Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ - Καμπάνα στο Δήμαρχο;


Με τετράμηνη αργία φαίνεται πως θα τιμωρηθεί ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Δημήτρης Τάτσης μετά από κατηγορίες που του είχαν απευθύνει η Κλεάνθη Φουρλίγκα, ο Θύμιος Μιχόπουλος  και ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης Θοδωρής Μπαμπαλής.
Μετά από μια σειρά καταγγελιών που έφτασαν στα χέρια της Γενικής Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπης Γερακούδη, ο Δήμαρχος, παρουσιάστηκε ενώπιον του πειθαρχικού δικαστηρίου, στις 15 Απριλίου, προκειμένου να απολογηθεί για όλα αυτά που τον κατηγορούσαν.

Απ’ ότι φαίνεται όμως, τα στοιχεία του και το υπόμνημα του κ. Τάτση δεν έπεισαν τους δικαστές, με αποτέλεσμα να τον θέσουν, όπως ακούγεται  σε τετράμηνη αργία από τα καθήκοντα του Δημάρχου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η απόφαση της ειδικής επιτροπής της Περιφέρειας που τον εξέτασε, η οποία αποτελούταν από τρεις δικαστές, ένα υπάλληλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και έναν αιρετό, έχει φθάσει στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και έχει αποφανθεί. Το μόνο που απομένει για να κοινοποιηθεί επισήμως η απόφαση είναι να καθαρογραφτεί.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Όλα ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο περίπου όταν στο Δήμο Αγράφων σκέπασε μια εσωκομματική κόντρα μεταξύ  της Δημοτική Συμβούλου κ. Κλεάνθης Φουρλίγκα και του τότε Αντιδημάρχου κ. Θύμιου Μιχόπουλου με το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Τάτση.
Η κ. Φουρλίγκα μετά από καταγγελίες της προς την Εισαγγελία Ευρυτανίας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατηγορούσε το Δήμαρχο πως πλαστογράφησε την υπογραφή της σε συνεδριάσεις Οικονομικών Επιτροπών που δεν ήταν καν παρούσα και ανάλογες του κ. Μιχόπουλου για ανυπαρξία Δημάρχου.
ΤΙ ΜΕΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ;
Πολλά είναι τα σενάρια που παίζουν για το τι πρόκειται να γίνει την επόμενη μέρα στο Δήμο Αγράφων, μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης.
Το πρώτο σενάριο και το πιο επικρατέστερο, θέλει τον κ. Τάτση να προσφεύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας κάνοντας έφεση. Η  πιο πιθανή εκδοχή είναι  η έφεση να έχει δυο σκέλη. Μια ως προς την ουσία των κατηγόριων που θα πάρει αρκετό χρόνο για να τελεσιδικήσει  και μία προς το Σ.Τ.Ε. για προσωρινή αναστολή της ποινής που δικάζεται πολύ γρήγορα. Σε αυτή την περίπτωση όσο πιο καλά δεμένη και αιτιολογημένη είναι η απόφαση τόσο πιο δύσκολα αναστέλλεται.   
Το δεύτερο σενάριο, το οποίο κατά τη γνώμη μας δεν νομίζουμε να έχει καμία τύχη, καθώς γνωρίζουμε στα τόσα χρόνια της παρουσία τους στα κοινά του τόπου, πως ο κ. Τάτσης είναι ένας δυνατός χαρακτήρας που δεν λυγίζει εύκολα, είναι ο Δήμαρχος Αγράφων να δεχθεί την απόφαση και να εκτελέσει την ποινή του, πράγμα απίθανο.
Ο Γολγοθάς αυτός του κ. Τάτση δεν σταματάει εδώ, καθώς επιπτώσεις θα υπάρξουν και στη διοίκηση του Δήμου. Εάν τελικά ο Δήμαρχος τεθεί σε διαθεσιμότητα, ποιος θα αναλάβει τα ηνία του Δήμου; Αυτός είναι ένας άλλος «πονοκέφαλος», ο οποίος θα μας απασχολήσει στο επόμενο φύλλο, εάν μέχρι τότε ανακοινωθεί επισήμως η απόφαση του Πειθαρχικού και γνωρίζουμε σίγουρα αν και με ποια ποινή τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Τάτσης.