Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ - ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Διπλή απάντηση σε Βελαέτη από Φουρλίγκα – Μιχόπουλο



Τελειωμό δεν έχουν οι Επιστολές στον Δήμο Αγράφων. Όπως αναμένονταν, τόσο ο Θύμιος Μιχόπουλος, όσο και η Κλεάνθη Φουρλίγκα, με τις παρακάτω Επιστολές που δημοσιεύουμε αυτούσιες, απαντούν στην Επιστολή του κ. Βελαέτη με σκληρά λόγια, αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Πολιτισμού για την εν γένει παρουσία του στον Δήμο. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μιχόπουλος, στην επιστολή του κατηγορεί τον κ. Βελαέτη “ότι δεν κατενόησε τα γραφόμενά του και ότι ο Δήμος δεν διοικείται εξ αποστάσεως”, ενώ η κ. Φουρλίγκα, κατηγορεί τον κ. Βελαέτη ότι έχει άγνοια των πεπραγμένων στον Δήμο, ότι είναι μόνιμα απών, ενώ τον “συμβουλεύει” να «επιστρέψει το ποσόν των 35.000,00 € περίπου  που έλαβε ως αντιμισθία μέχρι σήμερα από το Δήμο Αγράφων διότι, θα ήταν πιο χρήσιμο να καταναλωθεί το ποσό αυτό στην εξυπηρέτηση των Δημοτών μας  παρά ως μισθός ενός ανύπαρκτου Αντιδημάρχου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει κλείνοντας την επιστολή της.
Αυτά και άλλα πολύ ενδιαφέροντα στις επιστολές που ακολουθούν. 
                    

Ευθύμιος Μιχόπουλος                  
Αντιδήμαρχος Αγράφων                             
Τηλ. 6976649532                                              
Κερασοχώρι 2-10-2012

Θέμα: «Απάντηση στην επιστολή του κ. Βελαέτη».
Αγαπητέ συνάδελφε,  πιθανόν να μην είχατε διαβάσει την καταγγελία την οποία έκανα. Εάν πάλι την διαβάσατε είμαι  απόλυτα σίγουρος ότι δεν την κατανοήσατε.
Με έκπληξη διαπιστώνω μέσα από την επιστολή σας ότι, επιβεβαιώνετε πως με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσατε στον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΔΗΜΟ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ λειτουργείτε και σήμερα.
Ο Δήμος Αγράφων είναι η μισή Ευρυτανία και δεν διοικείται εξ αποστάσεως. Συνεπώς με την δήλωσή σας δεν είχατε ως στόχο την ανάδειξη – επίλυση των σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας του Δήμου, αντιθέτως επιτρέψτε μου να πιστεύω πως ο μοναδικός σκοπός σας ήταν να ενημερώσετε τους Αγραφιώτες ότι είστε και εσείς ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ του Δήμου Αγράφων.          
Εύχομαι ο δικό σας τρόπος Διοίκησης να αποδειχθεί ο καλύτερος και να δουλέψουν όλα ρολόϊ  (όπως στον Απεράντιο) αναγκάζοντας ακόμη και τους Νομοθέτες να τον καθιερώσουν ως πρότυπο αντικαθιστώντας τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ 3852/10.

Με συναδελφικούς Χαιρετισμούς                                                                             
Ευθύμιος Μιχόπουλος
Αντιδήμαρχος Αγράφων

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΦΟΥΡΛΙΓΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΕΛΑΕΤΗ

