Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Μία εβδομάδα μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ανακοινώσει την ίδρυση του νέου της κόμματος, η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Πιο συγκεκριμένα η εκδήλωση για την ίδρυση του κόμματος, της πρώην Υπουργού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων "Babington" που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Κατεχάκη στην Αθήνα. Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα λένε ότι η κ. Μπακογιάννη εκείνη την ημέρα θα έχει δίπλα της και κορυφαία ονόματα της πολιτικής σκηνής που θα κάνουν αίσθηση.
Νέα δεδομένα στο πολιτικό μας γίγνεσθαι ή ένα κόμμα ακόμα για λίγο καιρό και … βλέπουμε.

* Και μια που καταπιαστήκαμε με την κ. Μπακογιάννη, να σας μεταφέρω ένα ωραίο διάλογο που συγκράτησα σε κάποιο καφενείο της Δυτικής Ευρυτανίας μεταξύ δυο γερόντων υποστηρικτών εκ παιδιόθεν, της συντηρητικής, γαλάζιας παράταξης και τα τελευταία χρόνια της πρώην Υπουργού.
- «Καλά δεν μου λες ρε Μήτσο. Μεθαύριο που θα ανακοινώσει η Ντόρα το νέο κόμμα, εμείς οι δεξιοί, που εδώ και χρόνια τώρα αγαπάμε το ίδιο και την Νέα Δημοκρατία και την Ντόρα, τι θα κάνουμε»;
- «Δύσκολη απόφαση αδελφέ μου, όμως το μοναστήρι νάνε καλά και από καλόγερους έχει ο θεός …»

* Τον ίδιο προβληματισμό εξέφρασαν και δυο ακόμη φίλοι σε μικρό καφενείο της ευρυτανικής πρωτεύουσας:
- «Τι θα κάνουμε μεθαύριο ρε παλιόφιλε. Θα πάμε με την Ντόρα ή θα κάτσουμε στ΄ αυγά μας:», ρώτησε εκείνος που έπινε τσιπουράκι.
- Δεν ξέρω, θα το ξανασκεφτώ Τάκη μου. Όμως με αυτά που λέει ο Μητσοτάκης ότι ο Σαμαράς είναι λαϊκιστής και πως δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός και με εκείνα που δήλωσε σε συνέντευξή της η Ντόρα ότι τα παιδιά των γιατρών γίνονται γιατροί και των πολιτικών, πολιτικοί, θάχουμε ντράβαλα…»

* Πέρα από τα πολιτικά όμως έχουμε και τα ανθρώπινα και στην προκειμένη περίπτωση την γέννηση των δίδυμων (δύο υγιέστατα παιδάκια, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι) που έφερε στον κόσμο η κόρη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη Αλεξία προχθές σε μαιευτήριο της Αθήνας. Να ευχηθούμε να ζήσουν τα νεογέννητα και να τα χαρούν οι γονείς και οι οικογενείς όπως επιθυμούν, με υγεία και προκοπή.

* Σε φιάσκο κατέληξε η πολυδιαφημισμένη και σε πρωτοσέλιδα προβαλλόμενη εκδήλωση στα Κρεμαστά για τα 40 περίπου θύματα που χάθηκαν στο φράγμα των Κρεμαστών.(Αλήθεια μήπως ήταν 41 και δεν τα μέτρησαν καλά – λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε απ΄ όλους) !!!
Διερωτώμαι όμως:
Γιατί δεν προβλήθηκε με την ίδια διάθεση αυτή η εκδήλωση, που τόσο προβλήθηκε και που είχε προγραμματιστεί να γίνει, αλλά δεν έγινε; Μήπως γιατί δεν παραβρέθηκε κανένας από τους τάχα συγγενείς των θυμάτων; Ποιών θυμάτων; Σε ποιο κατάλογο έχουν καταγραφεί; Ως σώφρων πολίτης και ως κάτοικος της παραλίμνιας περιοχής, εκφράζω την θλίψη μου. Είναι κρίμα να προβάλλονται τάχα σημαντικές ειδήσεις χωρίς να ελέγχεται η πηγή τους και η αξιοπιστία τους. Κρίμα ακόμη, γιατί από κάποιους, η τακτική αυτή είναι επαναλαμβανόμενη…

* Άλλη πάλι εκείνη η συνταρακτική είδηση για τα συμβαίνοντα στους κόλπους της τοπικής μας εκκλησίας. Εδώ όπως θα δείτε και στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Ε.Π., οι προβάλλοντες την «συνταρακτική» είδηση, δεν μπήκαν στον κόπο να ρωτήσουν και την άλλη πλευρά, ούτε στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας ως όφειλαν, αλλά ούτε και για την ουσία. Φαίνεται ότι αυτό δεν τους βόλευε γιατί έτσι θα διαπίστωναν ότι δεν υπήρχε θέμα. Γιατί άραγε;

* Αυτά για όσους αυτοδιαφημίζονται ως ανεξάρτητοι. Όταν βλέπεις μονομερώς και εθελοτυφλείς τι είδους ανεξάρτητος είσαι;

* Όσον αφορά για τον φίλο που στεναχωρήθηκε για την συμμετοχή εκδοτών στις επερχόμενες εκλογές, θέλω να του πω ότι στα κοινά μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε αρκεί να μπορεί να προσφέρει στον τόπο και στην κοινωνία.

* Με πολύ αέρα και εγωισμό κινείται το τελευταίο διάστημα υποψήφιος στην Ευρυτανία. Ας κόψει λίγο φόρα, γιατί βλέπω στο τέλος να τον κλαίνε και οι ρέγκες …

* «Οι εκλογές σε έναν εκ των δυο Δήμων της Ευρυτανίας θα κριθούν 2-3 μέρες νωρίτερα, λόγω της βόμβας που αναμένεται να πέσει». Έτσι μου είπε φίλος παλιός, προχθές που τον συνάντησα σε ταβερνάκι της κεντρικής Ευρυτανίας.

* Ήλθε η ώρα, κάποιοι αυτοδιοικητικοί να πάνε στα σπίτια τους. Έτσι είναι αυτά, αγαπητέ μου. Όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου ότι και να κάνεις δεν σε σώζει τίποτε.

* Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που από το μηδέν έγιναν φίρμες τα τελευταία χρόνια με τις θεσούλες τους στους Καποδιστριακούς Δήμους κλπ. Και γι΄ αυτούς ήλθε η ώρα της επιστροφής στην σκληρή πραγματικότητα. Ήλθε η ώρα που λέει και το ανέκδοτο, για να μπουν τα κεφάλια μέσα.

* Να επαναφέρουν τα τασάκια τους στα καφενεία αποφάσισαν οι καταστηματάρχες της Ευρυτανίας. Το ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποστεί οικονομική ζημία είναι γεγονός. Όμως αν και τούτη τη φορά δεν εφαρμοστεί ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος, τότε άστα να πάνε…