Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ντίνος Μπομποτσιάρης: «Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά»


Στα πλαίσια των εβδομαδιαίων επικοινωνιών μας με τους υποψηφίους Αυτοδιοικητικούς του τόπου μας, σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Καρπενησίου κ. Ντίνου Μπομποτσιάρη.
Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», μιλά μαζί μας για τα μηνύματα που λαμβάνει στις περιοδείες του από τους δημότες, για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Όλα αυτά και η απάντηση στο ερώτημά μας ποιον Συνδυασμό θα υποστηρίξει η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», αν οι εκλογές οδηγηθούν σε 2η αναμέτρηση, στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.



Ποιο είναι το μήνυμα που λαμβάνεται από τους δημότες του διευρυμένου Δήμου κατά τις προεκλογικές σας περιοδείες;


Το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες μέσα από τις επαφές μας, όταν συζητάνε, γιατί υπάρχει μια βουβή οργή και δε θέλουν καν να μιλήσουν, είναι η πλήρη απαξίωση. Απαξίωση στην πολιτική, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε αυτούς που μας οδήγησαν εδώ ως χώρα και τους εκφραστές τους στο τοπικό επίπεδο. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια γι’ αυτούς που εκπροσωπούν τα μεγάλα κόμματα και γι’ αυτούς που «παίζουν» παιχνίδια στην πλάτη τους.

Θεωρείτε πως το πρόγραμμα του συνυποψηφίου σας κ. Μπακογιάννη είναι υλοποιήσιμο, ειδικά με τα σημερινά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας;

Το πρόγραμμα του κ. Μπακογιάννη είναι ένα πρόγραμμα που περιέχει σχεδόν όλα αυτά που έχουν ακουστεί ή γραφεί τα τελευταία χρόνια για την περιοχή μας. Υπάρχουν πολλά στοιχεία και προτάσεις από παλιότερα προεκλογικά προγράμματα του δικού μας συνδυασμού. Κάποιες από αυτές είναι εκτός τόπου και δεν μπορούν να υλοποιηθούν γιατί ως ιδέες μπορεί να είναι καλές, όμως δεν ευσταθούν κυρίως σε περιοχές εκτός Καρπενησίου που είναι έρημες από κατοίκους. Όμως το μεγάλο πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση των όποιων προγραμμάτων προτείνονται. Σε μια χώρα που το κράτος κάνει τεράστιες περικοπές σε υγεία, παιδεία και στην τοπική αυτοδιοίκηση και που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας , που υπάρχει αρνητική ανάπτυξη δε θα υπάρξει κανένας φορέας που θα τα δανειοδοτήσει. Τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα και τα οποιαδήποτε μεγαλόπνοα προγράμματα δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.

Πιστεύετε ότι ο συνδυασμός σας κι εσείς προσωπικά, αν εκλεγείτε, θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στις καινοτομίες του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ;

Οποιοσδήποτε εκλεγεί δήμαρχος μετά τις εκλογές θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα. Πέρα από τις οποιεσδήποτε μεγαλόπνοες προεκλογικές υποσχέσεις και διακηρύξεις, οι όποιες σε μεγάλο βαθμό θα είναι αδύνατο να υλοποιηθούν, αυτό που χρειάζεται είναι νοικοκύρεμα και τάξη στους Καλλικρατικούς δήμους. Χρειάζεται αναδιοργάνωση των υπηρεσιών των δήμων και των υπηρεσιών που θα έρθουν στους δήμους. Τα επόμενα 3,5 χρόνια ο στόχος και η προτεραιότητα θα είναι ακριβώς αυτός. Έτσι ώστε, όταν βγούμε από τη μεγάλη κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα να είμαστε έτοιμοι ως δήμος να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ανάπτυξη και να αξιοποιήσουμε τις όποιες ευκαιρίες θα υπάρξουν. Για όλα αυτά χρειάζονται άνθρωποι χωρίς δεσμεύσεις ,χρειάζονται άνθρωποι με ήθος, συνέπεια και αγωνιστικότητα. Όλα αυτά τα στοιχεία οι άνθρωποι του συνδυασμού μας έχουν αποδείξει εδώ και 16 χρόνια ότι τα διαθέτουν. Ο συνδυασμός μας είναι συνδυασμός της ομαδικότητας και όχι συνδυασμός του ενός.