Θα ήθελα να ενημερώσω τους Δημότες Αγράφων ότι δεν είναι αυτοσκοπός να «φιλοξενούμαι» εβδομαδιαίως στις σελίδες των εφημερίδων. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορώ να σιωπήσω τόσο στο υστερόγραφο της επιστολής του κ. Βελαέτη, που άμεσα και με θρασύτατο χαρακτηρισμό αναφέρεται στο πρόσωπό μου, όσο και στο υπόλοιπο της επιστολής που αφορά το Δήμο Αγράφων. Υποχρέωσή μου να ξεκινήσω από την αναφορά του  στο  Δήμο,  διότι αυτό είναι  το μείζον θέμα και ύστερα να αναφερθώ στο υστερόγραφό του.
Είναι πολύ κακό δημόσια να εκφράζεις απόψεις μη τεκμηριωμένες και χειρότερο να ψεύδεσαι. Ο κ. Βελαέτης πρέπει άμεσα να ζητήσει ενημέρωση για την οικονομική και λειτουργική κατάσταση του Δήμου Αγράφων διότι δηλώνει πλήρη άγνοια και αυτό προκύπτει μέσα από το κείμενό του.
Συγκεκριμένα, η ΣΑΤΑ του 2011 ήρθε στο ακέραιο και όχι μισή. Όντως από την  ΣΑΤΑ του 2011, η μισή έχει κατανεμηθεί αλλά το υπόλοιπο μισό της, αν  και υπάρχει στο ταμείο του Δήμου, δεν έχει αποδοθεί όπου οφείλεται λόγω ανικανότητας Δημάρχου. Ας αφήσουμε τους ξέφρενους και πρώιμους πανηγυρισμούς για το 3-0 της δευτεροβάθμιας επιτροπής  και ας επιταχύνουμε τους ρυθμούς ώστε να πανηγυρίσουν πρώτα και σύντομα οι οφειλόμενοι  και μετά οι οφειλέτες.
Ο κ. Βελαέτης προφανώς δε γνωρίζει ή σκόπιμα αποκρύπτει ότι ο Δήμος Αγράφων έχει 13 διοικητικούς υπαλλήλους συν 4 ειδικούς συνεργάτες. Το ότι δεν είναι κατανεμημένοι σωστά και ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε υπηρεσίας ώστε να είναι εύρυθμη η λειτουργία του Δήμου, σε αυτό φταίει αποκλειστικά ο Δήμαρχος. Άρα ο προϋπολογισμός δεν ήταν θέμα υπαλλήλων.
Απ’ ότι γνωρίζω η Δημοτική Ενότητα Αγράφων έλαβε το ίδιο, ίσως και λιγότερο ποσό, από τη Δημοτική Ενότητα Απεραντίων για καθαρισμούς δρόμων. Αν λάβουμε υπόψη ότι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων είναι πολλαπλάσια σε σχέση με τη Δημοτική Ενότητα Απεραντίων λόγω καιρικών συνθηκών και μορφολογίας του εδάφους, τότε γεννούνται  τα εξής ερωτήματα: Πως εκεί ήταν τακτοποιημένοι όλοι οι δρόμοι και στον Απεράντιο με συμβασιούχο χειριστή και γκρέιντερ του Δήμου ήταν κλειστοί; Τι έγιναν τα χρήματα και δεν ανοίχτηκαν οι  δρόμοι; Ποιος ορίζει το «εν λευκώ» στον Απεράντιο;
Επισημαίνει ο κ. Βελαέτης ότι ο Δήμαρχος φώναζε «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ». Ήταν τόσο μεγάλη η προσπάθειά του για οικονομία που διατέθηκαν ΜΟΝΟ…14.989,42 € να αγοραστούν πλατάνια και χώμα για το Δήμο μας  από τον κ. ΒΕΛΑΕΤΗ ΛΑΜΠΡΟ (αδελφό του κ. Βελαέτη)  την ώρα που ο Δήμος στέναζε για καύσιμα έχοντας μηχανήματα και εργάτες σε πλήρη καταστολή. Βλέπετε, αγαπητοί συνδημότες, τα πλατάνια και ειδικότερα το χώμα είναι δυσεύρετα στην Ευρυτανία.
