Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Και νέες αντιδράσεις για το ασθενοφόρο της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις από φορείς και παράγοντες του Δήμου Αγράφων για το ασθενοφόρο της ΟΠΑΠ. Μετά το ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου, τις διαμαρτυρίες του Τ.Σ. Αγράφων, την παρέμβαση του πρώην Βουλευτή Ευρυτανίας, ένα ακόμη πρόσωπο που γνωρίζει όσο ελάχιστη το θέμα, ο πρώην συνεργάτης του Ηλία Καρανίκα, Αλέξης Καρδαμπίκης με επιστολή του ζητά να τηρηθεί η ίδια διαδικασία που τηρήθηκε για την παραχώρηση του πρώτου ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ το 2011 για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας. 
Συγκεκριμένα αναφέρει:


Ο πρώην Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Ιωάννης Ροτζώκος σε απάντησή του, μετά από ερώτηση του πρώην βουλευτή Ηλία Καρανίκα για την παραχώρηση ασθενοφόρου στο πρώην Δήμο Απεραντίων,  με το υπ. Αριθμ. 28922/2-9-2011 έγγραφό του, αποδέχεται την πρόταση του Βουλευτή Ευρυτανίας απαντώντας, μεταξύ των άλλων ότι, «το ΕΚΑΒ του παραρτήματος Λαμίας έχει τη δυνατότητα να διαθέσει κατά παραχώρηση ένα ασθενοφόρο όχημα πλήρως εξοπλισμένο, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα που ήθελε υποβληθεί από Δήμο του Νομού Ευρυτανίας καθώς και να εκπαιδεύσει τυχόν διατιθέμενο προσωπικό για την επάνδρωσή του στο πλαίσιο της συνεργασίας για την παροχή υπηρεσιών ιατρονοσηλευτικής φροντίδας στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές του Νομού Ευρυτανίας».
Το ασθενοφόρο παραχωρήθηκε, το ΕΚΑΒ εκπαίδευσε την εθελοντική ομάδα διασωστών και οι διακομιδές που έγιναν πάντα σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ,  αποδείχτηκαν πολλές και σωτήριες. Τα στοιχεία με τις διακομιδές, υπάρχουν στο ΕΚΑΒ και είναι αδιάψευστος μάρτυρας.
Συνεπώς, αν δεν γνωρίζει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρπενησίου τη διαδικασία παραχώρησης, ας δει την  διαδικασία που τηρήθηκε στην παραχώρηση του πρώτου ασθενοφόρου στο Πολυδύναμο Γρανίτσας.
Εφόσον υπάρχει βούληση μπορεί νομιμότατα να γίνει . Σε διαφορετική περίπτωση θα δικαιώσουν αυτούς που λένε <<τίποτε δεν πρέπει να γίνεται πέρα από το Μέγδοβα>>.
Η επιχειρούμενη μεθόδευση, αντί για το καινούργιο τετρακίνητο ασθενοφόρο, να δοθεί ένα μεταχειρισμένο,  που σκαρφίστηκαν τις τελευταίες ώρες, αδικεί κατάφορα τους πολίτες της πιό  δυσπρόσιτης περιοχής της Ελλάδας, τη Δυτική Ευρυτανία.
 Αυτό βέβαια που γίνεται και με αυτό το θέμα, σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει  από τις  ευθύνες  της στασιμότητας και της απραξίας,  όσων εκπροσωπούν το Νομό, το Δήμο Αγράφων αλλά και αυτούς που πολιτεύονται με την τακτική του <<ώριμου φρούτου>>.
Απ΄ όλα τα υπάρχοντα στοιχεία αποδεικνύεται ότι το ασθενοφόρο που προορίζονταν για τους Αγραφιώτες, θα πρέπει να παραχωρηθεί στο Κ.Υ. Δυτικής Φραγκίστας, γιατί έχει παραγγελθεί προκειμένου να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της δύσβατης περιοχής της κεντροδυτικής Ευρυτανίας.