Αν πάμε σε δεύτερη Κυριακή στο Δήμο Καρπενησίου, ποιον συνδυασμό θα στηρίξει η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία;

Η προσπάθειά μας είναι να είμαστε εμείς αυτοί που θα συμμετέχουμε στη δεύτερη Κυριακή! Έτσι θα μας δοθεί η ευκαιρία να δώσουμε στη διοίκηση μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των προθέσεων και των απόψεών μας και να έχουμε καταλυτικότερο ρόλο σε νευραλγικές αποφάσεις. Όσον αφορά στις στηρίξεις, πιστεύουμε πως οποιασδήποτε μορφής συνεννόηση ή τοποθέτηση υπέρ ενός αντίπαλου συνδυασμού θα ήταν ανεδαφική από πλευράς ουσίας και προσβλητική έναντι των ανθρώπων που μας στηρίζουν. Θεωρούμε ότι οι πολίτες έχουν συνείδηση και δεν χρειάζονται υποδείξεις για το τι θα ψηφίσουν.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή παραδίδει κι επίσημα τη σκυτάλη στους ψηφοφόρους για την εκλογή της νέας διοίκησης στο Δήμο μας. Πως αξιολογείτε τη θητεία που ολοκληρώνεται;

Δυστυχώς δεν έχουμε να θυμηθούμε και πολλές επιτυχείς ενέργειες της απελθούσας διοίκησης. Τα ελαττωματικά στοιχεία της είναι που παραμένουν διαχρονικά κι όχι οι καινοτόμες πρωτοβουλίες της, κι ειλικρινά λυπάμαι που το λέω αυτό. Προχειρότητα κι αδιαφάνεια, ευκαιριακές λύσεις, επιπολαιότητα στις αποφάσεις, παντελής έλλειψη μεθόδων κι οργάνωσης, χαμένος χρόνος και χαμένο χρήμα. Δε θέλω να ακούγομαι αφοριστικός αλλά θα ήταν υποκρισία να επικροτώ τις όποιες ελάχιστες θετικές ενέργειες ενός Δήμου. Έχω βαθιά πεποίθηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν αισθάνεται πως βελτιώθηκε σε κάτι η ζωή του στην πόλη αυτή, ούτε κάποιο έργο πνοής έχει δημιουργηθεί .

Τι θα θέλατε να πείτε στους ψηφοφόρους του Δήμου μας λίγες μέρες πριν τις εκλογές;

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία ως μια ομάδα ανθρώπων με ενεργό δράση στα κοινά θα δώσει το παρόν στις εκλογές για ακόμη μια φορά. Στη διαδρομή μας αυτή μπορεί εύκολα ο καθένας να διαπιστώσει τη συνέπεια των λόγων και των έργων μας.
Συμμετέχουμε στα δημοτικά πράγματα εδώ και 16 χρόνια. Φέτος θα’ ναι η 5η φορά που συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές. Τα 12 τελευταία χρόνια εκλέγουμε ένα δημοτικό σύμβουλο με ποσοστό 10%. Όλα αυτά τα χρόνια κάναμε συνεπή και συνετή αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή Καρπενησίου. Στηρίξαμε τις θετικές προτάσεις του δήμου αλλά αντιδράσαμε έντονα σε προτάσεις που ήταν εναντίον των συμφερόντων της πόλης . Να θυμίσω ότι τα εμπορικά κέντρα , η δική μας δημοτική ομάδα τα απέτρεψε. Εμείς από οποιαδήποτε θέση μας επιλέξει ο πολίτης να επιτελέσουμε το καθήκον μας σε αντίθεση με ορισμένους που δραστηριοποιούνται μόνο όταν διοικούν. Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και όχι με το μυαλό τους σε αυτά τα «ωραία» που τους είπαν οι «μηχανισμοί». Σήμερα οι πολίτες ξέρουν ότι οι «υποσχέσεις» κάθε είδους δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτή την οικονομική και κοινωνική κατάσταση δεν μπορεί να εμφανίζονται ως σωτήρες. Καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου.