Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Το μεγάλο λάθος των Αλβανών δραπετών

Οι νεκροί δραπέτες ενεργοποίησαν κινητό τηλέφωνο για να ζητήσουν βοήθεια από συνεργούς τους προκειμένου να ξεφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σχεδόν άμεσα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν την «ενεργοποίησή» του, την κεραία εκπομπής και στη συνέχεια το ακριβές στίγμα τους!


Ακολούθησε ο εντοπισμός τους με τις θερμικές κάμερες μέσα στη στάνη, παράλληλα με τις πληροφορίες που έδωσαν κτηνοτρόφοι της περιοχής. Στη συνέχεια στήθηκαν οι αστυνομικές ενέδρες με τη γνωστή αιματηρή κατάληξη. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δύο νεκροί κακοποιοί να είχαν τον ρόλο του «λαγού»-προπομπού, προκειμένου να διαφύγουν από την περιοχή και σε άλλη κατεύθυνση οι υπόλοιποι δραπέτες και ο φερόμενος αρχηγός τους Μαριάν Κόλα.
Νεκροί είναι ο 25χρονος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Έντισον Λίκα ή Σινάνι και ο περίπου 40χρονών θείος του Φλαμούρ Λίκα ή Σινάνι. Ο 2ος φέρεται από τους αστυνομικούς ο εγκέφαλος και οργανωτής της πολεμικής επιδρομής στις φυλακές Τρικάλων και απόδρασης των 11, τον περασμένο Μάρτιο.
Και αυτός ήταν έγκλειστος των φυλακών Λάρισας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ληστείες στην περιοχή της Κορίνθου, Αράχωβας και Κεντρικής Ελλάδας. Και αυτός θεωρούνταν δραπέτης από τις 25 Μαρτίου 2006 όταν είχε παραβιάσει άδεια που είχε λάβει. Ο «θείος» είχε συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, και πριν από την αιματηρή συμπλοκή στην Κόνισκα, αποτυπώματά του είχαν εντοπιστεί σχεδόν σε όλα τα οχήματα που είχαν αφήσει πίσω τους οι δραπέτες.


Εδώ και περίπου 10 ημέρες είχαν διαπιστώσει οι επικεφαλής αξιωματικοί τη «διάσπαση» των δραπετών σε δύο ομάδες. Περιορίστηκαν σε αυτή των δύο ατόμων γιατί τα ίχνη της άλλης είχαν περιοριστεί έως ελαχιστοποιηθεί. Οι έρευνες αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στον εντοπισμό των υπόλοιπων 4 επικίνδυνων δραπετών, που δεν αποκλείεται και αυτοί να έχουν διασπαστεί προκειμένου να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό.