Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ 
Υποψ. Βουλευτής Ευρυτανίας 
με την Ν.Δ.: «Γεμάτος εμπειρίες και πιο ώριμος, φιλοδοξώ
να προσφέρω και από το μετερίζι του Βουλευτή»


Υπέρ της δανειακής σύμβασης που «διασφαλίζει τη σταθερότητα στη χώρα και δίνει το χρόνο να κινηθεί στο τομέα της ανάπτυξης, έτσι ώστε να βγει από την κρίση», αλλά και «κατά του 1ου Μνημονίου που υπέγραψε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χωρίς να διαπραγματευτεί», δηλώνει στην αποκλειστική του συνέντευξη στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ,
ο Κώστας Κοντογεώργος, υποψήφιος, Βουλευτής Ευρυτανίας, όπως όλα δείχνουν, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρώην Νομάρχης Ευρυτανίας στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του που παραχώρησε στην Βάσω Φεγγούλη, εξηγεί γιατί ο τόπος βεβαίως χρειάζεται εκλογές, ενώ στο ερώτημά μας «τι έχει να δώσει ακόμη στον τόπο του από το βουλευτικό μετερίζι» απαντά «είναι γεμάτος εμπειρίες, πιο ώριμος και έχοντας κάνει την αυτοκριτική μου και αναγνωρίσει τα λάθη μου, φιλοδοξεί και θέλει να προσφέρει στον τόπο του»
Τέλος στο ερώτημά μας πόσο θα επηρεάσει την προσπάθειά του να εκλεγεί βουλευτής το γεγονός ότι σε αυτές τις εκλογές αρκετοί από τους παλιούς ψηφοφόρους του θα στηρίξουν το κόμμα της ΔΗΣΥ, με τον γνωστό πολιτικό ελιγμό που τον διακρίνει απαντά με νόημα ότι «Ότι σέβεται τη βούληση του λαού και εμπιστεύεται την κρίση των Ευρυτάνων»
Αυτά και άλλα πολύ ενδιαφέροντα στην συνέντευξη που ακολουθεί.


Τελικά πότε θα έχουμε εκλογές;
Απ’ ότι φαίνεται η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η 6η Μαΐου.
Είστε υπέρ των μνημονίων και αν ναι τι απαντάτε σε εκείνους που λένε ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο καθότι τα μέχρι τώρα μνημόνια τους έχουν οικονομικά εξουθενώσει;
Καταρχήν να διαχωρίσουμε τα πράγματα. Μόνο που ακούει τη λέξη «μνημόνιο» ο Έλληνας αγανακτεί, γιατί έχει υποστεί τις συνέπειες του πρώτου καταστρεπτικού μνημονίου, που υπέγραψε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χωρίς να διαπραγματευτεί με αποτέλεσμα να φέρει τη χώρα σ’ αυτό το αδιέξοδο.
Υπάρχει όμως και η νέα δανειακή σύμβαση που υπογράφτηκε από τη κυβέρνηση Παπαδήμου, που στηρίζετε και από τη ΝΔ, μόνο για ορισμένο στόχο και σκοπό. Για το πρώτο μνημόνιο ήμουν αντίθετος από την αρχή, όπως και η ΝΔ και είχαμε πει σαφέστατα για ποιους λόγους.
Και φτάσαμε στη στιγμή της εξαγγελίας του δημοψηφίσματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ύπαρξη της χώρας. Και τότε η ΝΔ με αίσθημα ευθύνης ανέλαβε πρωτοβουλίες να στηρίξει μια διαφορετική κυβέρνηση, η οποία θα διαπραγματευόταν τη νέα δανειακή σύμβαση με καλύτερους όρους και θα έβγαζε σταδιακά τη χώρα από τη κρίση.
Σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια, ναι είμαι υπέρ, γιατί διασφαλίζει τη σταθερότητα στη χώρα και δίνει το χρόνο να κινηθεί στο τομέα της ανάπτυξης, έτσι ώστε να βγει από την κρίση. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά από το πρώτο μνημόνιο.

Ναι όμως έχει σχέδιο σωτηρίας της χώρας η Νέα Δημοκρατία ή πιστεύετε ότι με ένα νέο μνημόνιο μετά τις εκλογές θα αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν;
Η μόνη πολιτική δύναμη της χώρας που έχει σχέδιο είναι η ΝΔ. Η οποία το παρουσίασε  στο ΖΑΠΠΕΙΟ 1 και στο ΖΑΠΠΕΙΟ 2, αλλά και τώρα έχει έτοιμο το πρόγραμμά της, το οποίο θα θέσει στην κρίση των πολιτών στις επικείμενες εκλογές.

Πιστεύετε ότι αυτή την περίοδο η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές και τι μπορούν αυτές να προσφέρουν σε μια χώρα που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, με δεδομένο μάλιστα ότι δεν θα έχουμε και αυτοδυναμία κανενός κόμματος με αποτέλεσμα να έχουμε και πάλι κυβέρνηση συνεργασιών;
Ο τόπος βεβαίως χρειάζεται εκλογές. Στη δημοκρατία τη λύση τη δίνει η δύναμη των πολιτών. Οι πολίτες πριν ψηφίσουν θα πρέπει να αντιληφθούν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, την κρισιμότητα των στιγμών και την προοπτική του αύριο και να διαλέξουν πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες και υπεύθυνες είναι και έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα ότι μπορούν να βγάλουν τη χώρα από τη κρίση.
Όσον αφορά τα περί μη αυτοδυναμίας δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα εργαλείο εργασίας και όχι εκλογές. Οι εκλογές είναι η μεγαλύτερη δημοσκόπηση. Πιστεύω λοιπόν ότι θα υπάρξει αυτοδυναμία, γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί, χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, που θα παίρνει αποφάσεις και θα αναλαμβάνει ευθύνες.

