Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Δημήτρης Κολοκύθας Πρόεδρος ΝΟΔΕ: «Η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα και στην Ευρυτανία»

Για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση αλλά και για άλλα σημαντικά θέματα μίλησε στην εφημερίδα μας και στην Βάσω Φεγγούλη ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας. Ο κ. Δημήτρης Κολοκύθας, στην συνέντευξη που μας παραχώρησε,
τονίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς κράτησε υπεύθυνη στάση στα τελευταία πολιτικά δρώμενα στον τόπο μας, πετυχαίνοντας 4 σημαντικούς στόχους, για την πατρίδα και το κόμμα, ενώ για την ΝΟΔΕ Ευρυτανίας αναφέρει ότι κινείται δυναμικά και μεθοδικά ενημερώνοντας τους Ευρυτάνες με κάθε λεπτομέρεια για τα ευρυτανικά ζητήματα που προκύπτουν.
Κλείνοντας ο κ. Κολοκύθας θεωρεί ότι η ΝΔ. είναι έτοιμη για τις εκλογές τις οποίες μάλιστα θα κερδίσει τόσο πανελλαδικά όσο και στην Ευρυτανία, που θα έλθει πρώτο κόμμα. Όσον αφορά ποιοι θα στελεχώσουν το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, ξεκαθαρίζει ότι η διαδικασία επιλογής δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, διαβεβαιώνοντας όμως ότι θα επιλεγούν οι καταλληλότεροι. Αυτά και άλλα πολλά στην συνέντευξη που ακολουθεί.

Πως σχολιάζετε την όλη συμπεριφορά και στάση του κ. Σαμαρά στις πολιτικές εξελίξεις; Ο Αντώνης Σαμαράς έχει κρατήσει μια υπεύθυνη στάση βλέποντας και ξεκαθαρίζοντας ότι το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί στον ελληνικό λαό, το οποίο έχει αποτύχει και κανένας στόχος δεν έχει επιτευχθεί, πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα.
Αυτό το έχει γράψει στην τελευταία του επιστολή και έχει γίνει κατανοητό από όλους. Κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, ούτως ώστε πετυχαίνοντας τους τέσσερις στόχους του να φύγει ο Γιώργος Παπανδρέου από την Πρωθυπουργία, να ξεκαθαρίσει το θέμα της 6ης δόσης και να γίνει το κούρεμα του χρέους.
Και το τελευταίο είναι οι εκλογές, όπου εκεί θα αποφασίσει ο Ελληνικός λαός για το ποιον θέλει να τον κυβερνήσει. Όσον αφορά την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, εμείς από την πλευρά μας ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας με δελτία τύπου. Σαν ΝΟΔΕ Ευρυτανίας είμαστε σε εγρήγορση. Συνεδριάσαμε πάνω σε θέματα επικαιρότητος γενικής και τοπικής πολιτικής. Ασχοληθήκαμε με θέματα, όπως με τα αγροτικά ιατρεία που δεν έχουν γιατρούς και θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Ακόμα είμαστε συμπαραστάτες του Δικηγορικού Συλλόγου Καρπενησίου, όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με το Ειρηνοδικείο στο Κερασοχώρι

Την περασμένη Δευτέρα συναντηθήκατε με τον Πρόεδρο στην Αθήνα και αύριο θα συνεδριάσει η ΝΟΔΕ; Πράγματι κ. Φεγγούλη στις 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των προέδρων ΝΟΔΕ και αύριο θα συνεδριάσει η ΝΟΣ με τη συμμετοχή στελεχών και από τα Κεντρικά, όπου θα συζητήσουμε το σχέδιο δράσης της ΝΟΔΕ σε όλο το Νομό μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η ΝΟΔΕ Ευρυτανίας είναι έτοιμη; Έχει βρει τους τρεις υποψηφίους;  Όπως σας προείπα, η Νέα Δημοκρατία τόσο πανελλαδικά όσο και στην Ευρυτανία είναι πανέτοιμη να αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας, για να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Τώρα όσον αφορά ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι από την Ευρυτανία με το κόμμα μας στις επόμενες εκλογές, σας τονίζω ότι επίσημα δεν έχουμε μπει στη διαδικασία. Βέβαια επειδή οι εκλογές είναι προ των πυλών, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Περιμένουμε την επίσημη εντολή από τα κεντρικά του κόμματος για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων, οι οποίοι θα είναι αξιόλογοι και καταξιωμένοι, και θα προσπαθήσουν να αλλάξουν αυτή τη μίζερη κατάσταση.

Στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις το κόμμα της ΔΗΣΥ μένει εκτός Βουλής; Πως βλέπετε τη ΔΗΣΥ στην Ευρυτανία; Θα ασχοληθώ με το δικό μας κόμμα. Κάθε κόμμα έχει τη στρατηγική του, λαμβάνει τα μηνύματα από τον κόσμο και δρα ανάλογα. Το μόνο που έχω να δηλώσω είναι πως η Νέα Δημοκρατία και στην Ευρυτανία θα είναι το πρώτο κόμμα.