικό ορυμαγδό» με αφορμή την παράταση, μέχρι το Σεπτέμβρη, του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Η χρηματοδότησή του παρατάθηκε για ακόμα μερικούς μήνες, ύστερα από Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, υλοποιώντας συμφωνία συγκυβέρνησης και τρόικας. Αφορά τις υπόλοιπες Περιφέρειες, εκτός της Στερεάς και του Ν. Αιγαίου. Μάλιστα, η εξαίρεση αφορά όλα τα κοινωνικά προγράμματα, ακόμα και αυτά των άνεργων.
Το συγκεκριμένο γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει το ΚΚΕ. Ότι όχι μόνο η φιλολαϊκή ανάπτυξη είναι αδύνατη μέσα στην Ευρωένωση, αλλά ακόμα και επιμέρους μέτρα ενίσχυσης και των πάμφτωχων πέφτουν πάνω στον τοίχο των όρων και των κριτηρίων που θέτει κάθε φορά η λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. Σ’ αυτήν  που έχουν σύρει τη χώρα μας και θέλουν να συνεχίσουν να κρατούν δέσμια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και όλο το τόξο του «ανήκομεν εις την ΕΕ».

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να συνυπολογίσει στα κριτήρια ψήφου της Κυριακής και το συγκεκριμένο γεγονός. Να δώσει ένα καλό μάθημα στα ευρωενωσιακά κόμματα που έχουν το θράσος, προεκλογικά να του ζητούν την ψήφο και μετεκλογικά να την στρέφουν εναντίον του.
Τον καλεί σε συμπόρευση. Στις 17 στην κάλπη και από τις 18 στην καθημερινή πάλη.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΤΟΥ ΚΚΕ