Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Η αναπλ. Δήμαρχος Αγράφων στον Περιφερειάρχη με γεμάτη ατζέντα

Τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στο Γραφείο του στην Λαμία επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα η αν απλ. Δήμαρχος Αγράφων. Ο κ. Περγαντάς υποδέχτηκε την κ. Φεγγούλη παρουσία σχεδόν όλων των συνεργατών του. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αναπληρωτής Διευθυντής Τεχνικών Έργων και Μεταφορών κ. Παπαναστασίου Τάσος,
η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και Υπεύθυνη των έργων ΕΣΠΑ κ. Αλεξάνδρα Παπαθανασίου, ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Τμήματος κ. Βασίλης Κύρκος, ο Προϊστάμενος Διοίκησης κ. Καρνάβας Ιωάννης και ο Διευθυντής του Αναπτυξιακού προγραμματισμού κ. Αντώνης Αντωνόπουλος.
Η Αναπλ. Δήμαρχος Αγράφων αναφέρθηκε στην  ανάγκη της Τουριστική Ανάπτυξη, της ευρύτερης περιοχής, που μπορεί να επιτευχθεί μες την αξιοποίηση της λίμνης Κρεμαστών, μιας από τις καλύτερες τεχνητές λίμνες στην Ευρώπη. «Είναι ΕΝΑ ΕΡΓΟ που θα μπορεί να γίνει πυλώνας ανάπτυξης όλου του Δήμου», τόνισε η κ. Φεγγούλη, ζητώντας την συνδρομή της Περιφέρειας για την αξιοποίηση της λίμνης που είναι ένας κυριολεκτικά κοιμώμενος τουριστικός γίγαντας, που αν «ξυπνήσει» θα συμπαρασύρει στην ανάπτυξη όλη την περιοχή.  Ο κ. Παπαναστασίου, αναπλ. Δ/ντης Τεχνικών Έργων και Μεταφορών, ενημέρωσε την κ. Φεγγούλη ότι μέχρι στιγμής έχει δρομολογηθεί εκπόνηση Μελέτης από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος, που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.
Η αναπλ. Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στη ολοκλήρωση του οδικού άξονα ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΑΓΡΙΝΙΟ, δια μέσου της Μαυρομάτας, στην περίφημη Τρικούπια οδός, ένα έργο ζωής που αν γίνει θα αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο την ζωή στον Δήμο και όχι μόνο ενώ έγινε κουβέντα και για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κρέντη – Άγραφα.  Για τον παραμεγδόβιο ο Περιφερειάρχης είπε στην κ. Φεγγούλη ότι η Περιφέρεια βρίσκεται από την πλευρά της Ευρυτανίας στο στάδιο των μελετών, οι οποίες όμως τροποποιήθηκαν με την αλλαγή τοποθεσίας που έγινε στην υπό κατασκευή Γέφυρα, που πρόσφατα δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ωστόσο τόνισε ότι μέχρι την άνοιξη του 2014, αυτές θα είναι έτοιμες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν.
Πέρα από αυτά, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από την κ. Φεγγούλη για το Πολυδύναμο ιατρείο Γρανίτσας, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και άλλα θέματα που αφορούν τον  Δήμο.
Για το πολυδύναμο Ιατρείο, η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Αλεξάνδρα Παπαθανασίου, είπε στην κ. Φεγγούλη ότι η «Αναβάθμιση εξοπλισμού υφιστάμενου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Γρανίτσας» έργο ύψους 305.000,00 ευρώ, δεν προχώρησε διότι δεν ήταν ως επιλέξιμο χρηματοδοτούμενο έργο στους Πίνακες του Υπουργείου Υγείας. Ωστόσο η κ. Παπαθανασίου τόνισε, ότι το Υπουργείο Υγείας μπορεί να προχωρήσει στην επανένταξη χρηματοδότησης του έργου, ένα υπογραφεί προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου, της Περιφέρειας και της 5ης Υγ. Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου ανήκει το Ιατρείο.
Τέλος ευχάριστα ήταν τα νέα και για την αναστήλωση του Ι.Ν. ΣΩ ΤΗΡΟΣ στην Ανατ. Φραγκίστας, καθότι το έργο θα δημοπρατηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου 2014, ενώ για το θέμα των προβλημάτων στον χώρο της παιδείας ο κ. Περγαντάς παρέπεμψε την κ. Φεγγούλη στον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας.
Ολοκληρώνοντας την πολύ σημαντική αυτή συνάντηση, η κ. Φεγγούλη παρέδωσε στον Περιφερειάρχη και σχετικό Υπόμνημα με τα αιτήματά της (φωτο).
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΕΓΓΟΥΛΗ
«Είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά και τους στενούς συνεργάτες του», ανάφερε στην εφημερίδα μας η Δήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, επισημαίνοντας : «Συζητήσαμε εκτενέστερα για έργα τα οποία αφορούν την περιοχή του Δήμου. Εμείς ως Δήμος, με επιχειρησιακό σχεδιασμό και με επιμονή προωθούμε επιμέρους προτάσεις και ολοκληρωμένα προγράμματα σ’ όλα τα συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ Επιχειρησιακά Προγράμματα, προκειμένου να επιτευχθούν βασικοί στόχοι και να υλοποιηθούν δράσεις του σχεδιασμού μας για έργα σημαντικά για τον τόπο και την κοινωνία μας, λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία» Ο κ. Περγαντάς μας άκουσε με πολύ προσοχή, με ενημέρωσε για την πορεία των δυο οδικών αξόνων, του δρόμου των Αγράφων και για τις μελέτες του Παραμεγδόβιου, μιλήσαμε για την λίμνη Κρεμαστών και τον παραλίμνιο δρόμο που θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, κάναμε κουβέντα και καταλήξαμε σε συγκεκριμένες κινήσεις για το Πολυδύναμο Ιατρείο Γρανίτσας και όσον αφορά την δημοπράτηση της αποκατάστασης του Βυζαντινού Μνημείου της Σωτήρας στην Ανατ. Φραγκίστα, έλαβα την διαβεβαίωση ότι το έργο αυτό ύψους 350.000,00 ευρώ θα δημοπρατηθεί από την Π.Ε. Ευρυτανίας στις αρχές του έτους. Έμεινα ευχαριστημένη από την συνάντηση αυτή και κάλεσα τον Περιφερειάρχη να επισκεφτεί τον Δήμο μας προκειμένου να δει από κοντά τα όσα του κατέθεσα» κατέληξε η κ. Φεγγούλη.