Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Στην Γρανίτσα, στις 3 Αυγούστου το Πανευρυτανικό Αντάμωμα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων ( Ο.Ε.Σ ) μαζί με τους συλλόγους μέλη της, μετά από διαδοχικές συναντήσεις με τα  Δ.Σ. των Συλλόγων στην Αθήνα στις 3-5-2014 και 01-06-2014, γνωστοποιεί ότι   απεφασίσθηκε  το   ετήσιο "Πανευρυτανικό αντάμωμα"   το οποίο αποτελεί  θεσμό πλέον  να πραγματοποιηθεί  για εφέτος στην Γρανίτσα Ευρυτανίας (θέση Πλατανιάς)  την Κυριακή 03-08-2014. Είναι  το 26ο Αντάμωμα
  
Η κορυφαία αυτή εκδήλωση τελείται ανελλιπώς από  το 1988 από  όταν ιδρύθηκε η Ο.Ε.Σ και κάθε φορά σε διαφορετική τοποθεσία  ώστε να δίδεται η ευκαιρία  στον εκάστοτε τόπο να αναδεικνύει τις επί μέρους φυσικές ομορφιές του , αλλά και τις συνήθειες του , παραδόσεις ήθη και έθιμα.
Η Ο.Ε.Σ απευθύνει ειδικό  κάλεσμα στην Απανταχού Ευρυτανική Νεολαία  που την θεωρεί απαραίτητη  για την συνέχιση   της  ύπαρξης και της διατήρησης των πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού μας, όσο   της Ο.Ε.Σ.  Καλεί   τους πολιτιστικούς Συλλόγους  και συγχρόνως απευθύνει κάλεσμα  σε όλους  τους  Ευρυτάνες & Ευρυτάνισσες , και των απανταχού  στα πλαίσια του Ανταμώματος και  των εκδηλώσεων  της Ο.Ε.Σ.
Στην πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση θα  συμμετέχουν τα  χορευτικά των Συλλόγων της Ο.Ε.Σ ενώ  η ορχήστρα θα αποτελείται  από ντόπιους Ευρυτάνες καλλιτέχνες. Στο αντάμωμα δίνεται η ευκαιρία για να βρεθούν, σε όλους τους Ευρυτάνες να ανταμώσουν με φίλους και γνωστούς  να ανταλλάξουν τους προβληματισμούς τους και να βρεθούν  στα πάτρια εδάφη της Ευρυτανικής γης. 
Επίσης η ΟΕΣ κάνει γνωστό  ότι το καλοκαίρι 2015 έχει προγραμματισθεί  να γίνει το 1ο  Παγκόσμιο Αντάμωμα των Απανταχού Ευρυτάνων   στην Αθήνα σε   ένα στάδιο ή σε αντίστοιχο χώρο,    από την Ο.Ε.Σ. πέρα από  το  ετήσιο Αντάμωμα στην Ευρυτανία ,   σε συνεργασία με τους Συλλόγους μέλη της  ,των  Ευρυτανικών  Σωματείων,  των Δήμων  της  Περιφέρειας ,Μ.Μ.Ε και  όλων των εμπλεκομένων  φορέων. Θα υπάρξουν και άλλες σχετικές ανακοινώσεις  επί του θέματος και θα συγκροτηθούν επιτροπές και  ομάδες εργασίας  για την υλοποίηση του.