Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*«Έτσι αναδεικνύεται πρωταθλητής (αναλογικά πάντα με τον πληθυσμό του δήμου) όσον αφορά την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, καθώς μέσα σε μόλις έναν χρόνο κατάφερε να δεσμεύσει περίπου 17.000.000 ευρώ, που θα συμβάλουν στην ισόρροπη ανάπτυξη του συνόλου όλου του καλλικρατικού Δήμου Καρπενησίου.
Συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, ο Κώστας Μπακογιάννης αποδεικνύει έμπρακτα ότι, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι δήμοι μπορούν, ακόμη και σήμερα, να βρουν εργαλεία ανάπτυξης εφόσον λειτουργούν με σωστό σχεδιασμό, ολοκληρωμένες προτάσεις, συστηματική δουλειά και με σημείο αναφοράς την ποιότητα ζωής των δημοτών τους. Αυτή η επιτυχία του θεωρείται ήδη μια μεγάλη «προίκα» για τα επόμενα βήματά του στην κεντρική πολιτική σκηνή, όποτε αποφασίσει κάτι τέτοιο». Απόσπασμα από άρθρο που δημοσιεύτηκε στη «Δημοκρατία της Κυριακής». Έτσι η δουλειά και τα καλά τα φαίνονται.

*Δεν προλαβαίνω ο άνθρωπος να ανοίξω εκείνο το κουτί για να μάθω καμιά είδηση και τσουπ πέφτω πάνω σε γνώριμες φάτσες. Όλα τα τηλεοπτικά κανάλια πήρε παραμάζωμα ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης βροντοφωνάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καρπενησίου, αλλά και αναδεικνύοντας τα έργα που γίνονται στην πόλη. Μπράβο Δήμαρχο, έτσι πρέπει να γίνεται και να ακούγονται τα αιτήματα των ανθρώπων που έχουν μείνει σε τούτο εδώ τον τόπο, αλλά και η δουλειά που γίνεται. Το καλό θα ήταν το δικό σου παράδειγμα να ακολουθήσουν κι άλλοι που το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν προβλήματα, αντί να λύνουν.

*Μπράβο σε κείνο το παιδί που δεν αφήνει κάνεναν στην ησυχία του και τους ενοχλεί όλους μέχρι να βγάλει άκρη και η υπηρεσία του εν τέλει να δουλέψει όπως πρέπει. Τρέχει να βρει το δήμαρχο, το βουλευτή, τον περιφερειάρχη και όποιον άλλον μπορεί να βοηθήσει, ούτως ώστε το ΕΚΑΒ να στελεχωθεί. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, δείχνει ότι έχει όρεξη για δουλειά κι ότι κυρίως αγαπάει την δουλειά του, αλλά και τον τόπο του. Τέτοια παιδιά και νέοι άνθρωποι έπρεπε να βρίσκονται σε καίριες θέσεις σε όλες τις Υπηρεσίες και όχι κάτι άλλοι που σε ρωτάνε εάν το «Αριστοτέλειο» γράφεται με «ι» ή με «οι»!!!!

*Σωστά έπραξε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς και με απόφασή του κλείνει για δύο μέρες όλες τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δείχνοντας έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα στους εργαζομένους και εναντιώνεται στο νόμο περί απολύσεων και διαθεσιμότητας. Το παράδειγμά του πρέπει να το πράξουν και οι άλλοι Περιφερειάρχες και η κεντρική κυβέρνηση να καταλάβει ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται…

*Είπα κι εγώ μετά από πολύ καιρό να πάω να ακούσω συνεδρίαση του ΔΣ Αγράφων. Να σας πω την καλύτερη δουλειά έκανα. Τέτοιο σασπένς δεν το περίμενα! Κρεμιόμουν από τα χείλη των δημοτικών συμβούλων για να δω ποιος θα ψηφίσει και ποιος όχι. Σήκωσαν μπαϊράκι. Εμ κάποια στιγμή τα λάθη πληρώνονται….

*Έ όλα είχα να τα ακούσω, αλλά ότι αναβλήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ Αγράφων, διότι έκαναν κατάληψη οι ειδικοί σύμβουλοι και είχαν εγκατασταθεί  στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Κερασοχώρι, δεν το περίμενα. Τόσες αίθουσες είχατε να διαμαρτυρηθείτε ρε παιδιά, την αίθουσα συνεδριάσεων βρήκατε;

*Οι ειδικοί σύμβουλοι του Δήμου Καρπενησίου γιατί δεν έκαναν κατάληψη; Τα ίδια δικαιώματα δεν έχουν; Ή αυτούς δεν θα τους πειράξει κανείς, δεν θα μειωθούν οι μισθοί τους και δεν θα μειωθούν στον αριθμό;

*Προς τους  άρχοντες και  αρχόντισσες του Δήμου Αγράφων: Σας υπενθυμίζω τη φράση του Πλούταρχου: «Παιδεία των εν ημίν μόνον εστίν αθάνατον και θείον».
Με εξαιρετική τιμή.
ΨΔΑ*
*Ψηφοφόρος Δήμου Αγράφων