Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Εκδήλωση Μνήμης για την μάχη της Καλιακούδας

Ο Σύλλογος  « Η ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ» , ο Δήμος Καρπενησίου, ο Σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών « Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» και οι  συνδιοργανωτές Τ.Κ. Μεγάλου Χωριού, Τ.Κ.  Ψιανών, Τ.Κ. Ρωσκάς, Τ.Κ. Ανιάδας και ο Σύλλογος Συγκρελλιωτών «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», σας προσκαλούν  την  Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 στην   καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της ιστορικής μάχης της Καλλιακούδας που έγινε πριν 189 χρόνια  ( στις 28 και 29 Αυγούστου 1823).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης  είναι:
7:30 π.μ.  Θεία Λειτουργία  στο Εκκλησάκι της Παναγίας της Καλλιακούδας στη θέση Λακκώματα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου.
10:15 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων της μάχης.
Ομιλία από τον Ομότιμο Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας κ. Γεωργίου Παπαδόπουλου για το ιστορικό της μάχης.
Κατάθεση στεφάνων
Θα ακολουθήσει το λαϊκό πανηγύρι της Καλλιακούδας με τη συνοδεία δημοτικής ορχήστρας και ελεύθερο χορό προσφορά του Δήμου Καρπενησίου.
Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να φροντίσουν για τον εφοδιασμό τους.
Θα διατίθενται  σουβλάκια, αναψυκτικά, μπύρες , κρασί κ.λ.π. από ιδιώτες , ενώ μπορείτε να φέρετε το φαγητό σας για ένα αξέχαστο γεύμα κάτω από τα έλατα της Καλλιακούδας. Η Εταιρεία Trekking Καρπενησίου, χορηγός μεταφοράς, θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο από τη θέση Νεράιδα Καρπενησίου στις 8:00 και από το Μεγάλο Χωριό στις 8:30 προς Λακκώματα. Επιστροφή στις 2:00 μ.μ.
Δεν θα σταλούν ατομικές προσκλήσεις.
 Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