Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Το σάπιο πολιτικό σύστημα και η Δημοκρατία του κ. Μπακογιάννη

Σύμφωνα με άρθρο του Δήμαρχου Καρπενησίου κ. Μπακογιάννη στα τοπικά ΜΜΕ,  «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η γραμμική συνέχεια του σάπιου πολιτικού συστήματος που κυβέρνησε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, σαρξ εκ της σαρκός της μεταπολίτευσης. Είναι το παλιό που αντιστέκεται και δίνει μάχη οπισθοφυλακής, όχι το νέο που έρχεται».

΄Οχι κ. Μπακογιάννη. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πρωταγωνιστική δύναμη στην Ελληνική κοινωνία γιατί άσκησε την πιο αποφασιστική αντιπολίτευση, ήταν μέσα στους αγώνες του λαού, ήταν και είναι η πιο αποτελεσματική αντιμνημονειακή – αντινεοφιλελεύθερη δύναμη με ενωτική πολιτική προς τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς. Οι άνθρωποι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου προέρχονται κατά κανόνα από τις λεγόμενες παραγωγικές ηλικίες και τις μεγάλες πόλεις. Πρόκειται για τον κόσμο, ο οποίος ένοιωσε στο πετσί του τις δραματικές μεταβολές στην εργασία, τις ανατροπές της καθημερινότητας, την μετάλλαξη των συνθηκών ζωής. Είναι ο κόσμος που έχει ζήσει και την άνοδο και την πτώση των παραμυθητικών εξάρσεων των τελευταίων τριάντα χρόνων. Προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας τις αμφιβολίες του, με χίλια δυο ερωτήματα, με ανησυχίες και δεύτερες σκέψεις, όχι επηρεασμένος από τα μοχθηρά πρωτοσέλιδα, την αρνητική φημολογία και άλλων μέσων του πραγματικού παλιού που αντιστέκεται, αλλά γιατί έχει κουραστεί και είναι πλέον καχύποπτος.
Στον ΣΥΡΙΖΑ προβάλλουν περισσότερο μια συγκεκριμένη και μετρημένη ελπίδα. Δεν κάνουν όνειρα ούτε περιμένουν αυτόματη λύση των προβλημάτων. Περιμένουν να πει ένα όχι, να βάλει κάποια όρια στην οικονομική και κοινωνική εξουθένωση, να ιεραρχήσει διαφορετικά δημόσιους στόχους, να διασώσει βασικά αγαθά.
Ναι κ. Μπακογιάννη. Τα θέλει τα όχι και τα όρια ο Ελληνικός λαός γιατί έχει πεισθεί ότι η πολιτική της υποτέλειας που εφάρμοσαν μέχρι σήμερα το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. (με ή χωρίς τους δορυφόρους της) τον οδήγησαν σ’ αυτή την άθλια κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Μοναδική ελπίδα του κόσμου  κ. Μπακογιάννη ο ΣΥΡΙΖΑ για να απαλλάξει τον τόπο από τους εκπρόσωπους της υποτέλειας , όλους εκείνους που προέταξαν την πολιτική τους επιβίωση και το ατομικό τους συμφέρον από την επιβίωση ενός ολόκληρου λαού.
Και συνεχίζει ο κ. Μπακογιάννης «Εφόσον το ευρωπαϊκό μέτωπο επικρατήσει, απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα του νέου Κοινοβουλίου θα πρέπει να είναι η άμεση εφαρμογή του νόμου της Δημοκρατίας» .Το  Ευρωπαϊκό μέτωπο  -κατά τον κ. Μπακογιάννη – είναι η Ν.Δ. μια και η άλλη δύναμη που διεκδικεί την εξουσία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που του χρεώνουν αντιευρωπαϊκή πολιτική και επιθυμία επιστροφής στη δραχμή. Δεν μας λέει όμως ο κ.Μπακογιάννης ποια Δημοκρατία πρέπει να εφαρμοστεί. Αυτή που για χρόνια εφαρμόζεται στην Ευρτυτανία από τους διαχειριστές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (είτε στους Δήμους είτε στην άλλοτε Νομαρχία) που κατά κανόνα ανήκαν στη Ν.Δ.; (΄Οχι ότι υπήρχε διαφορά πολιτικής και στους ανήκοντες στο ΠΑΣΟΚ). Αυτή η Δημοκρατία που μοίραζε δουλειές και έργα μόνο στα δικά της παιδιά; Αυτή η Δημοκρατία που ερήμωσε την Ευρυτανία γιατί δεν αφουγκράστηκε ποτέ τη φωνή των κατοίκων της; Αυτή η Δημοκρατία που έκανε τους άλλοτε υπερήφανους Ευρυτάνες να συνωστίζονται στα κομματικά σας γραφεία για μια δουλειά, μια μετάθεση, μια οποιαδήποτε εξυπηρέτηση;
΄Οχι κ. Μπακογιάννη. Ο Ευρυτανικός λαός, όπως και όλος ο Ελληνικός λαός, δεν θέλει τέτοια Δημοκρατία. Θέλει την πραγματική Δημοκρατία, γι’ αυτό και ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει τη Δημοκρατία της ισότητας, των ίδιων δικαιωμάτων, της αξιοκρατίας, της αξιοπρέπειας.
Συμφωνούμε και εμείς κ. Μπακογιάννη με τις κρίσεις που κάνετε περί σάπιου πολιτικού συστήματος, μόνο που αυτό που καταγγέλετε είναι καθρέφτης του εαυτού σας και ας μη φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
Και κάτι ακόμη κ. Μπακογιάννη: με το άρθρο σας επιχειρείτε ωμή παρέμβαση στις επικείμενες εκλογές, πράγμα που δεν επιτρέπεται από τον θεσμικό σας ρόλο. Αλλά στη «Δημοκρατία σας»  αυτά είναι ....ψιλά γράμματα.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό
Κώτσιας Θωμάς, Κανακάκη Καλλιόπη, Μπόμπα Ευθυμία