Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας


Με στόχο μια θέση στις εθνικές και τις προολυμπιακές ομάδες οι κορυφαίοι πυγμάχοι της χώρας βρέθηκαν το τετραήμερο 10-13 Δεκεμβρίου στο Καρπενήσι, όπου διεξήχθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας ανδρών και γυναικών.
Στο κλειστό γυμναστήριο του Καρπενησίου, οι αθλητές της πυγμαχίας πάλεψαν για μια θέση στην εθνική και προολυμπιακή ομάδα, προσφέροντας ταυτοχρόνως πλούσιο θέαμα στους θεατές.
Στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση του αθλήματος δήλωσαν συμμετοχή 64 άνδρες και 29 γυναίκες από 35 σωματεία, απ’ όλη την Ελλάδα. Αθλητές κορυφαίες κλάσης, οι οποίοι ανέβασαν το επίπεδο της διοργάνωσης και αύξησαν τον ανταγωνισμό μεταξύ των συμμετεχόντων.
Οι αγώνες ξεκίνησαν την Παρασκευή το απόγευμα με τους προκριματικούς και συνεχίστηκαν και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα ξεκίνησαν στις 11 το πρωί, όπου και ολοκληρώθηκαν με τους τελικούς αγώνες που ανέδειξαν και τους νικητές.
Τόσο οι διοργανωτές, όσο και οι αθλητές έμειναν ευχαριστημένοι από τις εγκαταστάσεις και τη φιλοξενία του Δήμου Καρπενησίου και μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κώστας Γαζής δήλωσε: "Ως ομοσπονδία μένουμε πιστοί στην απόφασή μας και προσπαθούμε να προωθήσουμε την πυγμαχία στην ελληνική περιφέρεια. Μετά την ευγενική προσφορά του δήμου Καρπενησίου αποφασίσαμε να γίνουν οι αγώνες της πρώτης κατηγορίας στην πανέμορφη πόλη της Ευρυτανίας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Δήμαρχο για την φιλοξενία, αλλά και για τις υπηρεσίες που μας προσέφεραν. Σκοπός μας είναι να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στο άθλημα της πυγμαχίας, να το δουν, να το γνωρίσουν και γιατί όχι όσοι θέλουν να μάθουν πυγμαχία».
Σε επίπεδο Μεταλλίων η Τζένη Τασίδου της ΑΕΚ κατέκτησε το χρυσό και ο Παναγιώτης Μπάλιος το ασημένιο μετάλλιο για την Ένωση. Από την άλλη ο άλλος «κιτρινόμαυρος» πυγμάχος , Αντύπας Αρζουμανίδης δεν κατάφερε να πλασαριστεί σε κάποια θέση που να του αποφέρει μετάλλιο αλλά αυτό λίγο μετράει από την στιγμή που οι καλές εμφανίσεις του δείχνουν ότι στο μέλλον θα έρθουν μετάλλια και διακρίσεις.
Εν τω μεταξύ μετάλλια στο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ευρυτανική πρωτεύουσα πήραν οι Πατρινοί Πυγμάχοι Βασίλης Κονταξής της Ε.Α.Π. στην κατηγορία των 60κιλών. Παράλληλα το δεύτερο χρυσό και το πρώτο για την Π.Γ.Ε. σε αυτή τη διοργάνωση, ήρθε από τον Κλεάνθη Βασιλείου ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία των 57κιλών, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο του και αυτή τη χρονιά.
Η επί σειρά ετών πρωταθλήτρια του Άρη, στα 60 κιλά και μέλος της Εθνικής ομάδος πυγμαχίας, Γεωργία Βαχανίδου, βρέθηκε στο Καρπενήσι όπου φιλοξενούνταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών και κατέκτησε την δεύτερη θέση με τρόπο που δημιούργησε ερωτηματικά και ενστάσεις.