Όπως όλα δείχνουν μετά το πολύχρονο πέρασμά σας από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης θα είστε υποψήφιος Βουλευτής με το κόμμα της ΝΔ στην Ευρυτανία; Ο Κώστας Κοντογεώργος έχει να δώσει ακόμη στον τόπο του και από αυτό το μετερίζι;
Φυσικά. Είμαι γεμάτος εμπειρίες, πιο ώριμος, έχω κάνει την αυτοκριτική μου, έχω αναγνωρίσει τα λάθη μου. Είμαι αρκετά νέος ακόμη και δυνατός και φιλοδοξώ να προσφέρω κι από αυτό το μετερίζι, εάν πρώτα με επιλέξει η ΝΔ και το κυριότερο με εκλέξει ο ευρυτανικός λαός.
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Ευρυτάνες που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και να τους δηλώσω ότι παραμένω πάντα στη πρώτη γραμμή και σταθερός στις αρχές εκείνες που ο κάθε Ευρυτάνας θέλει να βλέπει στους εκπροσώπους του.

Ωστόσο όμως η εκλογική αυτή αναμέτρηση αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη εδώ στην Ευρυτανία, καθότι το κόμμα της κ. Μπακογιάννη δείχνει να έχει μια ξεχωριστή δυναμική ενώ και ο νυν Βουλευτής θεωρείτε ισχυρός αντίπαλος;
Θα συμφωνήσω μαζί σας, γιατί από τη φύση της αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι πολύ κρίσιμη. Σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις υπήρχε συνωστισμός υποψηφίων σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Τώρα βλέπετε ότι υπάρχει μια απροθυμία γιατί είναι όλα πολύ δύσκολα. Η καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρυτανία θα γίνει στις εκλογές. Όλοι είναι ισχυροί μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Σε αυτές τις εκλογές αρκετοί από τους παλιούς ψηφοφόρους σας θα στηρίξουν το κόμμα της ΔΗΣΥ.  Πόσο θα επηρεάσει το γεγονός αυτό την προσπάθειά σας να εκλεγείτε βουλευτής Ευρυτανίας.
Οι εκλογές είναι η ιδιαίτερη έκφραση της βούλησης των πολιτών. Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει ότι θέλει. Σέβομαι τη βούληση του λαού και εμπιστεύομαι την κρίση των Ευρυτάνων.

Σχολιάστε μου τους συνυποψηφίους σας
Από τους υποψηφίους που υπέβαλαν αίτηση για τη ΝΔ έχω να πω ότι είναι εξαίρετοι άνθρωποι και επαγγελματίες, με αγάπη για τον τόπο, με διάθεση προσφοράς και κυρίως μας συνδέει μια πολύ καλή φιλία. Κι αυτό είναι ένα προμήνυμα ότι ο αγώνας μας θα είναι συλλογικός, όποιοι κι αν επιλεγούμε, γιατί μας ενώνει ο κοινός μας στόχος, που είναι η αξιοπρεπής και αποτελεσματική εκπροσώπηση του Νομού Ευρυτανίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις σας αν εκλεγείτε Βουλευτής και τι θα κάνει ο Κώστας Κοντογεώργος σε περίπτωση που δεν εκλεγεί;
Δεν είναι δόκιμο να αρχίσουμε εξαγγελίες από τώρα. Εάν όλα πάνε καλά θα τα πούμε. Και στη μία περίπτωση και στην άλλη. Θα ήθελα προς το παρών να μείνουμε σ’ αυτά. Δεν θέλω να προτρέχω. Είμαι ρεαλιστής και πατάω γερά στα πόδια μου στη γη. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχω καβαλήσει ποτέ καλάμι.

Θέλω να μου σχολιάσετε, ως περιφερειακός σύμβουλος, τη φημολογία περί δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στην Ευρυτανία.
Πολλά ακούγονται αυτό το διάστημα και κυρίως τώρα που πλησιάζουμε στις εκλογές. Η παράνομη μετανάστευση στη χώρα έχει πολλές αιτίες και πολλά δυσμενή αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Από πλευράς απασχόλησης, προστασίας και υγιεινής των πολιτών. Δεν είναι απλό ζήτημα και δεν αντιμετωπίζεται  με τα κέντρα υποδοχής μεταναστών. 
Θεωρώ την εξαγγελία του κ. Χρυσοχοΐδη μια προεκλογική φούσκα. Ο ίδιος έλεγε, όταν πρώτη η ΝΔ είχε κάνει τα πρώτα κέντρα υποδοχής, ότι ντρέπεται που είναι Έλληνας και τώρα λέει τα αντίθετα.  Δεν συμφωνώ γενικά με την προχειρότητα να γίνουν άρον- άρον τέτοιοι χώροι.

Τέλος θα θέλαμε τις Πασχαλινές σας ευχές προς όλους τους Ευρυτάνες
Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους Ευρυτάνες, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με υγεία και προπάντων με αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο.