Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 556


*Από καιρό σας είχα πει ότι αναμένεται είδηση για αυτοδιοικητικό του τόπου μας που θα κάνει αίσθηση. Από ώρα σε ώρα λοιπόν θα γνωστοποιηθεί η αναμενόμενη «είδηση» που αφορά τον Δήμαρχο Αγράφων, που μεταφράζεται σε τετράμηνη αργία.
Βέβαια επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε, όμως κάπως έτσι έχει το ζήτημα και σίγουρα θα υπάρξει και συνέχεια. Όταν λοιπόν εγώ τα έλεγα αυτά κάποιοι έκαναν λόγο για παραμύθια. Τώρα έρχεται άλλη μια ακόμη δικαίωση αλλά και η αναμονή για μια ακόμη πιο σημαντική είδηση που θα ταρακουνήσει πολλούς στον τόπο μας. Περισσότερα για το μαντάτο αυτό σε επόμενο φύλλο.

*Μια πολύ σημαντική εξέλιξη είχαμε όσον αφορά την λειτουργία της σήραγγας Τυμφρηστού. Προ ημερών λοιπόν υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η σύμβαση για τη συντήρηση και λειτουργία της σήραγγας προϋπολογισμού 800.000 €. Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη δόθηκε τέλος σε όσα ακούγονταν και όσα ειδικά γράφονταν περί κλεισίματος της σήραγγας, από εκείνους που στον τόπο μας έχουν μάθει να λένε πάντα το μαύρο – άσπρο και τανάπαλιν.

*Δικαιολογημένα είναι τα παράπονα που εξέφρασαν στον δήμο Καρπενησίου τόσο το Εργατικό Κέντρο Καρπενησίου, όσο και το σωματείο εργατοτεχνιτών, για το γεγονός ότι οι εργολάβοι στα έργα του Δήμου Καρπενησίου, προτιμούν αλλοδαπούς εργάτες. Σε μια εποχή δύσκολη για την τοπική οικονομία και για τα μαστιζόμενα νοικοκυριά θεωρούμε ότι ο Δήμος θα έπρεπε να παρέμβει προκειμένου να βρεθεί μεροκάματο και για τους ντόπιους.

*Τεράστια είναι η προσπάθεια των εργαζομένων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες στο Καρπενήσι, προκειμένου να συνεχιστεί το πρόγραμμα και μετά τον Αύγουστο. Σύμφωνα με την διευθύντρια, Κωνσταντίνα Μπουμπουρή, η ανάγκη ύπαρξης αυτού του κέντρου τόσο για τα παιδιά, όσο και για τις οικογένειές του είναι πολύ μεγάλη και ουσιαστική καθότι προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο.

*Πως με έφερε ο δρόμος μου και την περασμένη Πέμπτη ανήμερα της γιορτής του Αγίου Μιχαήλ του εκ Γρανίτσης, βρέθηκα στην γενέτειρά του. Αφού προσευχήθηκα και παρακολούθησα τη Θεία Λειτουργία, μετά έκατσα στο προαύλιο χώρο όπου είχε πανηγύρι. Αυτό που έχω να πω ότι την οργάνωση του γλεντιού την ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας και ειλικρινά έμεινα κατάπληκτος. Αν και έχω πάει σε τόσα πανηγύρια σε όλη σχεδόν την Ευρυτανία, τέτοια οργάνωση και τέτοια εξυπηρέτηση, δεν θυμάμαι εάν είχα ξαναδεί. Αίσθηση μου προκάλεσε, βεβαίως, το γεγονός πως όλα τα εδέσματα – πολύ πλούσια εδέσματα χωρίς υπερβολές – ήταν προσφορά του συλλόγου, ενώ οι παρευρισκόμενοι πλήρωναν μόνο τα ποτά και τα αναψυκτικά τους, όπου τα έσοδα πήγαν προς το Ναό, για την επισκευή της σκεπής της εκκλησίας. Ειλικρινά, αξίζουν πολλά μπράβο στο Πρόεδρο και στα μέλη του Συλλόγου για την πρωτοβουλία τους αυτή, αλλά κυρίως για το έργο που διατελούν στο χωριό τους. Μακάρι να συνεχίσετε έτσι και το παράδειγμά σας να μιμηθούν και άλλοι σύλλογοι του τόπου μας.