Παρακαλώ τον κ. Βελαέτη να μελετήσει το άρθρο 61 του ν. 3852/10 [παρ. 5 κ 6] του Καλλικράτη, το οποίο αναφέρεται στις υποχρεώσεις και τις αρμοδιότητες ενός Αντιδημάρχου  καθιστώντας  του την προσοχή στο σημείο που τονίζει ότι ένας Αντιδήμαρχος υποχρεούται να είναι μόνιμος κάτοικος του Δήμου τον οποίο υπηρετεί με δικαίωμα απουσίας 30 ημερών ανά έτος (φαίνεται εδώ αντιστράφηκαν τα πράγματα και γίνεται δικαίωμα παρουσίας 30 ημερών ανά έτος). Ποιές οι ευθύνες τόσο του Δημάρχου, που τον όρισε Αντιδήμαρχο ενώ γνώριζε ότι ο κ. Βελαέτης είναι σταθερά απών, όσο και του Περιφερειακού Διευθυντή Ευρυτανίας ο οποίος έπρεπε ήδη να έχει επέμβει προς αποκατάσταση της νομιμότητας;  Μάλλον και αυτός περί άλλα τυρβάζει.
Να απαντήσω τώρα και στην αναφορά του κ. Βελαέτη στο πρόσωπό μου. Διαβάζοντας τη συμβουλή του «τα εν οίκω μη εν δήμω» απαντώ: Η εκλογή μου ήταν «εν δήμω» άρα τα θέματα που τον αφορούν πρέπει να παρουσιάζονται και αυτά «εν δήμω» και μάλιστα από τους αιρετούς ώστε οι Δημότες να είναι ενήμεροι για τα συμβαίνοντα στο Δήμο τους. Όχι να σιωπούμε εξυπηρετώντας άνομα και  προσωπικά συμφέροντα. Τα «εν οίκω» τα σέβομαι και τα διαχωρίζω και επειδή, εντέχνως καλλιεργείτε ένα κλήμα περί προσωπικής σχέσης με τον κ. Τάτση δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε υπήρξε προσωπική σχέση μεταξύ μας και τον προκαλώ δημόσια για οτιδήποτε το αντίθετο να αποφανθεί. Ως εδώ οι προσπάθειες σπίλωσης του  ονόματος μου.
Πρέπει να τονίσω στον κ. Βελαέτη ότι ουδέποτε συστήθηκα στον Αγραφιώτικο λαό ως προσωπική σύμβουλος του κ. Τάτση. Απλώς ανέφερα σε δήλωσή μου ότι λόγω αδυναμίας σύνταξης κειμένου του κ. Τάτση συνέτασσα εγώ τα εκάστοτε κείμενά του (άλλωστε στη δήλωσή μου αυτή συναινεί και ο ίδιος μέσω της σιωπής του). Αυτό δεν μου προσδίδει την ιδιότητα της συμβούλου ούτε της γραμματέως. Ήταν καθαρά μια κίνηση βοήθειας. Εάν ο κ. Βελαέτης διαβάζοντας αυτό θεώρησε ότι επικαλέστηκα μια τέτοια ιδιότητα λυπάμαι που δεν γνωρίζει ορθή ανάγνωση.
Επιβάλλεται όμως να σχολιάσω τη λέξη παραφροσύνη που αναφέρει στο υστερόγραφό του. Είναι παραφροσύνη να υπερασπίζεται κανείς την υπογραφή του, τη νόμιμη λειτουργία της οικονομικής επιτροπής, των δημοτικών συμβουλίων και το  συμφέρον του Δήμου του; Αν ναι, ας με νουθετήσει ο ίδιος με βάση τη δική του πεπατημένη για την ορθή και νόμιμη οδό αφού πρώτα ως ΣΩΦΡΩΝ Αντιδήμαρχος μελετήσει τη σημασία της λέξεως παραφροσύνη (παραφροσύνη = φρενοβλάβεια- τρέλα - ψυχοπάθεια. Λεξικό Μπαμπινιώτης).  Φοβάμαι όμως πως μέσα από εκεί ίσως αντιληφθεί ότι  οι ενέργειες και οι συμπεριφορές του   είναι πλήρως εναρμονισμένες με τη σημασία της λέξεως αυτής.
Τέλος, και εγώ με τη σειρά μου να δώσω μια αξιέπαινη  συμβουλή στον κ. Βελαέτη. Ως πονόψυχος άνθρωπος, αφού δε σήκωσε τα μανίκια να δουλέψει για το Δήμο πρέπει αν μη τι άλλο να επιστρέψει το ποσό των 35.000,00 € περίπου  που έλαβε ως αντιμισθία μέχρι σήμερα από το Δήμο Αγράφων διότι, θα ήταν πιο χρήσιμο να καταναλωθεί το ποσό αυτό στην εξυπηρέτηση των Δημοτών μας  παρά ως μισθός ενός ανύπαρκτου Αντιδημάρχου.   
                                                                                                                

Ο  ΕΓΓΥΣ ΔΙΟΣ ΕΓΓΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥ  κ. Βελαέτη.
ΜΕ ΤΙΜΗ, ΚΛΕΑΝΘΗ ΦΟΥΡΛΙΓΚΑ