Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΛΑΜΙΑ - ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ 0-0 Θετικό ντεπούντο Παναγιώτου

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Λαμία και Απεραντιακός στο ντέρμπι ουραγών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην γειτονική Λαμία.
Σ΄ ένα μέτριο ποιοτικά ματς με λίγες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες Λαμία και Απεραντιακός προσπάθησαν για την νίκη, χωρίς όμως να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ. Οι δύο ομάδες μετά και αυτό το αποτέλεσμα παραμένουν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με 3 και 2 βαθμούς αντίστοιχα
Η ευρυτανική ομάδα καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο από τον Δημήτρη Παναγιώτου, πήγε στην Λαμία να μην χάσει και το πέτυχε. Ο νέος προπονητής του Απεραντιακού, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ομάδα, εντόπισε τις αδυναμίες των πρωταθλητών Ευρυτανίας και πάνω σ΄ αυτές έδωσε βάσει, προκειμένου η ομάδα με τις ανάλογες διορθωτικές κινήσεις να αρχίσει να παίζει πιο ελεύθερα και πιο δημιουργικά. Τα πρώτα δείγματα από το νέο στυλ παιχνιδιού και από την εν γένει φιλοσοφία που θέλει να περάσει στους παίχτες του ο έμπειρος τεχνικός, είδαμε στον αγώνα της Κυριακής, δείγματα απολύτως θετικά για την περαιτέρω πορεία της ομάδας.
Ο Δημήτρης Παναγιώτου είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην κατηγορία αυτή και από εκείνους του τεχνικούς που βλέπουν γήπεδο και ξέρουν πως μπορούν να παίρνουν το 100% των ποδοσφαιριστών που έχουν στην ομάδα τους.
Θεωρούμε ότι είναι θέμα χρόνου, ο Απεραντιακός να μπει σε τροχιά επιτυχιών γιατί και καλή ομάδα έχει αλλά και σοβαρή διοίκηση. Είναι γεγονός ότι ο κ. Βηλαέτης έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την ομάδα και θα κάνει ότι είναι δυνατόν η ομάδα να ορθοποδήσει και να πάει καλά στο πρωτάθλημα.
Ο ερχομός του νέου προπονητή και όλα τα προαναφερθέντα, δικαιολογημένα έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας για την συνέχεια. Πιστεύουμε ότι με νίκη την ερχόμενη αγωνιστική απέναντι στον Πυργετό, όλα στην ομάδα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.
Στον αγώνα μας τώρα, που θα ξεχαστεί απ΄ όλους πολύ νωρίς, δεν είδαμε καλό ποδόσφαιρο και από τις δυο ομάδες. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα, πίεσαν από νωρίς για το γκολ, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να δημιουργήσουν 2 καλές ευκαιρίες στο 18΄ και στο 22΄με τον Κουτρομάνο, που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες.
Αντίθετα με τους γηπεδούχους ο Απεραντιακός δεν έκανε πολλές επισκέψεις στα καρέ του Λέντα, ωστόσο όμως στην μοναδική καλή επίσκεψη του στο τέλος του Α΄ ημιχρόνου, έφτασε κοντά στο γκολ με τον Α. Νταβαρίνο ο οποίος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα σε κενό τέρμα μετά την ασθενή απόκρουση του πορτιέρο των γηπεδούχων στο σουτ φάουλ του Ντότσικα.
Μ τους γηπεδούχους να μπαίνουν και πάλι δυνατά στον αγώνα ξεκίνησε και το Β΄ ημίχρονο της αναμέτρησης. Η Λαμία, δημιούργησε καλή στιγμή στο 48΄ με ον Α. Ζιάκα και στο 53΄ με τον Κατσικάρη να στέλνει την μπάλα προς τα δίχτυα και το Ζήσιμο να σώζει την ομάδα διώχνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή την τελευταία στιγμή.
Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο πολύ καλός Τσιάμης είπε όχι στο δυνατό σουτ του Κάπου, όπως και στην κεφαλιά του Τλούπα λίγα λεπτά αργότερα.
Τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους το πλασέ του Ζιάκα που έφυγε άουτ στο 80΄.
Διαιτητής του αγώνα ήταν Μαρόπουλος (ΣΔ Κοζάνης).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΜΙΑ: Λέντας, Αναστασίου, Καλαμπόκας, Λέσσης, Κατσικάρης (73' Μαδούρας), Κάππος, Ζιάκας Αθ., Κουτρομάνος (46' Χριστόπουλος), Κουβαλάκης (58' Νάσιος), Τσούκαλος, Ζιάκας Γ.
ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ: Τσάμης, Θαμνόπουλος, Ντότσικας, Τλούπας, Κατσικάς, Κεφαλίδης, Πλατάκης (76' Νταβαρίνος Β.), Νταβαρίνος Α., Αροτίδης (86' Σαίτης), Γεωργακόπουλος, Ζήσιμος (66' Μπισμπίκης Δ.).